Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5x dit wist je nog niet over Bowlingcentrum Apeldoorn

Aangeboden door Bowlingcentrum Apeldoorn 13 augustus 2019

Wist je dat de kegels bij bowlen eigenlijk pins heten? En dat de banen van Bowlingcentrum Apeldoorn op de millimeter nauwkeurig worden gekeurd? Bedrijfsleider Stephen de Ruyter legt uit wat Bowlingcentrum Apeldoorn zo anders maakt dan andere bowlinggelegenheden. 

De baan is 18,3 meter lang

Laten we beginnen met een aantal feiten waar je waarschijnlijk nog nooit over na hebt gedacht. “De bowlingbaan bestaat uit gepolijst hout en is tussen de foul line en de eerste pin – ook wel headpin genoemd – 18,3 meter lang en 1,05 meter breed,” legt Stephen uit. “De tien pins worden, in tegenstelling tot bij veel andere bowlingmogelijkheden, op het einde van de baan in een driehoek opgesteld op het zogeheten ‘pindeck’.” Precies zoals bowlen ooit bedoeld was dus!

Op de millimeter nauwkeurig

Wist je dat Bowlingcentrum Apeldoorn een gecertificeerd bowlingcentrum is? En dat steeds meer mensen in Nederland bowlen beoefenen als sport? Jaarlijks hangt het certificaat aan de muur omdat de banen goedgekeurd zijn door het Nederlands Bowling Instituut (NBI). En wijkt een baan na keuring een fractie van een millimeter af (bijvoorbeeld vanwege de temperatuur)? Dan is het een kwestie van flinterdunne vloeitjes onder de baan plaatsen.” 

Geen touwtjes

Het centrum heeft in totaal veertien professionele banen. “Dus geen verkorte banen met ledverlichting en touwtjes aan de pinnen,” zegt Stephen lachend. “Alle banen zijn voorzien van ultra moderne technieken en worden dagelijks professioneel onderhouden door gediplomeerde onderhoudsmonteurs.”

Bowlingcentrum Apeldoorn

Je kunt discobowlen in Apeldoorn

Ooit dansend een strike gegooid? Er bestaat de mogelijkheid om recreatief te gaan disco-bowlen bij Bowlingcentrum Apeldoorn. “Het volume van de muziek gaat omhoog, en de blacklights gaan aan voor een futuristisch effect op de pins.” Leuk voor kinderen én volwassenen!

Betaalbaar kinderfeestje

Omdat het leven al zo duur is houdt Bowlingcentrum Apeldoorn (kinder)feestjes lekker betaalbaar! “Ouders maken graag gebruik van de mogelijkheid om tijdens een kinderfeestje een uurtje te komen bowlen en na afloop gezellig aan de gedekte tafel frietjes met een snack te eten. Er is limonade in overvloed en voor iedereen een ijsje toe. De jarige zetten we in het zonnetje en hij of zij krijgt natuurlijk een toepasselijk bowlingcadeautje.”

Een kinderpartijtje reserveer je (minimaal met 4 personen, tot 18.00 uur) vanaf € 8,50 per persoon. En wist je trouwens dat je vanaf €21,50 per uur een baan huurt?

Up-to-date blijven

Op loopafstand van ons bowlingcentrum, achter CODA Museum, vind je parkeergarage Museum Centrum. Pal voor de ingang kun je je fiets in de rekken kwijt. De bus stopt praktisch voor de deur. Makkelijker kan niet!”

Voor meer informatie over een avondje bowlen kijk je op www.bowlingcentrum.nl of bel je naar 055 – 521 86 96. Wil je echt up-to-date blijven, volg het bowlingcentrum dan op Facebook en Instagram.

Lees ook: 

Shotjesbowlen

Je nieuwe favo vrijdagavond: shotjesbowlen in Apeldoorn

Schrap alles in je agenda, verzamel je vrienden en kom op de fiets: vanaf nu kun je elke vrijdagavon...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bowlingcentrum Apeldoorn. Meer over Bowlingcentrum Apeldoorn ontdekken?

Bowlingcentrum Apeldoorn bowlingcentra

Geopend14:00 - 01:00

Nieuwstraat 66, Apeldoorn

Bekijk meer:bowlingcentra

adv.