50 jaar Versnel Hifi: een terugblik en een feestje

Aangeboden door Versnel Hifi 26 december 2017

Versnel Hifi aan het Caterplein viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan met een groot jubileumfeest. Van 27 tot en met 30 december ben je welkom om samen met de familie Versnel te genieten van 50 jaar ontwikkelingen en heel veel muzikale demonstraties. 

Jubileumdagen

Van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 december viert Versnel Hifi zijn jubileum door bezoekers kennis te laten maken met alles ‘oud en nieuw’ in de hifi-branche. En dat betekent aan de ene kant een feest van herkenning en aan de andere kant een kennismaking met tien nieuwe merken in het assortiment van Versnel.

Elke dag in Versnel’s feestweek staat bol van de activiteiten. Zo mag bijvoorbeeld elke bezoeker gedurende de gehele showweek maximaal vijf lp’s gratis reinigen op een Watson’s platenreinigingsmachine. Om ze in een nieuwe Nagaoka-binnenhoes weer mee naar huis te nemen. Neem trouwens je favoriete lp sowieso mee. Op gezette tijden ben je welkom je plaat af te spelen op een verscheidenheid aan platenspelers.

Versnel Hifi Jubileum
Paul Hattink komt twee middagen en avonden live gitaar spelen. Foto: Versnel Hifi

Live muziek

Verder zijn er meerdere demonstraties op de eerste etage van het monumentale pand van Versnel Hifi. Denk bijvoorbeeld aan Dolby Atmos-demonstraties in de Home Cinema-ruimte, het testen van revolutionaire hoofdtelefoons op de galerij en live muziek in de High End-luisterruimte.

Twee middagen en avonden komt Accuphase importeur Paul Hattink namelijk live met zijn gitaar meespelen met een topklasse hifi-installatie. De week wordt afgesloten met een demonstratie van een topklasse streaming systeem uit de Verenigde Staten. Het volledige programma van de Versnel feestweek vind je hier.

Versnel Hifi Jubileum
Wie kent hem nog, het radiomeubel? Foto: Versnel Hifi

Koffergrammofoon en radiomeubel

Een korte terugblik op 50 jaar Versnel Hifi. De familie Versnel nam in 1967 het toenmalige Radio Pruys aan de Badhuisweg over. In die tijd stond hifi-apparatuur praktisch nog in de kinderschoenen.

Apeldoorners die deze tijd hebben meegemaakt kunnen het zich waarschijnlijk nog goed herinneren; luisteren naar muziek via radiomeubels en koffergrammofoons. 1967 was het vruchtbare jaar van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van de Beatles. Van The Doors, Jimmy Hendrix, The Moody Blues en vele andere beroemdheden.

Comeback van de platenspeler

Inmiddels voert Versnel Hifi al 50 jaar luidsprekers van de wereldberoemde Engelse luidsprekerfabrikant Bowers&Wilkins. De Apeldoornse familie begon al snel met de verkoop van de Zwitserse Thorens-platenspelers die hun opmars maakten in de hifi-branche.

Versnel Hifi Jubileum
1973. Versnel Hifi, toen nog Pruys, aan de Badhuisweg. Foto: CODA Beeldbank

Nu, 50 jaar later, heeft de platenspeler ondanks alle technologische ontwikkelingen een grote comeback gemaakt. Dus wat is er nu eigenlijk veranderd in de afgelopen 50 jaar? Gelukkig niet te veel! Een kleine impressie van Versnel na de verbouwing:

Versnel Hifi elektronicawinkels

Nu open10:00 - 21:00

Hoofdstraat 167, Apeldoorn

Bekijk meer:elektronicawinkels