Duurzaam verwarmen met infrarood panelen: Erwin en Manon zorgen ervoor dat het kan in Apeldoorn

Aangeboden door WarmteZonderGas.com

Manon en Erwin | Foto: WarmteZonderGas.com

Apeldoorners Erwin en Manon zijn net begonnen met hun webshop voor infrarood panelen. Ze vertellen er alles over. “Wij waren meteen verkocht”. Infrarood panelen zijn een alternatieve manier van duurzaam en lokaal verwarmen: met infraroodstraling. Het is simpel, comfortabel én een eenvoudige, betaalbare manier om te verduurzamen in je huis.

Manon vertelt hoe simpel het is: “Elk paneel heeft een stekker, die stop je in het stopcontact en dan kun je hem aanzetten. Aansluiten op een lichtpunt kan natuurlijk ook.” Een infrarood paneel hang je meestal aan de wand of het plafond. Maar dat hoeft niet: je kunt een paneel ook op een stalen voet zetten. Er komt infraroodstraling uit het paneel, waardoor niet de lucht in de ruimte verwarmd wordt, maar het oppervlak dat geraakt wordt met de straling. Erwin vertelt: “Het voelt net als de zon op je huid. Soms schrikken mensen van het idee van straling, maar het komt niet diep in de huid. Dit is een veilige en gezonde straling.” Manon vult aan: “Bovendien verkopen wij alleen gecertificeerde producten.”

Lees verder onder de foto >

Manon en Erwin op het dak met zonnepanelen| Foto: WarmteZonderGas.com

Hoe het voor Erwin en Manon begon

Voor Erwin en Manon begon het op het dak. Met zonnepanelen. Erwin: “We hadden zelf zonnepanelen op het dak gelegd, daar waren we trots op. Met die zonnepanelen wekken we meer energie op dan we verbruiken, dus vroegen we ons af: wat gaan we met die extra energie doen?” Manon: “We zochten naar alternatieve manieren van verwarmen en dachten aan infrarood panelen. Maar ik wilde wel eerst zelf voelen hoe dat is.”

Daarvoor moest het stel naar de andere kant van het land afreizen, want in de buurt van Apeldoorn waren infrarood panelen niet te vinden. Erwin: “We hadden altijd al het idee een webshop met een duurzaam product te starten. Op de terugweg zeiden we tegen elkaar: dit moet het worden.” En zo ging het, vertelt Manon: “We namen contact op met Sundirect en die zeiden: maak maar een plan. Sinds een paar weken hebben we nu een webshop.”

Als ervaringsdeskundigen staan Erwin en Manon voor hun klanten klaar. Manon: ““Wij helpen onze klanten met een persoonlijk advies passend bij hun budget, wensen en situatie. Dat is waar wij het verschil maken: wij helpen de mensen en gaan met hen in gesprek over wat er voor hun huis of kamer kan werken.”

Lees verder onder de foto >

Manon en Erwin op het dak | Foto: WarmteZonderGas.com

Voordelen van infrarood verwarming

Infrarood panelen verwarmen de plek op het moment dat jij wenst door infraroodstraling, dat voel je op je huid. Dat heeft een hoop voordelen, vertelt Erwin: “Als je de centrale verwarming in je woonkamer aan hebt en iemand doet een deur open, voel je meteen tocht. Dat heb je met de panelen niet. Bovendien kan de centrale verwarming met infrarood verwarming ook wel een paar graden lager zonder in te leveren op comfort.”

Manon vult aan: “Je voelt meteen de warmte meteen op en in je lijf, je hoeft niet te wachten tot de hele ruimte verwarmd is. Bovendien wordt bij andere manieren van verwarmen de lucht verwarmd, waardoor je te maken hebt met luchtverplaatsing. Dat verspreidt stof en zorgt voor droge ogen. Dat heb je allemaal niet met infrarood verwarming.”

De panelen misstaan in geen enkel interieur. Erwin vertelt: “We hebben panelen met en zonder lijst. De panelen zijn wit en vlak, ze nemen amper ruimte in.” Ook in de kosten kan het schelen. Hoeveel precies hangt natuurlijk van de manier van gebruiken en het vermogen af. De investering hoeft niet groot te zijn. Een infrarood paneel van WarmteZonderGas.com koop je al vanaf 225 euro en heeft een levensduur van 100.000 uur. Infrarood panelen hebben ook geen jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig.

Gas besparen

Het grootste voordeel van infrarood verwarming is de besparing op je gasverbruik. Zeker met de stijgende gasprijzen is dat mooi meegenomen. Daarnaast draag je je steentje bij aan een verminderd verbruik van fossiele brandstoffen. Heb je zonnepanelen? Dan is infrarood verwarming helemaal een mooie manier van verwarmen. Als je meer stroom opwekt dan je verbruikt, kun je dat overschot aan energie inzetten voor het verwarmen met je infrarood panelen. Dat levert je meer plezier op dan het lage tarief van de terugleververgoeding voor stroom.

Lees verder onder de foto >

Infrarood paneel aan de wand | Foto: WarmteZonderGas.com

Overzichtelijk online

In de webshop zijn verschillende infrarood panelen te koop. Manon vertelt: “Wij hebben een paneel boven de eettafel hangen. Die zetten we dan aan bij het ontbijt en daarna weer uit. Maar voor iemand die thuiswerkt is een Footer ideaal: je krijgt geen last van koude voeten achter je bureau.” Ook handig: een spiegel met infrarood paneel. Die beslaat niet en maakt het lekker warm in de badkamer.

Er zijn genoeg opties, maar de webshop blijft overzichtelijk. Dat is onderdeel van hoe Erwin en Manon het willen aanpakken. Erwin vertelt: “Ons assortiment is duidelijk en overzichtelijk en onze producten kwalitatief hoogwaardig. We geven persoonlijk advies en verzenden gratis binnen Nederland.” Manon vult aan: “We bezorgen de infrarood panelen persoonlijk in Apeldoorn, want dat vinden we leuk!”

Vind je het fijner om je infrarood panelen op te halen in Apeldoorn, dan is dat ook een optie. Op welke manier er ook geleverd wordt, de geluiden zijn positief. “Mensen vertellen dat ze blij zijn, dat ze een goede keuze hebben gemaakt. Daar worden wij ook blij van: dat we iets voor een ander kunnen doen”, vertelt Erwin.

Lees verder onder de foto >

Footer paneel | Foto: WarmteZonderGas.com

Voor overige vragen

Infrarood panelen zijn voor veel mensen nog een onbekend product en dat levert vragen op. Bijvoorbeeld over de veiligheid van de panelen en of het handig is om zo’n paneel boven een babybed te hangen. Vragen die vaker worden gesteld, worden beantwoord tussen de blogs. Heb je toch nog vragen? Dan kun je altijd contact opnemen via de contactpagina van WarmteZonderGas.com.

WarmteZonderGas.com

Ravelijn 32, 7325 NW Apeldoorn

Meer informatie

WarmteZonderGas.com

Ravelijn 32, 7325 NW Apeldoorn

Meer informatie

Meer in deze categorie

Besparen

Ga naar “Koopjes scoren! Bij deze kledingoutlets in de Apeldoornse binnenstad kun je nu terecht”

Koopjes scoren! Bij deze kledingoutlets in de Apeldoornse binnenstad kun je nu terecht

saturday sale
Ga naar “Buiten de deur eten voor een prikkie: 5 x smakelijke deals”

Buiten de deur eten voor een prikkie: 5 x smakelijke deals

memories apeldoorn
Ga naar “Gordijnen en stoffen voor helft van de prijs: Jan Sikkes in Apeldoorn start opheffingsuitverkoop”

Gordijnen en stoffen voor helft van de prijs: Jan Sikkes in Apeldoorn start opheffingsuitverkoop

jan sikkes

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Reisbroek voor dames voor € 6,95”

Reisbroek voor dames voor € 6,95

 • Action
 • Geldig t/m 31 januari 2023
Ga naar “Komkommer van € 1,09 voor € 0,69”

Komkommer van € 1,09 voor € 0,69

 • Lidl
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis”

HAMBURGER À LA MINUTE OF NEW YORK, VARKENSSCHNITZEL GEPANEERD, KIP KROKANT SCHNITZELS, FILETLAPJES, GRILLBURGER, SLAVINK VARKEN OF LEKKER VEGGIE VEGAN NUGGETS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 31 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?”

Ben jij onze nieuwe begeleider voor team De Bovenkruier in Apeldoorn?

 • Riwis Zorg & Welzijn
 • Parttime

Topper

Ga naar “Productiemedewerker Apeldoorn”

Productiemedewerker Apeldoorn

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Meewerkend voorman”

Meewerkend voorman

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Leerling bouwmedewerker”

Leerling bouwmedewerker

 • Olympia
 • Fulltime
Ga naar “Catering medewerker Defensie”

Catering medewerker Defensie

 • Tempo-Team
 • Parttime
logo-tempoteam

Agenda

Ga naar “Midwinter Marathon”

Midwinter Marathon

 • Van 3 feb t/m 5 feb
Centraal Beheer Midwinter Marathon
Ga naar “Carnaval 2023 Apeldoorn”

Carnaval 2023 Apeldoorn

 • Van 18 feb t/m 21 feb
Ga naar “WijnSpijs Wandeling Apeldoorn”

WijnSpijs Wandeling Apeldoorn

 • 12 februari 2023
wijnspijswijnspijs
Ga naar “Valentijn Kiss & Ride autopuzzeltocht”

Valentijn Kiss & Ride autopuzzeltocht

 • 11 februari 2023
Valentijn Kiss & Ride autopuzzeltochtValentijn Kiss & Ride autopuzzeltocht
Ga naar “VegaVrijdag (op woensdag) bij Mazar”

VegaVrijdag (op woensdag) bij Mazar

 • Mazar Afghaans Restaurant Apeldoorn
 • 15 februari 2023
vegavrijdag mazar 15 februarivegavrijdag mazar 15 februari