Xenos verdwijnt uit centrum Apeldoorn

Door Natalie Polman 13 maart 2018

Winkelketen Xenos zal langzaam uit de Nederlandse winkelstraten verdwijnen. Ook het filiaal in het centrum van Apeldoorn verdwijnt. Slecht nieuws voor de échte Xenos-fans onder ons, máár niet getreurd. Er komt een vervanger: interieurwinkel Casa. 

De eerste vijftig Casa-winkels zullen al aan het einde van dit jaar hun deuren openen. Daar is het filiaal van Xenos aan de Deventerstraat er één van. Wanneer Xenos definitief de deuren sluit op deze plek Apeldoorn en wordt omgebouwd tot Casa is nog niet bekend. De Xenos op de Eglantier lijkt vooralsnog gewoon verder te gaan als Xenos.

Casa

Wat is Casa eigenlijk? De winkels van Casa zijn in tegenstelling tot die van Xenos vrij strak ingericht. Het assortiment bestaat uit decoratie- en geschenkartikelen, huishoudtextiel, keukenaccessoires en meubelen voor in en rond het huis. De prijzen van Casa zijn ongeveer vergelijkbaar met die van Xenos. Kijk vast in de Belgische webshop om een indruk te krijgen.

casa
foto Casa

Het bedrijf heeft al 500 winkels in acht Europese landen, maar is momenteel nog niet actief in Nederland. Er zit wel een Nederlandse tintje aan, want het is eigendom van de familie Blokker. De komende jaren moeten er circa 110 filialen en 1.900 medewerkers bij komen in Nederland. Daarbij is onder meer gekeken naar de huidige Xenos-winkels die het beste in de Casa-formule passen.

Xenos Centrum woonwinkels

Nu gesloten09:00 - 17:30

Deventerstraat 7, Apeldoorn

Bekijk meer:woonwinkels