Je kunt geld verdienen tijdens de verkiezingen

Door Anne Sophie Schotman 11 januari 2018

Natuurlijk ga jij 21 maart 2018 naar een stembureau om te stemmen voor de Apeldoornse gemeenteraad. Maar je kunt er ook een dag(deel) bivakkeren om geld te verdienen. Hoe? Door stembureaulid te worden.

Stembureauleden

Gemeente Apeldoorn is voor 21 maart op zoek naar stembureauleden die zorgen dat de boel bij de stembureaus zo soepel mogelijk verloopt. Als stembureaulid plaats je stemhokjes en -bussen, controleer je de identiteitsdocumenten van kiezers, deel je stembiljetten uit en controleer je of alles volgens de regels verloopt. Ook het tellen van stemmen kan hieronder vallen.

In Apeldoorn worden in totaal 96 stembureaus ingericht. Ieder stembureau heeft zes stembureauleden.

Enthousiaste Apeldoorners gezocht

Wie zoekt de gemeente dan precies? ‘Iedereen van 18 jaar en ouder, met mbo+ werk- en denkniveau, een goede beheersing van de Nederlandse taal en goede communicatieve vaardigheden kan stembureaulid worden’, lezen we op de site van onze gemeente.

‘U werkt netjes, heeft cijfermatig inzicht en bent stressbestendig. Bovendien heeft u een verplichte training succesvol afgerond en kunt u goed met een computer overweg.’ Die verplichte cursus bestaat uit een digitale training die je vanuit huis kunt volgen.

Wat schuift dat?

De gemeente snapt ook wel dat voor niets de zon onder gaat en daarom krijg je een vergoeding voor het werken bij de stembureaus. Elk stembureaulid ontvangt een vergoeding van €192. Aanmelden kan hier.

Meer over

Gemeente Werken