Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijkje achter de schermen bij Atlant: ‘Als je bewoners zo goed kent, heb je aan klanken genoeg’

Aangeboden door Atlant 6 juli 2020

Apeldoornse zorgorganisatie Atlant is een bijzondere plek om te werken. Atlant is namelijk gespecialiseerd in dementie, de ziekte van Huntington, het syndroom van Korsakov en Chronische Psychiatrische Verpleeghuiszorg (CPV). Als medewerker kijk je samen met Atlant wat jouw behoefte is qua plek waar je wilt werken, met wie en welke scholing daarvoor nodig is. De organisatie geeft in video’s een bijzonder kijkje achter de schermen.

Op verschillende Atlant-locaties in Apeldoorn en Beekbergen werken verpleegkundigen, verzorgende IG’s, helpenden, woonbegeleiders en andere specialisten om bewoners zoveel mogelijk ruimte en zorg te bieden.

“We vinden het belangrijk dat medewerkers op de goede plek zitten,” legt recruiter Claudia Verheggen uit. “Daarom gaan we altijd in gesprek met nieuwe medewerkers. Wat zoek jij? Wil je je specialiseren in het syndroom van Korsakov? Of liever in dementie? Het mooie is dat je dat bij Atlant zelf kan sturen, ook later in je carrière. Op onze locaties in Apeldoorn en Beekbergen is altijd wel plek om aan de slag te gaan op het gebied dat jou interesseert.”

Ruimte voor eigen ideeën

Medewerker Karlijn bijvoorbeeld is verpleegkundige bij Atlant en werkt met mensen die Chronische Psychiatrische Verpleeghuiszorg nodig hebben. “Wat mijn werk bijzonder maakt bij Atlant,” zegt ze, “is dat er ruimte is om mijn eigen ideeën in te brengen, en dan deze ook uit te voeren.”

In bovenstaande video geeft ze een voorbeeld waarin dat een wereld van verschil maakte voor een bewoner.

Groeien in je werk

Yvonne begon als afwasser bij Atlant. Al snel kon ze bij Atlant een opleiding volgen waardoor ze aan de slag kon als verzorgende IG. Inmiddels werkt Yvonne als eerste verantwoordelijke verzorgende (EVV’er) met mensen met de ziekte van Huntington en deelt ze haar kennis over Huntington in een landelijke vakgroep.

Als mensen met de ziekte van Huntington bij Atlant binnenkomen kunnen ze vaak nog dingen vertellen. “Hoe verder ze komen in de ziekte, hoe moeilijker dat gaat, maar vaak… omdat je ze dan al zo goed kent, heb je aan klanken genoeg.” Yvonne werkt inmiddels zolang bij Atlant dat ze de tweede generatie bewoners leert kennen.

Zorgpersoneel gezocht

Atlant is op zoek naar meer zorgmedewerkers als Karlijn, Yvonne en Don. Met name voor de functie van verzorgende IG en verpleegkundige kijkt de organisatie uit naar mensen die zich willen ontwikkelen in één van de specialisaties van Atlant. Zoals je in de video’s kunt zien zijn er verschillende interne opleidingsmogelijkheden en wordt er veel waarde gehecht aan jouw persoonlijke inbreng.

Wil je meer weten over werken bij Atlant? Op de site vind je nog meer verhalen (en video’s) van zowel medewerkers als bewoners. Zoals het verhaal van verzorgende IG Don hieronder, die werkt met mensen met dementie en het syndroom van Korsakov.

Bel gerust eens met recruiter Claudia Verheggen op 06 82 52 69 43 om te vragen naar de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie of mail naar [email protected] om te informeren of solliciteren.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Atlant. Meer over Atlant ontdekken?

Atlant

zorg

Kuiltjesweg 1, Beekbergen

Bekijk meer:zorg

adv.