Gunnar werkt als Handhaver Milieu bij de Gelderse Omgevingsdiensten in Apeldoorn: ‘Je moet een echte speurneus zijn’

Aangeboden door Gelderse Omgevingsdiensten

Eigen foto

Gunnar Lukassen is Toezichthouder en Handhaver Milieu bij de Omgevingsdienst Veluwe IJssel. Hij springt in bij overlast van bedrijven zoals geluid, stank, rook of illegale stoffen. Maar ook controleert hij of bedrijven zich houden aan de wet- en regelgeving. Loop je nu al warm? Goed nieuws: de Gelderse Omgevingsdiensten zoeken mensen!

Gunnar is sinds november aan de slag bij de Omgevingsdienst. “Ik werkte voorheen bij een commercieel bedrijf en richtte me uitsluitend op asbest. Super interessant, natuurlijk, maar dat is slechts één aspect van het milieu en overlast. Ik wilde me juist verbreden en verdiepen.”

Dat vond hij bij de Omgevingsdienst. “Hier pak je het hele milieu mee. Elke dag heb ik weer een ander onderwerp waar ik helemaal induik. Dat maakt het heel divers!” vertelt Gunnar enthousiast.

Rampen voorkomen

Het werk bij Toezicht en Handhaving Milieu laat zich volgens Gunnar het best definiëren als uitvoerend werk. “We verzorgen het milieutoezicht voor de gemeentes en controleren of bedrijven zich aan milieuregelgeving houden. We onderzoeken of er overlast is en zo ja, hoe dat kan worden opgelost. Maar het liefst ondervangen we dat. We willen natuurlijk grote rampen, waar Nederland inmiddels bekend mee is, voorkomen.”

Lees verder onder de foto >

Speuren

In de praktijk spreekt Gunnar met bedrijven én met burgers. “Ik doe milieuonderzoeken bij bedrijven en ben de spil als het gaat om overlast. Een dag per week heb je klachtendienst. Dan spreek je de burgers die een klacht hebben daadwerkelijk zelf. Als er meer in zit, ga je er naartoe en spreek je diegene en eventuele andere mensen. Je gaat kijken bij het bedrijf. Zo verzamelen we informatie en kijken we of het bedrijf iets kan veranderen, zodat de overlast wordt opgelost”, legt hij uit.

Dat betekent ook dat Gunnar de helft van de tijd op kantoor dingen uitpluist. “We nemen zeer weloverwogen besluiten en administreren alles goed. Vijftig procent van de tijd ben je aan het uitzoeken wat je de andere helft van de tijd op locatie hebt onderzocht.” Juist die afwisseling vindt Gunnar heerlijk: “Het is geweldig om elke dag uit te zoeken hoe het precies zit. Je moet erachter komen waar de schoen nu precies wringt. Je moet een echte speurneus zijn!”

Bijna sociaal werker!

Daarnaast is het werk als toezichthouder dynamisch. “Soms ben je meer sociaal werker dan toezichthouder”, vertelt Gunnar. “We wonen in een drukbevolkt land. Als je veel buren hebt, heb je ook veel overlast. Als de ‘buren’ bedrijven zijn, komen wij in beeld. Je bent daardoor ook continu bezig met wat er achter de klacht kan zitten. Iemand kan klagen over geluidsoverlast, maar daar kunnen heel andere dingen aan ten grondslag liggen. Je moet de vraag áchter de vraag krijgen. De informatie achter de klacht.”

Diverse pluimage

Door zijn werk ontmoet Gunnar diverse soorten mensen. “Je hebt mensen van allerlei pluimage aan de andere kant van de tafel. Dat vind ik erg leuk, soms moet je andere routes belopen om tot antwoorden te komen. Met je werk kun je mensen bewegen om het beter te doen. Soms lukt het bijvoorbeeld om een bedrijf iets milieuvriendelijkers te laten doen dan ze voorheen deden. Dat voelt fantastisch!” besluit Gunnar enthousiast.

Ben jij nou net zo enthousiast als Gunnar over het milieu en wil je daar graag de spil in zijn? De Gelderse Omgevingsdiensten zoeken nieuwe collega’s. Wie weet word jij, net als Gunnar, dé nieuwe milieuspeurhond van één van de zeven Gelderse Omgevingsdiensten!

Zelf speurneus van de Gelderse Omgevingsdiensten worden?

Enthousiast geworden van Gunnars verhaal? De Gelderse Omgevingsdiensten zijn op zoek naar nieuwe medewerkers in de gehele regio. De Omgevingsdienst is namelijk overal om je heen!

Dus wil jij ook werken bij de Gelderse Omgevingsdiensten? Schroom dan niet en kijk of er een vacature voor je bij zit! Vanaf 15 juni zijn zij hard op zoek naar nieuwe collega’s. De Gelderse Omgevingsdiensten verzorgt de vergunningverlening, toezichthouding en handhaving van natuur en milieu. Daarmee zijn de banen bij de Omgevingsdienst super veelzijdig én afwisselend. Je kunt je goed ontwikkelen en maakt als kers op de taart ook nog eens deel uit van het tofste team van Gelderland! Kijk snel op de site van de Gelderse Omgevingsdiensten voor de mogelijkheden en vacatures.

Meer in deze categorie

Werken

Ga naar “(Deels) gratis een opleiding volgen? Zo krijg jij dat voor elkaar”

(Deels) gratis een opleiding volgen? Zo krijg jij dat voor elkaar

Aangeboden door Horeca.nl

Ga naar “Apeldoorners Remon (23) en Joshua (22) openen saleskantoor aan de Hoofdstraat”

Apeldoorners Remon (23) en Joshua (22) openen saleskantoor aan de Hoofdstraat

atlas sales agency
Ga naar “De ideale werkplek: ‘Ik heb de leukste collega’s die iemand zich maar kan wensen’”

De ideale werkplek: ‘Ik heb de leukste collega’s die iemand zich maar kan wensen’

Aangeboden door Praxis

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Crème op maat 20% korting”

Crème op maat 20% korting

 • The House of Beauty
 • Geldig t/m 30 september 2022

Topper

Ga naar “Boob tape € 5,99”

Boob tape € 5,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99”

Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99

 • Geldig t/m 28 augustus 2022
Ga naar “Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50”

Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50

 • Geldig t/m 21 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Bedrijfsleider Nieuws van Apeldoorn”

Bedrijfsleider Nieuws van Apeldoorn

 • Stadscafé
 • Fulltime
Ga naar “Adviseur Sociaal Domein Apeldoorn”

Adviseur Sociaal Domein Apeldoorn

 • FYGI
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Medewerker klantenservice”

Medewerker klantenservice

 • Mitra Driessen Apeldoorn
 • Fulltime/Parttime
Mitra Driessen
Ga naar “Chauffeur / belader vuilniswagen”

Chauffeur / belader vuilniswagen

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Digital Marketeer”

Digital Marketeer

 • Staffchain
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Buitenfilm: DRUK”

Buitenfilm: DRUK

 • GIGANT
 • 17 augustus 2022

Topper

Ga naar “Buitenfilm: Licorice Pizza”

Buitenfilm: Licorice Pizza

 • GIGANT
 • 19 augustus 2022

Topper

Ga naar “Buitenfilm: Boiling Point”

Buitenfilm: Boiling Point

 • GIGANT
 • 21 augustus 2022

Topper

Ga naar “Zondagmiddagconcerten Muziektent Oranjepark”

Zondagmiddagconcerten Muziektent Oranjepark

 • Van 19 jun t/m 28 aug
muziektent apeldoorn
Ga naar “Zomermarkt Het Leesten Ugchelen”

Zomermarkt Het Leesten Ugchelen

 • Van 20 jul t/m 31 aug
zomermarkt t leesten ugchelenzomermarkt t leesten ugchelen