Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verborgen juweeltje: de bruidskamer van kringloopwinkel Foenix

Aangeboden door Foenix Zwitsalterrein 13 februari 2020

Hergebruik is hip! Met een spijkerbroek van de kringloop kun je tegenwoordig prima voor de dag komen. En wist jij dat je bij Foenix zelfs je bruidskleding tweedehands kunt shoppen? Medewerkster Ilona Kleine weet er alles van, zij werkt bij Foenix aan de Molenmakershoek en vertelt graag meer over de kledingafdeling én de speciale Bruidskamer.

“Eerder zag je nog weleens meiden vol schaamte met hun moeder mee naar binnen lopen bij ons”, zegt Ilona. “Tegenwoordig komen ze met hun eerste kleedgeld bij ons en gaan ze helemaal los met kopen. Want met een paar tientjes kun je héél veel leuke kleding, accessoires en tassen kopen bij de kringloop.”

Foto: Foenix

Voor het hele gezin

In de winkel hangt ontzettend veel, voor dames, heren en kinderen. “Het gaat van ondergoed en lingerie tot winterjassen, schoenen en riemen. We hebben ook heel veel merkkleding en vaak ook wel wat feestkleding en avondkleding”, vertelt Ilona. “We zorgen dat alles netjes is, helemaal schoon en niet kapot.”

‘Soms komen jurken binnen met het kaartje van de stomerij er nog aan’

Enorme keuze

Ilona is altijd goed op de hoogte van wat er in de winkel hangt en dat wordt gewaardeerd. “Klanten komen terug met de vraag of ik nog wat leuks voor ze weet. Want passen ze de ene broek, dan kan ik ze vervolgens nog drie leuke opties aanwijzen. De keuze is zo groot, ik heb zelf ook alleen maar kringloop in m’n kast hangen.”

Bruidskamer Foenix
Foto: Foenix

De Bruidskamer

Op Valentijnsdag 2018 opende een heel bijzondere afdeling van tweedehandskleding aan de Molenmakershoek: de Bruidskamer. “Daar hangt vintage bruidskleding. Dat is meestal maar één keer gedragen, dus het ziet er nog piekfijn uit”, zegt Ilona. In de store-in-store vind je altijd meer dan 50 jurken, kinderjurken en heel veel accessoires.

Ilona helpt dames die niet teveel geld aan hun bruidsjurk kwijt willen, vrouwen die op zoek zijn naar een unieke bruidsjurk en verloofden die op zoek zijn naar handschoenen, een ringkussen of een hoed. En zelfs voor alleen een hoepel kun je bij Ilona terecht.

Bruidskamer3 Foenix
Foto: Foenix

Alles hergebruikt

“We hebben hier echt van alles, soms komen jurken binnen met het kaartje van de stomerij er nog aan. En een enkele keer hebben we zelfs nieuwe jurken. Het is leuk om te zien dat bezoekers van de winkel vaak even om het hoekje komen spieken. Het blijft toch een magische aantrekkingskracht houden op mensen, trouwen in een prinsessenjurk is toch de droom van elk meisje? Al hebben we vorig jaar ook twee jurken verkocht die dames met carnaval hebben gedragen. Dat is prima, alles wordt hergebruikt en dat is waar we het voor doen.”

Een kijkje nemen in de bruidskamer kan altijd onder openingstijden van Foenix Molenmakershoek. Wil je graag jurken komen passen? Maak dan even een afspraak via 055 – 3032217. De stylisten van Foenix helpen je met kosteloos stijladvies!


Meer over Foenix Molenmakershoek ontdekken?

Foenix Molenmakershoek kringloopwinkels

Gesloten09:00 - 17:00

Molenmakershoek 7, Apeldoorn

Bekijk meer:kringloopwinkels

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Foenix Zwitsalterrein. Meer over Foenix Zwitsalterrein ontdekken?

Foenix Zwitsalterrein kringloopwinkels

Gesloten09:00 - 17:00

Vlijtseweg 136, Apeldoorn

Bekijk meer:kringloopwinkels

adv.