Talent College Apeldoorn is meer dan huiswerkbegeleiding: ‘Betere resultaten en leren met meer plezier’

Aangeboden door Talent College Apeldoorn

Studenten bij huiswerkbegeleiding | Foto: TalentCollege

Het schooljaar is van start en de kinderen gaan weer aan de bak met hun vakken. Dat is niet altijd een feestje en gaat niet alle leerlingen altijd even goed af. Talent College Apeldoorn helpt leerlingen op weg met huiswerkbegeleiding, bijles en studiecoaching en gaat een stap verder. Marlene vertelt alles over de nieuwe campus in Apeldoorn naast Paleis het Loo en de bewezen methodiek in huiswerkbegeleiding.

Leerlingen vinden Talent College Apeldoorn een fijne plek. Bovendien worden ze niet alleen beter in een vak, maar ontwikkelen ze zichzelf en hun leerprestaties. Bij Talent College Apeldoorn is dat ook waar het om draait. Marlene: “Het is hier huiswerkbegeleiding plus. Onze prijzen zijn vergelijkbaar met andere aanbieders, maar wij gaan een stap verder.”

Persoonlijke aanpak

Dat begint bij in gesprek gaan met ouder(s) en kind. Marlene: “Iedere leerling is uniek en ieder kind heeft een talent. Samen met de ouders en leerling stellen we een persoonlijk leerplan op. Daarbij kijken we ook naar waar een leerling plezier uit haalt.” Door deze aanpak leren kinderen op een manier die voor hen werkt, want dat is nu eenmaal anders voor alle leerlingen.

Talent College Apeldoorn biedt bijles, studiecoaching en huiswerkbegeleiding. Wat een kind graag wil of nodig heeft, is persoonlijk, dus daar wordt op gestuurd. Studiecoaching is bijvoorbeeld één-op-één, huiswerkbegeleiding wordt in kleine groepjes gedaan. Bijlessen zijn weer vakinhoudelijk gericht (en zitten bovendien snel vol!). Leerling, ouder(s) en Talent College bepalen samen wat het beste werkt voor de doelen van de leerling.

Lees verder onder de foto >

De campus in Apeldoorn | Foto: Talent College

Ontwikkeling en plezier

Marlene vertelt: “Talent College is geen oppasklas, maar een plek waar leerlingen skills leren en ontwikkelen die ze de rest van hun leven bij zich dragen. Kinderen zitten hier niet in een lokaal met iemand die in de gaten houdt of je wel netjes je huiswerk afmaakt, maar gaan met hun coach of begeleider in gesprek. Het gaat niet om het afvinken van je opdrachten, maar kinderen leren juist over hun leerstijl en welke aanpak in studeren voor hen werkt.”

Ook het stellen van doelen en een planning maken komt aan bod. Iedere dag wordt er samen gekeken naar die doelen en de planning om te kijken hoe het gaat. Marlene: “Veel aanbieders van huiswerkbegeleiding in Apeldoorn zijn óf op de school zelf óf één-op-één bij mensen thuis. Wij zitten precies daar tussen: een andere plek met kleine groepen en persoonlijke aandacht. Echt maatwerk.”

Lees verder onder de foto >

Leerling op pad | Foto: Talent College

Vlakbij school en in het bos

De campus van Talent College is slechts een paar minuten fietsen van de meeste Apeldoornse scholen. Het is een rustige campus in een bosrijke omgeving. “Verandering van spijs doet eten, en dat werkt bij ons ook. Geen muf klaslokaal, maar een fijne omgeving, zonder afleiding van social media die je thuis hebt”, zegt Marlene.

De leerlingen van Talent College Apeldoorn vinden in elkaar hun gelijke en maken vrienden buiten hun eigen klas en school. Marlene: “We merken dat kinderen het fijn vinden om hierheen te komen na school. Het is een rustige en vertrouwde omgeving.” Het maakt daarbij niet uit of leerlingen het al goed doen op school en beter willen worden of juist moeite hebben met leren. Bij Talent College hebben de kinderen een vergelijkbaar doel: nog beter worden!

Lees verder onder de video >

Leerling vertelt over haar ervaring met Talent College

Samen vooruit

Een andere omgeving, zowel in locatie als in mensen, werkt inspirerend en stimulerend. Dat is niet alles wat Talent College biedt. Hier gaan de specialisten een stap verder voor de leerlingen. “We doen het echt samen”, vertelt Marlene. “Daarom hebben we ook een Talent College café waar we ouders en kinderen verwelkomen. Het is een rustige plek waar je lekker kunt leren én een verse smoothie kunt halen!”

Professionals

Het team van Talent College Apeldoorn bestaat uit verschillende professionals op het gebied van onderwijs. “Onze specialisten hebben allemaal meer dan tien jaar ervaring in educatie. Ze zijn leerkracht geweest, directeur of ontwikkelden curricula”, vertelt Marlene. “Nu werken ze bij ons als studiecoaches, begeleiders en mentoren.”

Het team weet dan ook heel goed hoe ze hun werk moeten aanpakken. “Het is nieuw voor Apeldoorn, maar niet nieuw voor ons”, vertelt Marlene. “Samen met de familie maken we een persoonlijk leerplan en evalueren de voortgang voor huiswerkbegeleiding, studiecoaching en bijles. Die persoonlijke begeleiding gericht op de individuele leerstijl, een persoonlijk leerplan voor iedere leerling en uitstekende mentoren in een inspirerende omgeving is wat onze aanpak uniek maakt.”

Voor wie

“We verwelkomen echt iedereen”, zegt Marlene. Leerlingen van de basisschool en middelbare school kunnen bij Talent College Apeldoorn terecht voor huiswerkbegeleiding, studiecoaching en bijles. “School is vaak stressvol voor kinderen, of dat nu met presteren of het vinden van je identiteit te maken heeft. Wij helpen leerlingen van de basisschool tot en met de eindexamenklassen aan betere resultaten en meer plezier met leren”, vertelt Marlene.

Lees verder onder de foto >

Leerling bij huiswerkbegeleiding | Foto: Talent College

Passie voor leren

Het team van Talent College helpt de leerlingen graag in hun ontwikkeling. Die passie voor het vak maakt al dat Talent College Apeldoorn een streepje voor heeft op andere aanbieders van huiswerkbegeleiding. Dat geldt ook voor de extra aandacht voor de leerlingen en hun persoonlijke doelen en leerstijlen. “Je krijgt een passie voor leren en dat is van toegevoegde waarde voor alles in je leven”, zegt Marlene.

De kosten zijn vergelijkbaar met andere aanbieders. Maar, zegt Marlene: “wij bieden voor diezelfde prijs wel echt meer, echt huiswerkbegeleiding PLUS.” De tarieven vind je op de site.

Meer weten

Nieuwsgierig naar Talent College Apeldoorn? Schrijf je dan in voor de open dag op 24 september of 1 oktober. Ook op andere momenten zijn ouders en leerlingen welkom! Ga dus gerust een keertje langs, neem een lekkere verse smoothie in het Talent Collegecafé en bespreek de mogelijkheden. Of plan een webinar als je de regen niet wil trotseren.

Talent College Apeldoorn

Amersfoortseweg 1, 7313 AA Apeldoorn

Meer informatie

Talent College Apeldoorn

Amersfoortseweg 1, 7313 AA Apeldoorn

Meer informatie

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Nathalie en Denise zijn dolenthousiast over deze baan: ‘Ik zie mezelf hier niet gauw weggaan’”

Nathalie en Denise zijn dolenthousiast over deze baan: ‘Ik zie mezelf hier niet gauw weggaan’

Aangeboden door Eduvision

Ga naar “Stem nu: welke werkgevers zijn het meest sociaal ondernemend?”

Stem nu: welke werkgevers zijn het meest sociaal ondernemend?

Aangeboden door FactorWerk

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “50% korting op je eerste laserontharings-behandeling”

50% korting op je eerste laserontharings-behandeling

 • The House of Beauty
 • Geldig t/m 15 oktober 2022

Topper

Ga naar “Health Protocol – nu met gratis Balance Test”

Health Protocol – nu met gratis Balance Test

 • Iris coaching en training
 • Geldig t/m 31 oktober 2022
Marieke van Iris coaching en training in Apeldoorn helpt door middel van hartcoherentie bij stress en burn-out klachten

Topper

Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Chocomel of Fristi van € 2,39 voor € 1,50”

Chocomel of Fristi van € 2,39 voor € 1,50

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Jack & Jones hoodie € 17,99”

Jack & Jones hoodie € 17,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Schoonheidsspecialiste bij Huid Vit”

Schoonheidsspecialiste bij Huid Vit

 • Huid Vit – Schoonheidssalon voor huidverbetering
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Chauffeur B”

Chauffeur B

 • Actief Werkt! Uitzendbureau
 • Fulltime
Ga naar “Adviseur opleiding & training”

Adviseur opleiding & training

 • Eduvision
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Postsorteerder”

Postsorteerder

 • UBN Uitzendbureau
 • Parttime
Ga naar “Recruiter Zorg BVNG Apeldoorn”

Recruiter Zorg BVNG Apeldoorn

 • FYGI
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “KidsPlayLand Apeldoorn”

KidsPlayLand Apeldoorn

 • Van 24 sep t/m 9 okt
kidsplaylandkidsplayland
Ga naar “Douwe Bob in de Grote Kerk”

Douwe Bob in de Grote Kerk

 • GIGANT
 • 3 december 2022
douwe bob posthumadouwe bob posthuma
Ga naar “Gitaarcafé Apeldoorn”

Gitaarcafé Apeldoorn

 • Brouwerij & Proeflokaal Puik Bieren
 • Van 16 jun t/m 8 dec
gitaarcafe apeldoorn puik bierengitaarcafe apeldoorn puik bieren
Ga naar “Kerstmarkt in Apeldoorn”

Kerstmarkt in Apeldoorn

 • Van 8 dec t/m 23 dec
kerstmarkt apeldoornkerstmarkt apeldoorn
Ga naar “Big Band Sessions”

Big Band Sessions

 • De Babbel
 • 9 oktober 2022
big band apeldoorn