Werkzoekend Apeldoorn welkom bij Apeldoorn.works

Door Natalie Polman 13 februari 2018

Alle mensen die werk zoeken in Apeldoorn moeten dat doen via Apeldoorn.works. Dat is tenminste het doel van Apeldoorner Léon van der Linden (32).

Léon van der Linden was pas net begonnen met zijn eigen uitzendbureau toen hij werd benaderd door At Monday, om een lokale variant voor Apeldoorn te helpen uitrollen. “Zo is er ook een Breda.works en een 50plus.works”. Sinds begin januari is Apeldoorn.works online.”

Van vaste tot bijbaan

Wat is Apeldoorn.works precies? Een online platform waar alle mensen die werk zoeken in Apeldoorn en directe omgeving zich verzamelen. “Of je nu een vaste baan zoekt, een tijdelijke, een vakantie- of bijbaan, of bijvoorbeeld ondernemer bent die op zoek is naar opdrachtgevers: we zijn er voor iedereen.”

Online profiel

“Je maakt gratis een online profiel ofwel cv aan met daarin je competenties en waar je naar op zoek bent. “Hoe meer je invult, hoe completer je profiel. Dat wordt beloond met sterren, vijf is het maximum. Daar hoort sowieso een goede profielfoto bij en we raden iedereen sterk aan een video van jezelf te uploaden. Dat werkt vaak beter dan een motivatiebrief.” Dat aanmaken van een profiel is overigens heel laagdrempelig, belooft Léon. “Het kan gewoon op je telefoon, je hoeft niet goed te zijn met computers”.

‘Je hoeft niet goed te zijn met computers’

Bedrijven maken ook een profiel aan en kunnen zo kandidaten zoeken en benaderen. Dat is gratis, vacatures plaatsen kost ze €49,55 per maand. Vacatures blijven zolang online als nodig is, zegt Léon. “Als een passende kandidaat zich nieuw aanmeldt, krijgt een bedrijf daar tevens een alert van. Zo proberen we zo goed mogelijk vraag en aanbod grotendeels kosteloos bij elkaar te brengen.”

Trainingen

Als je aan bepaalde competenties wilt of moet werken om meer kans te maken op een bepaalde baan, kan dat ook op Apeldoorn.works. “Een monteur die commercieel medewerker binnendienst wil worden, kan zijn vaardigheden bijspijkeren, voor €14,95 per maand. De site werkt als een soort Netflix voor opleidingen. Opleidingsinstituten als NCOI en NTI bieden allerlei cursussen en trainingen aan, waar je na afronding voor gecertificeerd wordt. Die certificaten zijn ook weer op je profiel te zien.

Zo zijn we geen vacaturesite, maar een allesomvattend geheel. ”

En ben je een gelukkige die uiteindelijk een baan vindt, hoef je je profiel niet te verwijderen. Vink onder het kopje ‘werkzoekend’ simpelweg ‘nee’ aan.

Apeldoorn.works zakelijke dienstverleners

Arnhemseweg 261, Apeldoorn

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

Ondernemer Uitgelicht

Ken jij een Apeldoornse ondernemer met een leuk verhaal? Laat het ons weten via [email protected].