Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ter Linden Meijer Tuenter Advocaten: ‘De emoties zitten vaak hoog als mensen hier komen’

Door Anne Sophie Schotman 8 november 2019

Wat moet ik regelen voor mijn scheiding? Hoe wordt de erfenis verdeeld binnen een samengesteld gezin? Waar moet ik beginnen?! Apeldoornse advocaten Samantha ter Linden, Martha Meijer en Gerben Tuenter besloten in 2019 hun krachten te bundelen om mensen te helpen die worden geconfronteerd met bijvoorbeeld een scheiding of erfenis.

Niet door laten modderen

“Mensen zijn vaak nerveus als ze hier binnenstappen,” vertelt Martha. “Maar dan is er de opluchting na een eerste gesprek. De wetenschap dat je samen naar een oplossing toe gaat werken. Natuurlijk zijn er kosten aan verbonden, maar we hebben ervaring en kunnen je helpen om het niet door te laten modderen. Omdat we proberen veel onderling op te lossen kunnen we zaken vaak ook weghouden bij de rechter.”

Bij Ter Linden Meijer Tuenter Advocaten en Mediation kunnen mensen aankloppen met vragen en problemen op het gebied van erfrecht, familierecht, mediation en migratierecht.

Samantha is gespecialiseerd in familierecht, wat betekent dat ze zich vooral buigt over echtscheidingen, omgangsregelingen en alimentaties. Ook treedt ze op als mediator in het familierecht.

Martha is gespecialiseerd in erfrecht. “Er zijn steeds meer samengestelde gezinnen,” legt ze uit. “En Nederland vergrijst. Twee belangrijke redenen waarom mensen zouden moeten nadenken over hun nalatenschap.” Martha legt klanten uit hoe een testament in elkaar zit en hoe de procedures rondom een erfenis werken. Ook behandelt Martha zaken op het gebied van bewind en mentorschap.

Gerben heeft zich in familierecht en vreemdelingenrecht gespecialiseerd. “Ik help bijvoorbeeld mensen tijdens een scheiding van een buitenlandse partner. Of mensen die bezig zijn met een gezinshereniging in Nederland”.

‘Mensen trekken vaak pas laat aan de bel’

De drie advocaten werkten al eerder samen in verschillende advocatenkantoren. Maar deze nieuwe samenwerking als Ter Linden Meijer Tuenter Advocaten en Mediation ontstond in 2019, toen Samantha’s voormalige zakenpartner met pensioen ging. “Ik wilde wel kunnen overleggen met collega’s en besloot een nieuwe samenwerking op te zoeken. Toen hebben we elkaar teruggevonden en besloten om samen verder te gaan.”

De specialismen van Martha, Samantha en Gerben vullen elkaar perfect aan. Daarnaast kennen de drie Apeldoorn goed omdat ze er al heel lang wonen. “Dat helpt, want we kennen alle belangrijke instanties en contactpersonen in Apeldoorn,” zegt Samantha. “We weten wat er speelt. Hoewel we zoveel mogelijk zelf doen weten we ook wie we kunnen inschakelen.”

Grip op de zaak

Als je bij Samantha, Martha en Gerben binnenstapt zit je hoofd waarschijnlijk vol vragen. Hoe moet het nu met de kinderen? Hoe vind ik een ander huis? Wat gebeurt er met ons pensioen? Hoe moet de verdeling van de nalatenschap? Klopt het testament wel? Hoeveel alimentatie ga ik betalen en waar moet ik beginnen? “Het is vaak zo ingewikkeld,” zegt Samantha. “Er komt van alles op je af als je gaat scheiden en dat kun je echt niet allemaal zelf uitzoeken. Er zijn in veel gevallen ook nog kinderen bij betrokken. De emoties zitten vaak hoog als mensen hier komen”. Martha zegt: “Bij erfrecht komen ook veel emoties naar boven. Hoe kan iemand met zijn familie de erfenis afwikkelen als die ene broer dwarsligt?”

In zo’n situatie wil je niet door vier verschillende mensen geholpen worden of van het kastje naar de muur gestuurd worden. “Wij kunnen door onze ervaring en specialisme mensen helpen om alles op een rijtje te zetten en weer grip te krijgen op de zaak,” legt Gerben uit. “Klanten moeten daarin natuurlijk ook meehelpen door de juiste stukken aan te leveren en door zich voor te bereiden op onze gesprekken. Het is echt een samenwerking.”

Foto: Ter Linden Meijer Tuenter Advocaten en Mediation

Valkuil

“Mensen trekken vaak pas laat aan de bel,” merkt Samantha op. “Vooral als er kinderen bij betrokken zijn kan dat leiden tot ruzies en vervelende situaties rondom bijvoorbeeld omgangsregelingen en vakantieregelingen. Ik raad iedereen aan om eens advies te vragen over je eigen situatie.”

“Voor erfrecht geldt dat klanten zaken vaak niet vooraf goed hebben vastgelegd.” zegt Martha. “Mensen willen niet graag over zaken nadenken die na hun dood pas gaan spelen, maar toch is dit wel verstandig. Op die wijze kun je veel ellende voorkomen achteraf.” En komt het wel tot een vervelende situatie, weet dan dat er altijd een oplossing te vinden is. “Ik zeg vaak: ‘Laat je rugzak maar hier en ga even andere dingen doen. Het is in goede handen.’ Je merkt dat het idee dat iemand er niet meer alleen voor staat vaak al helpt.”

Gerben: “Door emoties kun je in een valkuil terecht komen: ‘Het zijn mijn kinderen, dus…’. Wij proberen dan de overlegsituatie weer te creëren. ‘Hij is de vader, dus je moet wel praten.’ Het geeft dan een goed gevoel dat je gevoelens kunt bedaren en mensen door een zware periode kunt helpen. Wij kunnen met een gepaste afstand steun bieden.”

Zelf advies krijgen

Zit je zelf met een belangrijke vraag? “Je bent altijd welkom om langs te komen,” zegt Martha. “Samen kijken we of we een echte zaak hebben. Is het haalbaar wat je wil? Verder is het belangrijk dat het klikt. Met de zaken waar wij ons bezig houden gaan veel emoties gepaard, dus er moet wel vertrouwen tussen ons en de klant zijn.”

Bel naar 055 76 00 660, loop binnen bij het kantoor aan de Linie 596 voor een vrijblijvende afspraak of lees verder op www.lmt-advocaten.nl


Meer over Ter Linden Meijer Tuenter Advocaten en Mediation ontdekken?

Ter Linden Meijer Tuenter Advocaten en Mediation advocaten

Linie 596, Apeldoorn

Bekijk meer:advocaten

Ondernemer Uitgelicht

Ken jij een Apeldoornse ondernemer met een leuk verhaal? Laat het ons weten via [email protected].

adv.