Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

’t Winkeltje: het verborgen modepareltje in de buurt van Apeldoorn

Aangeboden door ‘t Winkeltje Uddelermeer 7 februari 2020

Winkelen in de Hoofdstraat in Apeldoorn is leuk, maar voor een echt bijzondere beleving kunnen we je ’t Winkeltje in Uddel aanraden. Tegenover het Uddelermeer ligt dit schattige winkeltje vol bijzondere mode voor dames én heren. Eigenaresse Helene Oortjes kwam er per toeval terecht, maar kijkt vol tevredenheid terug op haar eerste jaar op de Veluwe.

“Het komt eigenlijk door Dick, mijn man, die het zo’n leuke plek vond tegenover het Uddelermeer. Ik hield het eerst af, maar inmiddels ben ik blij dat we hier toch zijn neergestreken”, vertelt Helene. Zelf is ze al jarenlang actief in het modevak, voornamelijk als ontwerpster en in de groothandel. “Ik leverde al meer dan twintig jaar damesmode aan ’t Winkeltje, ik ben ontwerpster voor het Italiaanse merk Ornavit. Tegenwoordig combineer ik ontwerpen en verkopen en dat bevalt uitstekend!”

't Winkeltje
Foto: Lizanne Wesselink

Bezoekers van ver

Bij ’t Winkeltje komen mensen vanuit het hele land. “Dat is grappig, soms komen ze per toeval na een wandeling in de natuur hier even langs, maar even zo vaak hoor ik klanten zeggen dat een bezoek aan ons al heel lang op hun verlanglijstje stond.”

Dat geldt ook voor Alice en Bertus die vanuit Deventer zijn afgereisd naar Uddel. Ze wilden al jaren een kijkje komen nemen vanwege de Finse merken in de winkel en gaan met een trui voor hem en vest voor haar tevreden weer terug naar huis.

Duurzaam en ambachtelijk

De winkel hangt vol Scandinavische merken, maar ook Britse, Italiaanse en Nederlandse mode heeft een plek. Helene: “Als het maar duurzame mode is, milieuvriendelijk en op ambachtelijke wijze geproduceerd. Hier hangen dingen die je over tien jaar nog als nieuw in de kast hebt hangen.” Samen met verkoopsters Roelie en Tiny helpt Helene elke klant met een grote glimlach.

t winkeltje
Foto: Lizanne Wesselink

Gezellig uitje

“We nemen altijd uitgebreid de tijd voor mensen en hebben écht contact. Klanten vinden het hier gezellig en wij voorzien ze van eerlijk advies. Als iets niet bij je lichaamsbouw past, gaan wij niet zeggen dat het je goed staat, hoor”, zegt Helene. Ze hoort vaak dat een bezoek aan ’t Winkeltje voor bezoekers echt een uitje is. En ze kunnen terecht voor meer dan alleen kleding.

Voor de medemens

In de winkel vind je ook accessoires, sieraden, ansichtkaarten en mondgeblazen glaswerk. “Dat is wel bijzonder”, zegt Helene. “De opbrengst van de verkoop van Murano Glass gaat naar de Nina Foundation. Die stichting zet zich in om het Angelman Syndroom te bestrijden. Daar help ik graag aan mee. Ik sta hier omdat ik het leuk vind, maar ook omdat ik iets voor de medemens wil doen. Dat doe ik door zo’n goed doel te steunen, maar dat doe ik ook door elke bezoeker goed kledingadvies te geven en een perfecte kledingkeuze te laten maken.”Meer over ‘t Winkeltje Uddelermeer ontdekken?

‘t Winkeltje Uddelermeer

kledingwinkels

Uddelermeer 5, Ermelo / Uddel

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.