Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Restaurant Syrisch Eten verder met nieuwe eigenaar: dit zijn de plannen

Door Natalie Polman 15 november 2019

Restaurant Syrisch Eten gaat verder met een nieuwe eigenaar. Saber Haj Mohammad neemt de zaak over van Soury Alliessa. De twee zijn vrienden.

Soury Alliessa vluchtte na een paar jaar oorlogsgeweld in zijn thuisland naar Nederland, waar hij in 2017 restaurant Syrisch Eten opende. Door privéomstandigheden voelt hij zich nu genoodzaakt het stokje over te dragen.

Zijn vriend Saber Haj Mohammad, uit Putten, kwam al regelmatig als gast eten in het restaurant van Soury. Op een dag had Soury gezegd; ‘als jij mijn zaak wilt overnemen, ga ik iets anders doen.’ Zo geschiedde. Begin november nam Saber het restaurant van zijn vriend over.

Saber Haj Mohammad. foto's indebuurt
Het interieur van Syrisch Eten blijft hetzelfde.

Uitgebreidere menukaart

Saber, die ook een nieuwe kok onder zijn hoede heeft, zal een uitgebreidere menukaart voeren met ‘meer internationale gerechten’ en sandwiches. Van gefrituurde vis en Syrische salades, Syrische kip, mixed grill en tabouleh; Syrisch Eten heeft het.

Verder zal het restaurant vertrouwd aanvoelen; je wordt verwelkomd met een kopje sterkte Syrische koffie en het knusse interieur blijft onaangeroerd. “We hebben wel het plan om een groot terras te bouwen aan de achterzijde en ook in de keuken wordt nog het één en ander verbouwd”, zegt Saber.

Een selectie van de menukaart van Syrisch Eten. foto's indebuurt
Gefrituurde vis
Gefrituurde Syrische kip.
Mixed grill.
Syrische salade met tabouleh en houmous
Falafel.
Syrische zoete aardappelsoep.

 Meer over Restaurant Afamia ontdekken?

Restaurant Afamia

restaurants en horeca

Gesloten14:00 - 22:00

Beekstraat 24, Apeldoorn

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.