Raymond en Yvonne van Shabu Shabu: “Shabu is zoveel meer dan rauwe vis”

Aangeboden door Shabu Shabu Apeldoorn 23 januari 2018

Innovatie is het codewoord bij Shabu Shabu Apeldoorn. Waar anders bestel je een verse smoothie bij je sushi of krijg je nacho’s als dessert? We spraken Apeldoornse ondernemers Yvonne (46) en Raymond ‘Shabu’ Tse (48) over hun honger naar vernieuwing. 

Innovatie, innovatie

De kip op de menukaart is halal, de sojasaus glutenvrij. Er staan cocktails op de kaart en je kunt verse smoothies bestellen. Het rundvlees is biologisch, de meeste vis duurzaam gekweekt.

Het ondernemersduo zit geen moment stil en is constant aan het kijken hoe dingen anders – beter – kunnen. Het voltallige personeel innoveert ondertussen enthousiast mee. Yvonne: “Sommige Shabu Shabu’s in Nederland hebben bijvoorbeeld geen cocktails op de kaart. Maar wat is er gezelliger dan na het werk borrelen met lekker eten en een cocktail. Dat vinden wij zelf ook leuk, dus willen we gasten dat ook kunnen bieden. Zo komen we steeds op nieuwe ideeën.”

Shabu Shabu Apeldoorn
Foto: indebuurt.nl

Meer dan sushi

Raymond: “Sommige mensen denken bij een sushirestaurant alleen aan rauwe vis, maar Shabu is zoveel meer dan dat. Ik zeg altijd tegen gasten ‘probeer die rib-eye nou’, want dit is biologisch vlees en dat proef je écht.”

“Wat is er gezelliger dan na het werk borrelen met lekker eten en een cocktail?”

De toewijding die het stel heeft aan kwaliteit uit zich in de stappen die de twee Apeldoorners nemen om die kwaliteit te waarborgen. Zo volgde Yvonne een cursus patisserie om de dessertbar vakkundig te kunnen uitbreiden en is het stel bezig met het behalen van het hoog aangeschreven keurmerk van voedselautoriteit Bureau de Wit. “Zo kun je je onderscheiden van andere restaurants. Wij weten precies waar ons eten vandaan komt en gasten kunnen erop vertrouwen dat alles hygiënisch en veilig is bereid. Dat is voor ons erg belangrijk.”

Shabu Apeldoorn
Foto: indebuurt.nl

Gezelligheid

Behalve op de menukaart zie je die vernieuwingsdrift ook terug in het interieur. De inrichting van het restaurant is namelijk minstens zo kleurrijk en zorgvuldig samengesteld als de California roll op je bord. Je ziet met name Yvonnes invloed. “Toen we in 2013 openden in Apeldoorn schrokken we wel even hoe groot de ruimte is. Als nieuwe ondernemers bij Shabu begonnen we met de standaard Shabu-inrichting. Schermen tussen de tafels, een beetje kantineachtig.”

Maar al snel beginnen de twee ondernemers zelf te investeren in de aankleding. “We wilden meer privacy creëren, gezelligheid. Onze Shabu moet alles behalve een vreetschuur zijn. Dat hebben we gedaan door veel warm licht, kussens, grote vazen met bloemen en ronde banken toe te voegen.”

Shabu Shabu Apeldoorn
Foto: indebuurt.nl

Kers op de taart

We wilden niet met het toetje beginnen, maar laten we het nu eindelijk over de befaamde dessertbar van Shabu hebben. Iedere Shabu Shabu in Nederland heeft standaard een dessertbuffet, maar je vindt hem nergens zo uitgebreid als in – je raadt het al – Apeldoorn.

Warm gebak, lavataartjes, pastel de nata, zoute popcorn, nutelladonuts en red velvetcakes vullen de vitrines langs de wand. De ‘Jamin’-bar vol jellybeans is een paradijs voor kinderen en de nieuwste aanwinst – warme nacho’s met sauzen – is een paradijs voor volwassenen.

“Kinderen noemen ons het ‘Jamin sushirestaurant’.”

Yvonne: “Ik wil elke week iets anders uitproberen. Niks is te gek.” En dat wordt gewaardeerd. “Kinderen noemen ons het ‘Jamin sushirestaurant’,” lacht Yvonne. “Ik ben heel blij dat ik dit kan doen, nieuwe dingen uitproberen en kijken naar de reacties van gasten.” En Raymond? Die laat dit soort dingen graag aan zijn vrouw over. “De gasten zijn altijd dik tevreden met onze nieuwe toevoegingen. We zijn samen echt een sterk team.”

Shabu Shabu Apeldoorn sushi restaurants

nu gesloten12:00 - 22:00

Marktplein 40, Apeldoorn

Bekijk meer:sushi restaurants

Ondernemer Uitgelicht

Ken jij een Apeldoornse ondernemer met een leuk verhaal? Laat het ons weten via [email protected].