Nadine Wielart rijdt rond in The Fashion Truck: ‘Ik wilde altijd al ondernemer zijn’

Door Natalie Polman 9 november 2018

Sinds zes jaar rijdt Nadine Wielart (32) het land door in haar eigen modewinkel op wielen. The Fashion Truck is sinds kort elke woensdag te vinden op de weekmarkt op winkelcentrum ’t Fort. Tijd voor een gesprek.

Nadine komt uit een ondernemersfamilie – haar vader werkt in de autobranche. “Ik wilde altijd al ondernemer zijn”, zegt Nadine over haar bijzondere bedrijf, “maar ik wist niet zo goed in wat. Ik was een manusje-van-alles.”

Ze was altijd al creatief en veel met mode bezig, dat wel. “Ik droeg in de brugklas eens een combinatie – een broek met fluffy shirt erboven – waardoor ik werd uitgelachen. Toen durfde ik die kleren niet meer aan”, lacht Nadine. “Ik volgde naailessen, zodat ik zelf poncho’s kon maken, maakte armbandjes en kocht kleding die ik weer doorverkocht.”

Amerika

Toen Nadine zes jaar geleden haar baan kwijtraakte, werd het tijd voor die stap naar ondernemerschap. “Een vriend zag fashion trucks in Amerika. Daar rijden er superveel rond die stoppen op parkeerplaatsen.”

Nadine dacht er niet veel langer over na, kocht een oude truck en “groeide direct keihard. In het eerste jaar heb ik al twee trucks gehad. Ik had een paar werkneemsters in dienst en we stonden elk weekend ergens anders.”

Het ging zó hard dat Nadine op bepaald moment aan de rem trok. “Ik nam even afstand en zag toen dat ik er te weinig van genoot, het was teveel een bedrijf geworden. Dus nu sta ik er weer gewoon alleen en probeer de leukere evenementen uit te zoeken. Ik kan de klanten weer zelf advies kan geven en heb weer persoonlijk contact. Ik kan nu wel zeggen dat ik de leukste baan van Nederland heb.”

‘Ik kan nu wel zeggen dat ik de leukste baan van Nederland heb’

Stoppen op parkeerplaatsen en daar de collectie uitstallen kan niet in Nederland, maar Nadine is wél te vinden op allerlei beurzen en evenementen door het hele land, waaronder de Margriet Huishoudbeurs en Libelle Zomerweek.

In Apeldoorn staat ze onder meer op het Drakenbootfestival en het Zeepkistenracefestival, de Vue Ladiesnight en komende maand in de Pop-Up Foodhallen, haar chihuahua Check Dog Charlie altijd aan haar zij. Ook op de woensdagmarkt op winkelcentrum ’t Fort, waar Nadine sinds een paar weken staat.

tekst gaat door onder foto’s

foto's indebuurt

Truck in de modder

The Fashion Truck heeft “voor ieder heb ik wat wils. En alle items kosten tussen de €15 en €59, het moet betaalbaar blijven. Ik koop de kleding meestal in Amsterdam en Parijs.”

Belangrijk onderdeel van haar werk – naast kleding inkopen en verkopen – is Instagram bijhouden. “Ik sta er mee op en ga er mee naar bed, maar ik vind het heel leuk.” Nadine deelt alles – “ook als ik vast sta met mijn truck in de modder”. Maar het is ook een handige graadmeter bij het inkopen doen, zo zegt ze. “Zo kan ik mijn volgers – The Fashion Truck heeft er meer dan zesduizend, red. – bijvoorbeeld vragen of ze liever het ene of het andere bloesje kopen.”

Eigen kledinglijn

Is er nog iets te wensen over voor de dame met de leukste baan van Nederland? “Ooit”, zegt Nadine, “wil ik een eigen kledinglijn. Met perfect zittende maten, ook voor vollere vrouwen. Dan kan ik alles helemaal zelf bepalen.”

Ondernemer Uitgelicht

Ken jij een Apeldoornse ondernemer met een leuk verhaal? Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook

reborn

Giny de Wilde is de nieuwe eigenares van Reborn Fashion: ‘Ideetjes genoeg, maar eerst heerlijk gaan draaien’

Reborn Fashion begon twaalf jaar geleden als tweedehands kledingzaak in het hogere segment. Nu drage...
Tempelman Exclusive

Willem van Tempelman Exclusive: ‘Vroeger droegen mannen allemaal een pak’

Tempelman Exclusive staat in Apeldoorn bekend als de plek waar Willem Timmer (49), Martijn Welvering...

The Fashion Truck

kledingwinkels

Wilmersdorf 12B, Apeldoorn

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.