De wildavonden van Hotel Oranjeoord: “We nemen onze gasten mee op pad”

Aangeboden door Hotel Oranjeoord 16 november 2018

wildavonden Oranjeoord

De wildavonden van Hotel Oranjeoord in Hoog Soeren – midden in de bossen, onder de blote sterrenhemel – zijn meer dan alleen een uitgebreid diner. “Het moet een beleving zijn.”

“Ik heb geprobeerd te bedenken wat ik zelf tijdens een wildavond zou willen beleven,” vertelt Onno Pel, eigenaar van Charme Hotel Oranjeoord. En dus ga je als gast midden in het wildseizoen de Veluwe op.

“Ik vind het leuk om gasten mee te nemen in het traject waarin onze wildgerechten tot stand komen. Van de jacht tot op je bord. Tijdens de wildavond zit je dus zeker niet de hele avond aan tafel, we nemen onze gasten juist mee op pad.”

wildavonden Oranjeoord

Masterclasses en food market

Onno geeft zelf aan het begin van de avond een welkomstwoordje en licht de avond toe. “Daarna gaan gasten met de jager mee om een simulatie van de jacht mee te maken en de eerste gerechten te proeven. Als ze terugkomen geven ik en mijn koks een barbecuemasterclass en een masterclass koken met stikstof. Terwijl wij daarna aan de slag gaan met het volgende gangen kunnen gasten buiten op de verwarmde food market terecht voor kaasplankjes, oesters, champagne, whiskey’s, een wijnbar en meer.”

De avond eindigt ontspannen en warm aan tafel, waar de culinaire brigade van restaurant Hoogheid de wildgerechten als culinaire kunstwerkjes opdient.

‘Ik zie mensen die elkaar niet kennen tafels aan elkaar schuiven’

Eten bindt

“Van gasten die al meerdere jaren naar de wildavond komen krijgen we complimenten dat het steeds bijzonderder en beter wordt. Nieuwe gasten zijn vaak onder de indruk, omdat ze een ander beeld hadden bij een wildavond.”

Anderen maken, naarmate de avond vordert en de wijn vloeit, zelfs nieuwe vrienden. “Ik zie mensen die elkaar niet kennen tafels aan elkaar schuiven om te kunnen kletsen. De sfeer is heel informeel. Leuk dat we mensen door eten met elkaar kunnen binden!”

wildavonden Oranjeoord

Wildavond beleven

De wildavonden vinden nog plaats op vrijdag- en zaterdagavonden in november, december en januari. Kijk hier voor een overzicht van alle data. De kosten voor het 8-gangenmenu voor volwassenen bedragen €69,50 per persoon. Dit is inclusief een wijn- en/of bierarrangement. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar betalen gasten €34,75. Reserveren kan via de mail of telefonisch.

Dat het een wildavond heet betekent overigens zeker niet dat vegetariërs thuis moeten blijven. De hele belevenis is ook vegetarisch te ervaren. Glutenvrije gerechten zijn ook geen probleem. Geef bij de reservering even door als je hier gebruik van wilt maken!

Hotel Oranjeoord hotels

Nu openHele dag

Hoog Soeren 134, Hoog Soeren

Bekijk meer:hotels

adv.