Mark van City Lounge Apeldoorn: ‘alle elementen voor een knalfeest zijn hier’

Door Natalie Polman 3 augustus 2018

Van een bruiloftsfeest voor 100 tot 250 man, een stijlvol bedrijfsfeest inclusief lunch, diner én borrel tot een vergadering, seminar of congres. In en rond de voormalige bankkluizen van Rabobank aan de Stationsstraat bevindt zich een bijzondere feest- en businesslocatie: City Lounge Apeldoorn. 

Feesten in de kelder

Ja, dat is middenin het centrum. En ja, “we hebben eigen parkeerplaatsen”, zegt Mark Reiman (34), oprichter van City Lounge. Dat sushirestaurant Shabu Shabu in het voormalig bankgebouw van Rabobank zit (en daarboven appartementen van Cityside) weten de meeste mensen wel.

Maar in de kelder, daar waar de voormalige bankkluizen zaten, is bijna vijf jaar geleden plaatsgemaakt voor City Lounge. Een feestlocatie voor 15 tot 300 man. En dus met eigen parkeerplek. “Dat verwachten mensen vaak niet van een feestlocatie zo middenin de stad.”

Een bruiloft bij City Lounge. foto's City Lounge Apeldoorn
De Champagne Lounge
Het Wijnlokaal
Wijnkelders

In 2013 betrok Mark de bijzondere ruimte onder de grond om die om te toveren tot een bruisende feestlocatie met een luxe uitstraling. Later sloot Pieter Dutman (36) zich aan bij het in 2014 geopende City Lounge Apeldoorn om de zaken achter de schermen te regelen.

De zware kluisdeuren zijn er nog, al fungeren ze niet meer daadwerkelijk als deur. Een aantal oude safeloketten zijn behouden en hoewel er verder weinig overblijfselen van de kluizen zijn, hebben de verschillende ruimtes een chique uitstraling gekregen. Daarbij horen natuurlijk klinkende namen zoals de Champagne Lounge (ontvangstruimte), Wijnlokaal, Whiskybox en de Gouden Kluis.

Vleesch- en Vischmarkt

En ja, er is ook een (overdekte) buitenruimte. In de zogeheten De Expeditie is de ideale plek voor een moment van ontspanning en bijvoorbeeld de Vleesch- en Vischmarkt begin september, de jaarlijkse aftrap van het nieuwe seizoen. Na drie keer louter Vischmarkt is er dit jaar dus voor het eerst ook vlees, van partner slagerij Ter Weele in Oene.

City Lounge Apeldoorn
De Expeditie. foto City Lounge Apeldoorn

“Het feestje is bedoeld om ondernemend Apeldoorn bij elkaar te laten komen. Naast veel eten en een wijnbar is er ook live entertainment. Het is altijd druk, gemiddeld komt er 150 tot 180 man op af.”

Wijnkelders

Er is meer wijn naast de wijnbar. Heel veel meer wijn. Uit een deel van de ter ziele gegane businessclub van de City Lounge (“We konden door het groot aantal boekingen de vaste momenten van de businessclub niet meer garanderen) is in februari dit jaar in samenwerking met Henri Bloem de Wine Cellar Club ontstaan.

Jawel, er zijn dus ook wijnkelders. “We hebben vijftig wijnkelders die we per kwart verhuren. Dan heb je een eigen plek waar je maar liefst 500 wijnen kunt opslaan. Dat mogen natuurlijk je eigen bijzondere wijnen zijn, maar we werken ook hier samen met Henri Bloem.”

city lounge apeldoorn
Ook onze burgemeester John Berends was al eens bij City Lounge.

De Wine Cellar Club komt nu eens in de zoveel tijd bij elkaar, in kleinere gezelschappen. “Zodat we er nog wel evenementen naast kunnen draaien.” Grootser zijn de wijnproeverijen van de wijnwinkel in de herfst en het voorjaar, “goed voor vierhonderd bezoekers per keer”. Zondag 4 november is de volgende editie.

Bedrijven en particulieren

Het gaat dus goed met City Lounge. “Naast het feit dat we inmiddels een vaste vergaderplek zijn geworden voor vele Apeldoornse bedrijven, stijgt ook het aantal aanvragen voor grote bedrijfsfeesten en bruiloften. We moeten steeds vaker ‘nee’ verkopen. In de vier jaar dat het nu loopt weten bedrijven en particulieren, ook van buiten Apeldoorn, ons te vinden. Daar zijn we trots op.

We horen vaak van mensen dat je bij binnenkomst meteen in een feeststemming zit. We verzorgen dan ook alles en denken persoonlijk mee. Alle elementen voor een knalfeest zijn hier.”


Meer over City Lounge Apeldoorn ontdekken?

City Lounge Apeldoorn werkplekken

Stationsstraat 297, Apeldoorn

Bekijk meer:werkplekken

Ondernemer Uitgelicht

Ken jij een Apeldoornse ondernemer met een leuk verhaal? Laat het ons weten via [email protected].

adv.