Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marc van De Herenkapper: ‘Een barber shop, baarden, tattoos – dat wilden we juist niet’

Aangeboden door De Herenkapper Apeldoorn 23 augustus 2019

Of je haardos nu toe is aan een complete make-over of je alleen komt voor een praatje en de puntjes, bij De Herenkapper zijn je lokken in goede handen. Eigengereide Marc Warburg (35) en Joost van Heusden (34) kijken met trots terug op wat ze inmiddels bereikt hebben. En met een nieuwe locatie voor De Herenkapper Academy en een eigen productlijn op de planning staan er weer nieuwe avonturen voor de deur. 

Neem plaats aan de grote koffietafel en zie het ene na het andere strakke kapsel de salon uitlopen. Verwacht geen doodse stilte; bij De Herenkapper kijk je Formule 1, terwijl Marc, Joost en de rest van het team ouwehoerend achter de stoelen staan.

“Die gezelligheid vinden we belangrijk,” vertelt Marc. “We kennen onze klanten goed en leren graag nieuwe mensen kennen. Ook als mannen moeten wachten wordt er onderling veel geouwehoerd. Hoe vaak hebben we niet dat iemand dan aan de beurt is, maar zegt ‘nee, laat hem maar eerst’.”

De Herenkapper
Marc: “Ik werd schilder, maar besefte al snel dat dit ook niks was” | Foto: indebuurt.nl

Trots

Wie wel eens bij De Herenkapper is geweest weet meteen waar we het over hebben, maar luister je wat langer, dan schemert er tussen alle grappen de trots door. “Wat De Herenkapper bijzonder maakt is de aandacht die we hebben voor onze klanten,” zegt Joost. “Kijk niet verbaasd op als je een uur in de stoel zit. We haasten nooit voor een kapsel.”

“Het klassieke beeld van een authentieke barber shop, baarden, tattoos – dat wilden we juist niet,” zegt Marc. “Niet iedereen voelt zich daarin thuis, De Herenkapper moet er juist voor alle mannen en jongens zijnWe merken zowel bij vrouwelijke cursisten die het vak willen leren als bij klanten dat ze dat prettig vinden.”

‘We weten wat we willen en we hebben de kans om daar iets mee te doen’

Alles behalve herenkapper

Dat Marc en Joost herenkappers zijn is overigens nog helemaal niet zo logisch als het nu lijkt. “Ik kom uit een kappersfamilie,” vertelt Marc, “maar dat wilde ik in eerste instantie zelf absoluut niet. Ik werd schilder, maar besefte al snel dat dit ook niks was. Toen ben ik toch dames gaan knippen. Ik was er vervolgens snel uit dat ik herenkapper moest worden. Vette kapsels wilde ik maken. En minder gesprekken over vrouwendingen.”

De Herenkapper
Joost: “We willen wel bezig blijven met ontwikkelen” | Foto: indebuurt.nl

“Ik kwam van de MAVO en had geen idee,” vertelt Joost, die vervolgens op een open dag kennis maakte met het kappersvak. “Ik bedacht vooral hoe leuk het zou zijn om bij 30 vrouwen in de klas te zitten.” De twee tieners komen bij elkaar in de klas terecht en stoppen vanaf dag één niet meer met ouwehoeren. De vrienden doen allebei hun eigen ervaring op na de opleiding, maar houden contact. “De hele dag vrouwen kleuren en föhnen, dat is hem niet voor mij,” beseft ook Joost. Ook hij gaat het herenvak in, en bijna vier jaar geleden besluiten de twee heren de uitdaging van een nieuwe herensalon samen aan te gaan. De Herenkapper is een feit!

Marc: “Toen we het pand aan de Musketiersveld 7 kregen wisten we: ‘dit gaat iets worden’. Het heeft een mooie uitstraling en je kunt er gratis parkeren.” En, niet onbelangrijk, “de cafetaria is om de hoek”.

Nieuwe plannen

“We wilden de grootste herenkapper in Apeldoorn worden,” zegt Marc. “En dat is gelukt. We begonnen 3,5 jaar geleden met z’n tweeën en staan nu met negen man te knippen achter tien stoelen. We hebben de zaak er drie keer voor verbouwd.”

De Herenkapper
Foto: indebuurt.nl

Maar zelfs nu Apeldoornse mannen één voor één met een strakke coupe de salon verlaten zul je Marc en Joost niet achterover zien leunen. Joost: “We willen wel bezig blijven met ontwikkelen. De Academy is een gave onderneming die nu ook bijna een eigen locatie heeft. Het is leuk om zelf les te geven. Verder zijn we bezig met het uitbrengen van onze eigen productenlijn. We weten wat we willen en we hebben de kans om daar iets mee te doen. Daar hebben we echt geluk mee.”

Achter de schermen werken de twee ondernemers hard aan de locatie van De Herenkapper Academy aan de Stadhoudersmolenweg in Noord. De opening staat voor januari 2020 gepland. We houden je op de hoogte!

Lees ook: 

Heren haartrends 2019

Haartrends voor mannen 2019: inspiratie van De Herenkapper

Wat draag jij komend seizoen? Als je die vraag krijgt denk je al snel aan je kleding, want zoals het...
De Herenkapper Academy

Gaaf! Een nieuw pand voor De Herenkapper Academy in Apeldoorn

Er wordt gebouwd aan de Stadhoudersmolenweg in Apeldoorn Noord! En De Herenkapper Apeldoorn heeft ee...

Meer over De Herenkapper Apeldoorn ontdekken?

De Herenkapper Apeldoorn kappers

Gesloten08:00 - 17:00

Musketiersveld 7, Apeldoorn

Bekijk meer:kappers

adv.