Kelly van Lef: ‘In Apeldoorn miste een plek met betaalbare, mooie schoenen, tassen en accessoires’

Door Anne Sophie Schotman 18 januari 2019

Kelly Croes (28) maakte met haar modewinkels LEF en Fashion Factory een klein shopparadijs van winkelcentrum De Eglantier. Wij gingen langs voor een kijkje achter de schermen. 

Eindelijk!

Stoere laarsjes voor €30, tapparfum voor €12,50, tassen voor onder de €30; LEF is een plek waar echt iedere vrouw terecht kan. Eindelijk een leuke, betaalbare schoenen-, tassen- en accessoireswinkel in Apeldoorn, krijgt eigenaar Kelly Croes dan ook vaak te horen van haar klanten. Kelly opende de deuren van haar winkel LEF eind september 2018 voor het eerst. “De reden dat ik LEF begon was omdat Apeldoorn een plek met betaalbare, mooie schoenen, tassen en accessoires miste. Een tas van €60 kun je overal vinden, maar een gave tas van €25 niet. Door van elk product weinig in te kopen zorg ik dat mijn aanbod ook nog eens exclusief blijft.”

Foto's: indebuurt.nl

Tweede winkel

Kelly opende zeven jaar geleden al kledingwinkel Fashion Factory op de Eglantier. “Fashion Factory moest een winkel worden met leuke, betaalbare kleding. Ik begon heel simpel, met een paar rekken kleding, maar het bleek al snel een succes.”

Zeven jaar later gaat het bijzonder goed met haar winkel, maar begint het ondernemerschap bij Kelly toch weer te knagen. “In Fashion Factory heb ik te weinig ruimte voor accessoires, terwijl ik wil dat mensen zich van top tot teen kunnen aankleden bij me. Dat ze dat nieuwe jurkje af kunnen maken met leuke schoenen en een mooie ketting bijvoorbeeld.” En dus ontstond het idee voor LEF.

LEF Kelly Croes
Foto: indebuurt.nl

Voor iedereen

“LEF is – zoals de naam al zegt – eigentijds en stoer, maar wel modieus. En vooral voor alle leeftijden. We hebben boots voor zestienjarigen, maar ook nette hakken voor zestigjarigen.”

Behalve in schoenen en tassen, voorziet LEF vrouwen ook van onder meer handschoenen, sjaals, zilveren sieraden van Karma, ringen van iXXXi, tapparfum (laat een flesje vullen met een parfum naar keuze) en portemonnees. “Voor het voorjaar heb ik net weer bikini’s, strandtassen en zonnebrillen ingeslagen. En ik ben met mijn moeder naar Thailand geweest voor onze eigen slipperlijn Kelly-Jo.”

“Het scheelt dat ik de maten en smaak van mijn klanten ken”

Persoonlijk betrokken

Nu is Kelly met haar achtentwintig jaar trotse eigenaar van twee modewinkels op de Eglantier. “Ik ben erg blij dat ik met LEF een hele mooie, chique winkel hebben weten neer te zetten. Het liefst zou ik in de toekomst nog meer winkels openen in Nederland, maar dan kan ik niet meer zo vaak in de winkels aanwezig zijn. Dat houdt me tegen, want dat zou ik heel erg missen.” Gelukkig heeft de ondernemer de steun van haar zevenkoppige team, dat altijd met vol enthousiasme in beide winkels staat.

Kom je bij de winkels van Kelly langs, dan kun je namelijk altijd rekenen op een praatje, een luisterend oor en persoonlijk advies. “Ik doe dit echt vanuit mijn hart en ben erg betrokken bij mijn klanten. Veel mensen delen hun persoonlijke verhaal hier. Anderen vinden het fijn als ik ze help met het uitzoeken van een outfit. Zij vertrouwen helemaal op wat ik voor ze uit de rekken haal. Het scheelt dat ik de maten en smaak van mijn klanten ken.”


Meer over LEF ontdekken?

LEF schoenenwinkels

Nu gesloten09:30 - 20:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

De Eglantier 111, Apeldoorn

Bekijk meer:schoenenwinkels

adv.