Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Keety Zoeten van PureMotion: “Zo mooi wat beweging met mensen kan doen”

Aangeboden door Bewegingsstudio PureMotion 28 september 2018

Of het nu een yogapose, een pilatesstap of een dansmove is; Keety Zoeten (41) van bewegingspraktijk PureMotion heeft het haar missie gemaakt om zoveel mogelijk Apeldoorners weer plezier in het bewegen te geven. 

Wat beweging kan doen

“Het is zo mooi,” zegt Keety, “wat beweging met mensen kan doen. Ik wil daarom zoveel mogelijk mensen helpen om weer in beweging te komen en te blijven.”

Dit doet de oefentherapeute met lessen yoga, dansconditie en pilates in kleine groepen. “Ik ben ervan overtuigd dat het mentaal ook beter met je gaat als je fysiek goed in je vel zit. Ik luister daarbij goed naar waar mensen behoefte aan hebben. Iemand die jaren niet heeft gesport kun je niet in het diepe gooien.”

praktijk PureMotion

Oefentherapeut en dansdocent

Wie een les volgt bij PureMotion wordt al snel aangestoken door Keety’s enthousiasme en energie. De sportdocent ademt beweging.

“Vroeger wilde ik zelf altijd danser worden. Om fysieke redenen kon dat niet, daarom wilde ik op fysiologische basis aan de slag met dansers die – zoals ik – oefentherapie nodig hadden. Ik studeerde af als oefentherapeut, dansdocent en als coach. Later ben ik me gaan verdiepen in yoga en pilates. Inmiddels geef ik al twintig jaar les in Apeldoorn. Eerst onder het dak van andere dansscholen, maar nu in mijn eigen studio!”

praktijk PureMotion
Altijd tijd voor koffie en koekjes! Foto: indebuurt.nl

Plezier in bewegen

“Wat ik vaak terugkrijg van mijn klanten is dat ze weer plezier krijgen in sporten. En hoe fijn het is om met een opgeruimd hoofd weer naar huis te gaan. Ik vind het belangrijk om mensen te leren bewust te bewegen. Iedereen moet zich veilig voelen in mijn lessen, dus iedereen sport op zijn eigen niveau en binnen zijn eigen grenzen.”

Omdat plezier voorop staat is ook het sociale component belangrijk bij Keety’s lessen. “Mensen komen omdat het gezellig is. Wie dat wil schuift na de lessen aan tafel voor thee, koekjes en om bij te kletsen. We gaan ook wel eens buiten de les om wandelen met de groep.”

“Ik ben ervan overtuigd dat het mentaal ook beter met je gaat als je fysiek goed in je vel zit”

Oefentherapie

Ook voor mensen met fysieke klachten biedt Keety uitkomst. “Ik heb speciale groepslessen voor mensen die oefentherapie willen volgen. Mensen die door bijvoorbeeld rugklachten of een hernia het sporten langzaam weer willen oppakken. Ik begeleid ze hierin met lessen die van week tot week goed zijn opgebouwd.”

Foto's: indebuurt.nl

Open huis en workshop

Wil je graag kennis maken met de lessen van PureMotion? Zaterdag 6 oktober 2018 houdt Keety een open huis, waarbij je welkom bent om sfeer te komen proeven of de les mee te doen. Kom ook langs als je het spannend vindt, je bent meer dan welkom om alleen te komen kijken! Keety zal een combinatieles laten zien waarin zowel yoga als pilates en dansconditie aan bod komen. De koffie staat 6 oktober klaar en de deur staat open van 09.00 tot 10.30 uur.

Dinsdag 30 oktober 2018 volg je bovendien een gratis workshop ‘Beweeg je blij’. Deze workshop organiseert Keety speciaal voor mensen die graag zouden willen bewegen, maar er niet aan toekomen. In de workshop krijg je hulp bij het (weer) in beweging komen. Meld je van te voren even aan per mail of telefonisch.


Meer over Bewegingsstudio PureMotion ontdekken?

Bewegingsstudio PureMotion sportscholen

Vandaag gesloten

Lage Kamp 10, Apeldoorn

Bekijk meer:sportscholen

adv.