Jamie opende de eerste baby spa van Apeldoorn: ‘Met mijn eigen kindje reed ik helemaal naar Tiel’

Aangeboden door La Luna Baby Spa

Foto: La Luna Baby Spa

Als je een baby hebt, schiet ontspanning er misschien gauw bij in. Jamie opende La Luna Baby Spa in Ugchelen, waar jouw baby kan floaten en jij tot rust kunt komen. En het heeft ook nog eens allemaal voordelen voor de slaap en gezondheid van je kindje. Jamie legt uit hoe het werkt.

Maar eerst even een korte uitleg over floaten. Dat is heerlijk ronddobberen in een bad op lichaamstemperatuur. Er zijn jaccuszi’s voor volwassenen maar tegenwoordig ook voor baby’s. De baby krijgt een veilige nekring om en drijft zo’n dertig minuten rond in een bad gevuld met gezuiverd water, vrij van chemicaliën en zeep. Dat is heel wat anders dan thuis in bad gaan.

Ervaringsdeskundige

Het heeft namelijk een aantal fijne effecten op je kindje. Dat weet Jamie zelf maar al te goed. In mei 2021 werd ze voor het eerst moeder en haar vriendin gaf haar de tip om naar een baby spa te gaan. “We reden helemaal naar Tiel want in de buurt was nergens plek. Ik was meteen enthousiast want mijn zoontje had minder last van krampjes en sliep daarna lekker door.”

Jamie en haar vriend waren dolenthousiast over de fijne ontspanmomenten in de baby spa en dachten: dit gunnen we andere ouders ook! “Vanuit dat idee zijn we begonnen met La Luna Baby Spa. We hebben het samen opgezet en ik run het bedrijf nu. We zijn op dit moment de enige in de omgeving van Apeldoorn.

Lees verder onder de foto’s >

Relaxte baby

Doordat het water op lichaamstemperatuur is (36-38 graden) krijgt de baby het gevoel van de baarmoeder een beetje terug. Hierdoor komt je kindje helemaal tot rust. Jamie: “Je kleintje wordt lekker zen van de warmte van het water. Door de tegendruk zorgt het water ook voor verlichting van krampjes. Doordat je kindje ontspant maar zich tegelijkertijd ook inspant, kan het vaak heerlijk lang slapen na een bezoekje aan de baby spa.” Jamie’s baby spa is geschikt voor baby’s vanaf 2 weken tot 12 maanden.

Niet zomaar een bad

Een bezoekje aan de baby spa is niet te vergelijken met je kindje thuis in bad doen. Jamie legt het verschil uit: “Een floatbad is dieper dan een gewoon bad. Je kleintje kan lekker rondtrappelen met de beentjes en dat heeft twee voordelen. De golfjes die ontstaan tijdens het trappelen geven een kleine tegendruk die zorgt dat de darmpjes tot rust komen én het bewegen heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de longen.”

In de baby spa zitten ook bubbeltjes. “Je moet het zien als een kleine jacuzzi. De intensiteit van de bubbeltjes stellen we in op wat je kindje fijn vindt en aankan, dat verschilt per baby. De eerste keer staan ze heel zacht en soms uit. Als kindjes vaker terugkomen, zetten we ze wat harder.”

Lees verder onder de foto >

Babymassage

Naast floaten kun je bij La Luna Baby Spa ook terecht voor babymassage. Jamie: “Ik doe de massagegrepen voor op een pop, zodat ouders zelf de massage kunnen uitvoeren bij hun kindje. Dat is fijn voor de binding en als ze het bij mij leren, kunnen ze het zelf thuis ook blijven doen.” Jamie heeft een EHBO-diploma voor baby’s en kinderen en is gecertificeerd docente Shantala babymassage.

Babymassage heeft veel positieve invloed op je kindje. Jamie: “Door het masseren kun je de hormonen van je kindje beïnvloeden. Zo verlaagt het stresshormoon cortisol, maar gaan de hormonen voor een prettige stemming en liefde (serotonine en oxytocine) omhoog.”

Lees verder onder de foto >

Foto: La Luna Baby Spa

Genietmomentje

Een bezoekje aan La Luna Baby Spa is niet alleen een ontspanmomentje voor je kindje, maar ook voor de ouders. “Je krijgt een lekker kopje koffie of thee terwijl je naast het bad van je kindje zit. Je boekt altijd een persoonlijke sessie, er zijn dus nooit vreemden in de ruimte. Ik heb twee baden, dus je kunt bijvoorbeeld ook met een tweeling komen of samen met een vriendin en haar kindje.”

Blije baby’s, blije ouders

Jamie opende in januari 2022 de deuren van La Luna Baby Spa en de reacties zijn heel positief. “Mensen zijn heel blij met het effect op hun kindje. Er zijn ook al stellen die een vervolgafspraak hebben ingepland, daar wordt ik heel blij van. Ik krijg ook veel complimenten over de inrichting.”

Jamie heeft ook prachtige cadeaubonnen. Die kun je los kopen of in een leuk cadeaupakketje met bijvoorbeeld een speenkoord of bijtring. Tip: leuk als kraamcadeautje!

Afspraak maken

Je vindt La Luna Baby Spa aan de Bogaardslaan 14J in Ugchelen. Bezoek is op afspraak. Een afspraak kun je maken via de website, via WhatsApp, een berichtje op Instagram of Facebook of door een mailtje te sturen.

La Luna Baby Spa

Bogaardslaan 14J, 7339 AH Ugchelen

Nu geopend

Meer informatie

La Luna Baby Spa

Bogaardslaan 14J, 7339 AH Ugchelen

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Van haarwerken tot permanente make-up: Daniëlle en Valerie staan voor jou klaar”

Van haarwerken tot permanente make-up: Daniëlle en Valerie staan voor jou klaar

Aangeboden door The House of Beauty

Ga naar “Apeldoornse motorfanaat Joey (29) verkoopt alleen Harley-Davidson: ‘Ik mocht eerst niet motorrijden van mijn moeder’”

Apeldoornse motorfanaat Joey (29) verkoopt alleen Harley-Davidson: ‘Ik mocht eerst niet motorrijden van mijn moeder’

joeys motor ranch
Ga naar “Apeldoornse Linda (36) organiseert jouw themafeest: ‘Stress? Ik vind het alleen maar leuk!’”

Apeldoornse Linda (36) organiseert jouw themafeest: ‘Stress? Ik vind het alleen maar leuk!’

In onze gids

Ga naar “Vlees.nl”

Vlees.nl

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Ga naar “Lipton”

Lipton

 • Boodschappen
 • Gesloten
Ga naar “Restaurant Mélanger”

Restaurant Mélanger

 • Brinklaan 32
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Gratis proeflessen dans, pilates, yoga”

Gratis proeflessen dans, pilates, yoga

 • Bewegingsstudio PureMotion
 • Geldig t/m 31 mei 2022
Keety PureMotion

Topper

Ga naar “Blokker koekenpannenserie Comfort van € 14,99 voor € 8,99”

Blokker koekenpannenserie Comfort van € 14,99 voor € 8,99

 • Blokker
 • Geldig t/m 22 mei 2022

Vacatures

Ga naar “Bezorger van maaltijden”

Bezorger van maaltijden

 • Randstad
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Training ‘Ik Leer Leren’”

Training ‘Ik Leer Leren’

 • SchoolBasis
 • Van 19 mei t/m 23 jun

Topper

Ga naar “Hemels Brocante”

Hemels Brocante

 • 26 mei 2022
hemels brocantehemels brocante