Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gabriella en Esther begonnen modelabel Twisted Babydoll: ‘Onze klanten houden van gekke items’

Aangeboden door Shopdistrict Boutique 30 mei 2020

Moeder Esther en dochter Gabriella Tuttoilmondo vierden het driejarig bestaan van hun winkel Shopdistrict Boutique stilletjes tijdens coronatijd. Wij spraken ze over hun stijl, hun eigen modelabel Twisted Babydoll en over trouwe klanten: “Mensen komen in hun pyjama, zo vertrouwd is het.” 

Stel, je hebt een gave modeboetiek aan de Koninginnelaan, een eigenzinnig gevoel voor stijl en een familielid dat net als jij staat te springen om iets compleet nieuws op de markt te brengen. Dan moet je daar toch iets mee doen? “In Shopdistrict Boutique verkopen we kleding van merken als Alix the Label, Liu Jo en Reinders en zagen we zoveel stijlen langskomen. Maar toch misten we iets.”

Een jaar geleden begonnen Esther en Gabriella hun kledingmerk Twisted Babydoll. “We zien wel, dachten we,” zegt Esther. “Maar het werd al zo snel een succes. Mensen vonden het leuk, uniek. Klanten begonnen ons steeds vaker in foto’s te taggen, zo leuk om te zien.” Wat begon met tien met de hand bewerkte, unieke spijkerjasjes, groeide uit tot een volwaardige kledinglijn die je in heel Nederland op straat terugziet.

Tekst gaat door onder de Instafoto.

Italiaans pittig

Felle kleuren, franjes, stoere shirts en wilde prints: als je zoals Gabriella en Esther Italiaans bloed door je aderen hebt stromen laat je dat natuurlijk terugkomen in de kleding die je ontwerpt. “We maken niet iets standaards nee,” lacht Esther. “We wilden echt iets anders doen.”

“Toen we een naam zochten wilden we dan ook iets meisjesachtig, ‘babydoll’, met iets geks, ‘twisted’. Zo begonnen we onze eerste lijn zwarte shirtjes met de naam Twisted Babydoll en een rode peper. Italianen dragen namelijk een peper bij zich voor goed geluk.”

RnB-old school

Vanaf het begin hebben de twee vrouwen evenveel aandeel gehad in het ontwerpen van de collecties. Dat Gabriella pas zeventien was toen ze begonnen maakt daarbij niks uit. “Ik hou van ontwerpen en tekenen, ik ben ook make up-artist. Naast school probeer ik zoveel mogelijk tijd te gebruiken voor de winkel en het ontwerpen van kleding. Het tekenen, de maat, de pasvorm en het naaien, alles doen we samen. We hebben ook dezelfde stijl. Een soort RnB-old school.”

“Maar,” voegt Esther snel toe, “Gabriella maakt het wat gekker. Ik kijk ook naar wat vrouwen van mijn leeftijd zouden dragen.” En juist die combinatie lijkt te werken. Kijk je een tijdje rond in Shopdistrict Boutique, dan zie je zowel jonge meiden van Gabriella’s leeftijd als oudere dames linea recta naar de opvallende rekken met Twisted Babydoll-items lopen. “Mensen zijn op zoek naar unieke producten, welke leeftijd dan ook. Onze klanten houden van aparte, gekke items.”

Tekst gaat door onder de Instafoto.

Gespot op straat

“Soms zie ik iemand op straat of in een restaurant onze kleding dragen,” zegt Gabriella. “Dat is zo gaaf. De eerste keer dat ik het zag zaten we in de auto en gilde ik ‘mam, stoppen, stoppen!’. Zagen we gewoon iemand lopen met óns ontwerp. We hebben keihard zitten gillen samen.”

Inmiddels dromen de Tuttoilmondos nog groter. “Onze kleding kun je nu alleen online en in onze winkel kopen, maar ook buiten Apeldoorn is er veel vraag naar. We willen pop-up stores openen in bijvoorbeeld Amsterdam en Den Haag.”

Tekst gaat door onder de Instafoto.

Gabriella: “Na mijn studie wil ik er fulltime mee bezig gaan om dit verder te ontwikkelen. Het zou gaaf zijn als Twisted Babydoll in Amsterdam, LA en New York bekend wordt. Dat bekende mensen het dragen. Maar het moet wel voor iedereen blijven, het idee is dat we een gave, betaalbare kledinglijn hebben.”

Aangepast open

Je Twisted Babydoll-garderobe kun je online bij elkaar shoppen. Maar je bent ook weer welkom in Shopdistrict Boutique aan de Koninginnelaan 66. Met aangepaste regels is de winkel geopend!

Lees ook ons interview met de ouders van Esther, ondernemers Viera en Vincenzo Tuttoilmondo van Italiaans restaurant Roma:

roma

Roma al 42 jaar een begrip bij Apeldoorners: ‘Je moet hun vertrouwen hebben’

Wat hebben Frenkie de Jong en Koning Willem-Alexander gemeen? Ze hebben beide gegeten bij Roma! Maar...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Shopdistrict Boutique. Meer over Shopdistrict Boutique ontdekken?

Shopdistrict Boutique

kledingwinkels

Geopend13:00 - 17:30

Koninginnelaan 66, Apeldoorn

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.