Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Els van Wax & Beauty Apeldoorn: ‘Het is heel normaal dat mensen waxen spannend vinden’

Aangeboden door Wax & Beauty 17 mei 2019

Zorgeloos een rokje aantrekken, altijd glad je bikini in en met perfect gevormde wenkbrauwen de deur uit? Of ben je een man en wil je van je wenkbrauwen tot je tenen getrimd en onthaard op het terras verschijnen? 

Els Tielbeke, eigenaar van Wax & Beauty Apeldoorn, vertelt hoe zij mannen en vrouwen op een ontspannen manier aan een prachtig gladde huid helpt. 

Met wortel en al

“Waxen is een moderne manier van ontharen,” legt Els uit. “Door te waxen, ook wel harsen genoemd, verwijderen we je haartjes met wortel en al. Hierdoor krijg je geen stoppels en komen je haartjes zachter terug. Bovendien wordt de haargroei steeds minder. De wax wordt op een lage temperatuur op je huid gebracht. Daarna verwijderen we de wax met een strip of wordt de wax zelf opgepakt en met een snel handbeweging van de huid gehaald. Het resultaat is een gladde, zachte huid zonder vervelende haartjes.”

Wax and Beauty Apeldoorn

Plezier in het waxen

Inspiratie voor haar waxstudio vond Els toen ze aan het reizen was door Midden-Amerika en de VS. “Ik ontdekte wat waxen kan doen voor je huid en wilde door mijn intuïtie te volgen een concept bedenken voor een kleinschalig bedrijf dat raak, trendy en vrolijk is.”

Voor Els is waxen een rituele handeling. “Ik heb voor ogen dat klanten en medewerkers van Wax & Beauty plezier hebben van en in waxen.” Inmiddels heeft ze vier waxstudio’s in Deventer, Apeldoorn, Enschede en Zwolle. Daarnaast ontwikkelde Els een eigen wenkbrauwlijn: Beauty Brows, een natuurlijke manier van wenkbrauwstyling.

Wax en Beauty Apeldoorn

Brazilian op maat

Laurie en Daphne staan in Apeldoorn klaar om je van top tot teen te ontdoen van ongewenste haartjes. “Iedereen is goed opgeleid en gespecialiseerd in de Brazilian Wax,” zegt Els. “Deze behandeling houdt in dat alle haren rond en op de schaamstreek, bilnaad en anus weg worden gehaald. We hebben ook onze eigen variant op de klassieke Brazilian Wax: De Brazilian Bathmen Style. Dan halen we de haartjes in de lies, op de schaamlippen, anus en bilnaad weg. We overleggen hoeveel haar je wilt laten staan op de schaamheuvel. Zo wordt het een Brazilian op maat.”

Spannend, maar ook leuk

Het zal je niet verbazen dat waxen, toen het net in Nederland neerstreek, gek werd gevonden en ook veel te pijnlijk. “Nu is het heel normaal, bespreekbaar en zelfs populair. Het is dan ook echt een vak, vooral de Brazilian Wax. Je moet vertrouwen opbouwen met je klant, want het is heel normaal dat mensen het spannend vinden.”

Els traint haar team op waxtechniek en de omgang met klanten. “We zorgen goed voor je, want we snappen dat het soms gevoelig is. Ik vind het erg belangrijk dat mannen en vrouwen zich op hun gemak voelen bij ons. We zijn het gewend om mensen te begeleiden.”

Wax and Beauty Apeldoorn

Beauty brows

Laat je je wenkbrauwen doen bij Wax & Beauty, dan kun je ervan uitgaan dat het resultaat er erg naturel uitziet. “We gaan altijd uit van je natuurlijk wenkbrauwlijn. Dat doen we door te kijken naar de botstructuur van je neus, jukbeenderen en ogen. Dan creëren we een wenkbrauw die past bij jouw gezicht.”

Afhankelijk van je huid en wensen gebruiken Laurie en Daphne vervolgens een van de verschillende technieken: waxen, threading (epileren met draad) of epileren met pincet. Na afloop wordt de huid rond je wenkbrauwen goed verzorgd en krijg je wenkbrauwmake-up op.

Boekingsapp

Wil jij ook zorgeloos in je bikini rondlopen? En met perfect gevormde wenkbrauwen de zomer beginnen? Maak een afspraak via de website van Wax & Beauty. Els maakt het haar klanten graag gemakkelijk en heeft een boekingsapp waar je eenvoudig een afspraak maakt. “We willen ons graag verbinden met ons publiek, dus we zijn erg actief op social media als Facebook en Instagram.”


Meer over Wax & Beauty ontdekken?

Wax & Beauty beauty en wellness

Koninginnelaan 53, Apeldoorn

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.