Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Elise van feestlocatie Teun begon een pop-up picknick: ‘Ik ben een stuk creatiever geworden’

Aangeboden door Visa 4 augustus 2020

Wat doe je als je normaal gesproken een bruisende feestlocatie runt, het ene na het andere evenement organiseert en tijdens de coronaperiode ineens niets meer kan? Niet bij de pakken neerzitten in ieder geval, dacht Elise Teunissen (28) van feestlocatie Teun. Ze zette een nieuw terras op in Apeldoorn en organiseert opera-avonden. 

Normaal gesproken organiseert Elise op haar feestlocatie Teun in de Kapelstraat bedrijfsfeesten, trouwerijen, recepties en verjaardagsfeestjes. Maar als ze tijdens de lockdown haar locatie moet sluiten beginnen de nieuwe ideeën al snel te borrelen.

Opera bij Teun

Terwijl achter de schermen een heel nieuw concept wordt uitgebroed, mag Elise op 1 juni haar deuren weer openen. Elise: “We konden geen feesten organiseren natuurlijk, daarom besloot ik voor het eerst als café open te gaan waar mensen per tweetal aan konden schuiven voor een hapjesarrangement of een drankje. Leuk dat mensen op die manier kennis konden maken met Teun.”

Ondertussen krijgen haar plannen voor een reeks bijzondere opera-avonden steeds meer vorm. “Daarvoor heb ik de handen ineen geslagen met de Apeldoornse sopraan Céline Janssen,” vertelt Elise. “We hebben drie middagen en avonden georganiseerd, volledig in het teken van opera. Met bijpassende wijnen en hapjes in het thema van die avond, Frankrijk bijvoorbeeld. Dit wordt heel goed ontvangen, afgelopen zondag hadden we onze laatste uitverkochte editie!”

In onderstaand filmpje geeft Elise een indruk van alles wat ze tijdens de coronatijd heeft gedaan:

Pop-up picknick

Langzaam maar zeker kan er weer steeds meer. “Maar het is in deze tijd toch een beetje anders. Omdat mijn eigen zaak nauwelijks open is en nog niet zo draait als voorheen ben ik samen met Café Jeroen een nieuw concept in het Oranjepark begonnen, Pop-up Picknick.”

Midden in het Oranjepark zette Elise een pop-up bar, strandstoeltjes, tropische parasols en toiletten neer. Op zonnige dagen is het goed toeven in het stadspark en inmiddels weten steeds meer Apeldoorners de tijdelijke bar te vinden voor een drankje onder de zon, een borrel aan het eind van de dag of een ijsje. “Elke dag van 12.00 tot 22.00 uur zijn we open. Sinds kort hebben we ook tosti’s op het menu gezet, daarnaast organiseren we met andere lokale ondernemers leuke avonden zoals een barbecue-avond en een paella party. We hebben geen festival neergezet, maar vooral geprobeerd om meer gezelligheid te brengen. We merken dat mensen behoefte hebben om af te spreken.”

Foto's: Pop Up Picknick
foto Maarten Sprangh

Anders denken

Tijd om te reflecteren op de achtbaan van veranderingen de afgelopen maanden heeft Elise nog niet gehad. Ze verdeelt al haar tijd tussen Teun en het Oranjepark. “Maar ik kan wel zeggen dat corona ervoor heeft gezorgd dat ik op een andere manier ben gaan denken. Ik ben er echt een stuk creatiever door geworden!”

Gelukkig komen de aanvragen van feesten bij Teun inmiddels ook weer op gang. “Wat ik heel gaaf vind aan de afgelopen tijd is hoe we samenwerken met anderen en andere bedrijven. Ik hoop zeker dat dat blijft! Ik vind de ontwikkelingen van de afgelopen periode – de opera-avonden en de pop-up picknick – natuurlijk super leuk, maar stiekem kan ik ook niet wachten tot er weer een keer gedanst kan worden in Teun.”

Vernieuwende ondernemers opgelet!

Ben jij ook ondernemer en heb je je bedrijf – net als Elise – opnieuw uitgevonden? Dan heb je geluk! Visa is een actie gestart om innovatieve ondernemers te ondersteunen. Je kunt jouw idee insturen via deze website.

Uit alle inzendingen selecteert Visa vijftien winnaars. Iedere winnaar krijgt een advertentiecampagne t.w.v. €2.000,- op Facebook en/of Instagram om zijn bedrijf te promoten. De tweede prijs is ook niet mis: vijftien ondernemers krijgen een online workshop van een retailspecialist. Enneh, ben jij geen ondernemer maar ken je wel iemand waarvan je zegt: die moet hier écht aan meedoen? Stuur hem of haar dan dit artikel door!Deze bijdrage wordt je aangeboden door Visa. Meer over Visa ontdekken?

adv.