De oude brandweerkazerne in Zuid is nu een culinaire vergaderplek

de kazerne
Marc Ankersmid en Kees Versloot van 'De Kazerne'. foto indebuurt

Misschien ken je ‘m wel, die oude brandweerkazerne aan de Reigersweg in Apeldoorn Zuid. Wij spraken Marc Ankersmid (44) en Kees Versloot (48), twee vrienden die de kazerne kochten en ombouwden tot een vergader- en loungeruimte, met reusachtig kookeiland als stralend middelpunt.

“Dit is voor ons echt een hobby, maar wel een serieuze hobby”, zegt Marc Ankersmid. Samen met zijn goede vriend en chef-kok Kees Versloot opende hij in januari De Kazerne, in de voormalige kazerne van Brandweer Wormen.

In De Kazerne kun je vergaderen, brainstormen, workshops volgen en loungen met een muziekje op de achtergrond, maar bovenal ‘het vuur’ in je team weer te laten branden dankzij het eten van De Vuurmeesters, zoals Marc en Kees zich hebben gedoopt.

Lol

Dat terwijl Marc, directeur van een reclamebureau, het pand anderhalf jaar geleden kocht om het personeel van Appmanschap meer plek te bieden. “Zij zitten op de eerste etage en vinden het heerlijk rustig werken daar.”

Maar al snel vatten de vrienden het idee op om iets met hun gezamenlijke hobby koken te doen. “We koken vaak samen voor vrienden en dat is altijd hard werken maar wel met veel lol”, zegt Marc.

Kookeiland

De twee besloten het naar een hoger plan te trekken en dat is dus De Kazerne. Centraal staat een groot kookeiland, daarvoor staan vier tafels die bij elkaar of juist uit elkaar te schuiven zijn, afhankelijk van de benodigde opstelling.

De oude brandtrap is weg, maar de originele tegels en de grote knoppen, waarmee je ooit de rode roldeur bediende, zitten er nog in. De roldeur heeft plaatsgemaakt voor ramen en een glazen deur, voor het nodige daglicht.

Langs de wanden staan hippe tijdschriften en vakbladen en in de koffiecorner – waar ook de stereo-installatie staat – herinnert een oude foto uit de brandweertijd aan het verleden van het pand. “Dat vonden we wel leuk als eerbetoon, maar het moet hier geen brandweermuseum worden”, aldus Marc.

Iets bijzonders

En dan kun je met je team komen vergaderen en eten, of alleen vergaderen, of alleen eten. “Kees is chef-kok, ik spring bij als er grotere groepen zijn”, zegt Marc. “Alles gebeurt natuurlijk in overleg, maar je zult geen menukaart krijgen. Het is geen restaurant”, zegt Kees, die in het dagelijks leven websites bouwt.

“Ik kook veel met verse groenten en altijd met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt vindt. De uitdaging is daar iets bijzonders mee te maken. Daarbij laat ik me inspireren door allerlei wereldkeukens en mijn eigen fantasie.”

‘Als er eten op tafel staat, wordt alles anders’

“Als er eten op tafel staat, wordt alles anders. Dan gaat het over het eten, of over reizen. Je leert je collega’s op een andere manier kennen”, weet Marc. “Bovendien mag je Kees ook meehelpen als je dat wilt. Dat is het leuke van deze plek.

We hebben alle faciliteiten van een vergaderlocatie, zoals flip-overs en een scherm, maar we willen graag dat je helemaal kunt doen wat je wilt. Als je in de tijdschriften wilt bladeren, een koffie of fris wilt halen of een plaatje wilt draaien, kan dat gewoon.”

Ondernemer Uitgelicht

Ken jij een Apeldoornse ondernemer met een leuk verhaal? Laat het ons weten via [email protected].

P.S.: hou indebuurt in de gaten, want dit weekend leer je meer over de geschiedenis van Brandweerkazerne Wormen!

Vuurmeesters

5,0
(1)

Reigersweg 101, 7331 TM Apeldoorn

Meer informatie

Vuurmeesters

5,0
(1)

Reigersweg 101, 7331 TM Apeldoorn

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Câthy opent tuinwinkel: ‘Ik wil mensen laten kiezen voor biologisch’”

Câthy opent tuinwinkel: ‘Ik wil mensen laten kiezen voor biologisch’

tuinwinkel de boshommel
Ga naar “István (37) en Adina (30) openden Hongaarse en Roemeense winkel in Apeldoorn: ‘We zitten op een goede plek’”

István (37) en Adina (30) openden Hongaarse en Roemeense winkel in Apeldoorn: ‘We zitten op een goede plek’

lekkeristic hongaarse en roemeense winkel
Ga naar “Sillies bestaat vijf jaar: ‘We blijven zo gek als we zijn’”

Sillies bestaat vijf jaar: ‘We blijven zo gek als we zijn’

Sillies apeldoorn

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Alle Blue Band roombeter plantaardige variatie van € 6,38 voor € 3,19”

Alle Blue Band roombeter plantaardige variatie van € 6,38 voor € 3,19

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Page compleet schoon 24 rollen en sensitive 16 rollen van € 33,98 voor € 16,99”

Page compleet schoon 24 rollen en sensitive 16 rollen van € 33,98 voor € 16,99

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle 0.0 pilsener van € 11,70 voor € 5,85”

Alle 0.0 pilsener van € 11,70 voor € 5,85

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle Dreft handafwas van € 10,78 voor € 5,39”

Alle Dreft handafwas van € 10,78 voor € 5,39

  • Albert Heijn
  • Geldig t/m 26 maart 2023

Vacatures

Ga naar “Bevlogen en actiegerichte directeur Don Bosco Apeldoorn”

Bevlogen en actiegerichte directeur Don Bosco Apeldoorn

  • Don Bosco Apeldoorn
  • Parttime
Ga naar “Zij-instromer onderwijs”

Zij-instromer onderwijs

  • Randstad
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “Schoonmaker studentencampus”

Schoonmaker studentencampus

  • Domica Apeldoorn
  • Fulltime/Parttime
Ga naar “Helpende in de ouderenzorg”

Helpende in de ouderenzorg

  • Tempo-Team
  • Parttime
logo-tempoteam
Ga naar “Product Manager”

Product Manager

  • Kamphorst Personeel
  • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Maaiveld Festival”

Maaiveld Festival

  • CODA
  • Van 18 mei t/m 19 mei
Maaiveld Festival 2023 in Apeldoorn

Topper

Ga naar “Drakenbootfestival 2023”

Drakenbootfestival 2023

  • Van 16 jun t/m 18 jun
Drakenbootfestival 2019
Ga naar “Cultuur bij je buur 2023”

Cultuur bij je buur 2023

  • Van 15 apr t/m 16 apr
the lot cultuur bij je buur
Ga naar “het Stadsfeest”

het Stadsfeest

  • Theater & Concert Orpheus
  • Van 22 apr t/m 23 apr
het stadsfeest 22 april 2023
Ga naar “Record Store Day 2023”

Record Store Day 2023

  • Mansion24
  • 22 april 2023
plato apeldoorn mansion24