Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Danny ten Tije: ‘Alles wat de overheid wil, kan in de sport en dus ook in mijn sportschool’

Door Job Burgwal 29 mei 2020

Danny ten Tije (41) is precies tien jaar officieel eigenaar bij Ten Tije sport & wellness. Daarvoor was hij al veel langer actief in de sportschool van zijn vader Theo. Het maakt hem boos dat zijn sportschool voorlopig niet open mag wegens het corona-virus.

Dit interview kwam tot stand vóórdat het kabinet aankondigde dat sportscholen vanaf 1 juli – waarschijnlijk – weer open mogen.

Als je denkt dat Danny ten Tije zo maar even de sportschool van zijn vader, Theo ten Tije, heeft overgenomen heb je het fout. Het werd hem juist moeilijker gemaakt, maar daardoor heeft hij wel erg veel geleerd. Zijn eerste baantje in de sportschool van zijn vader was als schoonmaker. Danny werd wat ouder en wist toen wat hij wilde gaan doen: “Op een gegeven moment wilde ik wel iets met sport doen. Dat mocht niet hier in Apeldoorn bij mijn vader. Ik heb toen stage gelopen in een van zijn andere filialen”, zegt Danny.

Van manager naar officieel eigenaar

Danny is inmiddels al wat ouder als hij op alle afdelingen van de sportschool heeft gewerkt en manager wordt. In 2006 opent hij zelf een filiaal in Noord en blijft nog steeds manager in De Maten. Maar na wat gedoe met Achmea – eigenaar van de sportschool – gaat Danny in 2009 weg als manager en neemt, een paar maanden later, sommigen medewerkers mee naar Noord.

Ondertussen heeft Danny nog goed contact met de mensen in De Maten en koopt in 2010 koopt de sportschool en is officieel eigenaar van wat eigenlijk al zijn sportschool was.

Uniek

Danny ten Tije was een van de eerste in Apeldoorn die de sportschool uitbreidde met een spacenter. Je kon bij de sportschool naar het zwembad en in drie verschillende sauna’s relaxen. Je kan niet alleen relaxen, maar ook op hoog niveau sporten, want als Danny iets wilt doen doet hij dat goed. “Iedereen die hier staat is geschoold. Daardoor bieden we betere hulp, maar zijn we ook wat duurder dan bijvoorbeeld een Basic-Fit”, zegt de 41-jarige. Niet alleen daarmee onderscheidt Ten Tije sport & wellness zich. “Wat ons uniek maakt is dat we zoveel verschillende studio’s hebben, waar je apart per maand kunt trainen.” Zo betaal je alleen maar voor yoga als je ook alleen maar yoga doet bij Ten Tije.

Bij Ten Tije kan je coronaproof sporten. Foto's indebuurt Apeldoorn

Als je de sportschool binnenkomt ziet het er erg nieuw uit. “De afgelopen twee jaar hebben we verbouwd. We hebben bijvoorbeeld de yogastudio uitgebreid. Die was twee weken open en kon toen alweer dicht”, baalt de sportschoolhouder.

Sportscholen dicht

Aan het begin van het corona-virus was Danny ten Tije het nog wel eens met de overheid. Toen er in de persconferentie gezegd werd dat de sportscholen dicht moesten, was Ten Tije al een dag eerder dicht. “Wij verkopen gezondheid en dan moet je dat ook uitstralen. Op dat moment kon dat niet.” Daar denkt Danny nu heel anders over: “Ik vind het grootse onzin dat de sportscholen dicht moeten blijven. Zo meteen mogen we weer met vijftig man samenkomen, maar niet naar de sportschool.”

De parkeerplaats van Ten Tije is omgetoverd tot een sportplein. Foto's indebuurt
Online lessen worden hier gegeven.

De sportschool is klaar om open te gaan volgens Danny: “Wij voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Laat een handhaver hier langskomen voordat we weer open gaan om ons tips te geven. Wij hebben vlakken op de grond en er is genoeg ruimte, we houden veel meer afstand dan anderhalve meter. Ook kunnen mensen online reserveren, dus kunnen we precies zien wie er binnen is geweest.”

Noodoplossing

Op dit moment heeft Danny een noodoplossing voor zijn sportschool: “We hebben wat attributen buiten gezet zodat de leden ’s avonds buiten kunnen sporten. We moeten iets om nog een beetje geld binnen te krijgen. Eigenlijk vind ik het geen oplossing.” Danny verwacht van de gemeente steun, maar dat is niet wat hij ontvangt. “Van de gemeente Apeldoorn mochten wij geen tent opzetten buiten. Het is te belachelijk voor woorden. Omdat ze het zelf niet aankunnen zeggen ze maar gewoon nee. In deze tijd moeten we elkaar denk ik helpen, maar volgens mij doen we dat niet.”

Danny hoopt samen met zijn team dat het corona-virus zo snel mogelijk de wereld uit is en ondertussen iedereen gezond kan blijven, want: “Alles wat de overheid wil (volksgezondheid op nummer één red.), kan in de sport en dus ook in mijn sportschool.”


Meer over Ten Tije sport & wellness beleving de Maten ontdekken?

Ten Tije sport & wellness beleving de Maten sportcentra

Gesloten08:00 - 21:00

Heemradenlaan 101, Apeldoorn

Bekijk meer:sportcentra

Ondernemer Uitgelicht

Ken jij een Apeldoornse ondernemer met een leuk verhaal? Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

Bij deze sportscholen kan je buiten sporten in Apeldoorn

Sportfanaten kunnen bij sommige gyms weer helemaal los! Een paar sportscholen zetten de fitnessappar...

Geboren en getogen Apeldoorner Jop van der Linden zit op zijn plek bij Columbia: ‘Ik heb niet echt binding met een andere club’

Jop van der Linden (29) rondde afgelopen zomer zijn profcarrière als voetballer af. Niet omdat hij d...

Zo blijft topsporter en model Jippe fit in deze tijd: ‘Ik zie de crisis als voordeel’

Jippe Lasschuijt wordt bijna 20 jaar als hij, door het coronavirus, een moeilijke tijd ingaat als to...
Dennis Licht op 't Leesten

7 x de leukste hardlooprondjes in Apeldoorn en omgeving

Na een paar lekkere warme dagen weten we het hier op de redactie van indebuurt zeker: de zomer is nu...
don quichotte

Rondje langs Apeldoornse horeca: ‘We staan te popelen om weer open te gaan’

Vanaf 1 juni mogen we - als de maatregelen de komende weken het gewenste effect hebben - weer uit et...
apeldoornse horeca

Video: Apeldoornse horeca bereidt zich voor op anderhalve meter

Het is officieel: vanaf maandag 1 juni 12.00 uur mogen we weer uit eten en naar het café en terras! ...

adv.