BabyBunch: praktische hulp voor als de kraamhulp weg is

Door Natalie Polman 12 januari 2018

Je bent net bevallen van een kindje en komt na het uitzwaaien van de kraamhulp niet meer aan jezelf toe. Daar springt BabyBunch bij: een praktische hulp in huis om te ondersteunen in de eerste vijf maanden dat het nieuwe gezinslid er is.

Sabine van Haperen (47) en Tessa Lemaire (37) allebei moeders, richtten BabyBunch op. Het idee voor BabyBunch ontstond aan de keukentafel.

“Een vriendin en ik waren het erover eens: een praktische en onafhankelijke hulp voor de periode vlak nadat de kraamhulp weg is, is voor zowel jezelf, de baby, je man en je gezin meer dan welkom”, zegt Sabine, zelf moeder van zes kinderen en in het verleden onder meer gewerkt als peuterleidster.

Extra handen

“Of je nu een huilbaby hebt en daardoor kampt met een slaaptekort, of extra handen kunt gebruiken in het huishouden of bij de zorg voor je andere kinderen; alles is mogelijk. Je hoeft geen grote problemen te hebben. Als je gewoon eens behoefte hebt aan een middagje voor jezelf, kun je ons inschakelen.

‘Als je eens behoefte hebt aan een middagje voor jezelf, kun je ons inschakelen’

Een moeder wil alles voor haar kind geven, ze hebben vaak het gevoel dat ze altijd moeten. Maar je bent meer dan een moeder. Er heerst vaak nog een soort schaamte bij moeders die niet durven toegeven dat ze het niet helemaal aankunnen. Wij willen dat taboe een beetje doorbreken”, zegt Sabine. “Het is geen schande als je om hulp vraagt. Zorg je goed voor jezelf, dan zorg je ook goed voor je kindje.”

Intakegesprek

“Schakel je ons in, komen we bij je langs voor een intakegesprek, waarbij we inschatten welke hulp nodig is. Voor de duidelijkheid: BabyBunch is geen medische hulp, maar een puur praktische. Ontzorgen staat voorop”, zegt Sabine.

Waardebon

babybunch

Ben je toevallig nog op zoek naar een kraamcadeau: geef een waardebon cadeau waarop je zelf een gewenst aantal uren hulp van BabyBunch cadeau geeft. De minimale afname is twee uur. Je krijgt er meteen een goodiebag met fijns voor je baby bij.

Je kunt de dames van Babybunch inhuren voor een €20 per uur, de minimale afname is twee uur.

BabyBunch dienstverlening

John F. Kennedylaan 2, Apeldoorn

Bekijk meer:dienstverlening

Ondernemer Uitgelicht

Ken jij een Apeldoornse ondernemer met een leuk verhaal? Laat het ons weten via [email protected].