Antonio en Rinaldo van Pizzeria Pibia: ‘We zijn vertrouwde gezichten hier’

Door Natalie Polman 15 maart 2019

Het zit nagenoeg altijd vol met pizzaliefhebbers bij Pibia en dat is niet zomaar. “We zitten er altijd bovenop”, zeggen eigenaren Rinaldo (30) en Antonio (32) Pibia, de broers die het Italiaanse restaurant ruim zeven jaar geleden openden aan het Beekpark.

De jongemannen zijn zoons van een Nederlandse moeder en Italiaanse vader, die in 1997 afscheid namen van hun toenmalige restaurant Sardegna in Apeldoorn, want vader miste zijn thuisland.

Authentiek

Eenmaal daar vatten de broers het idee op om in terug te keren naar hun geboortestad om een authentiek Italiaans restaurant te openen, met een moderne twist. “Enerzijds de traditionele pizza’s voor de herkenbaarheid, anderzijds veel pizza’s met een twist en veel verse groentes, zoals rucola en verse tomaatjes”, zegt Antonio.

‘Wat Italiaans moet zijn halen we uit Italië’

Authentiek Italiaans betekent ook echt zoveel mogelijk echt Italiaans. “Eens per week komt een lading met Italiaanse producten binnen; gepelde tomaten, kazen, mozzarella, hammen…”, zegt Antonio. “Wat Italiaans moet zijn halen we uit Italië. Dat maakt echt verschil. Echt verse producten zoals rucola komen natuurlijk wel van dichterbij, want dat moet natuurlijk vers zijn.”

foto's indebuurt.nl

De kaart is tamelijk uitgebreid, maar wisselt wel zo nu en dan. “Soms proberen we iets nieuws uit dat ook past in het seizoen, zoals een truffelpizza. En soms verkoopt een nieuwe pizza zo goed dat ‘ie op de vaste kaart komt. We zijn wel bezig de kaart langzaam te verkleinen en zo een goede selectie van een paar pizza’s over te houden, waar mensen zelf mee kunnen variëren.”

Italiaanse woordjes

Ook in de keuken loopt bijna alleen maar personeel met Italiaans bloed. “Zij snappen onze mentaliteit en bovendien onze kookcultuur, kennen onze producten. We hadden ooit een Nederlandse jongen in de keuken die we moesten uitleggen wat Parmaham is. Dat zijn dingen die je als Italiaan van kleins af aan leert.”

De voertaal in de keuken van Pibia is dan ook Italiaans. “De dames – meisjes in de bediening, veelal wèl Nederlands – vinden dat alleen maar leuk. Zo leren ze soms nog wat Italiaanse woordjes.”

Wat hun restaurant zo geliefd maakt, denken de heren zelf, is dat ze altijd aanwezig zijn en meewerken. “We zitten bovenop het hele proces; van inkoop tot het voorbereiden van het deeg en het beleggen van de pizza’s”, zegt Antonio. “En we zijn vertrouwde gezichten hier.”

Ondernemer Uitgelicht

Ken jij een Apeldoornse ondernemer met een leuk verhaal? Laat het ons weten via [email protected]!

badmeester

De favorieten van Twan Kemp: ‘Pibia heeft de beste pizza’s die er zijn!’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont en leeft kent vaak de allerbeste ple...

Katrien (35) bakt om mensen blij te maken: ‘Elk baksel heeft een verhaal’

De oude brandweerkazerne in Zuid is nu een culinaire vergaderplekMeer over Pizzeria Ristorante Pibia ontdekken?

Pizzeria Ristorante Pibia

pizzeria's

Gesloten16:30 - 23:00

Beekpark 30, Apeldoorn

Bekijk meer:pizzeria's

adv.