Anna runt het Fashion Café: ‘Ik heb de leukste baan ter wereld’

Door Natalie Polman 5 oktober 2018

Anna van den Heuvel (31) begon kleding te verkopen in cafés, onder de naam Fashion Café. Sinds 2014 heeft haar modeverkoop een vaste stek.

Kroonluchter van wijnglazen

Er staat daadwerkelijk een bar in het Fashion Café van Anna van den Heuvel (31). Ook hangt er een enorme kroonluchter, maar dan gemaakt van wijnglazen.

Het zijn knipogen naar het ontstaan van haar kledingzaak. “Ik ben begonnen met het verkopen van kleding in cafés, onder dezelfde naam. Mijn vriend faciliteerde het café.”

tekst gaat door onder de foto’s

foto's indebuurt

Toen het uitging, hield ook haar pop-up winkel op te bestaan. “Tot ik dacht; ‘waarom zoek ik niet een pand?'”. En zo geschiedde.

Op 1 september 2014 opende ze haar vaste winkel aan de Asselsestraat, niet ver van het Leienplein. “En de naam heb ik aangehouden, want een naam verzinnen is lastig”, lacht ze.

Opvallend

Haar winkel is ingericht zoals Anna is; vrolijk, opvallend en kleurrijk. Aan de wand doen oude schoolstoeltjes dienst als hoeden- of tassenpresentatieplateaus en alle kledingrekken staan op wieltjes, zodat de inrichting makkelijk aan te passen is.

In de hoek heeft ze sinds kort een armbandjesknutseltafel ingericht waar kinderen die met hun moeder meekomen voor een euro letterarmbandjes kunnen maken. Maar ook maakt ze kralenarmbandjes met de vaste klanten.

‘Het moet exclusief zijn maar wel betaalbaar’

Anna loopt altijd in kleding uit haar eigen winkel. “Ik hou ervan merken te verkopen die niet zo bekend zijn en ik wil geen merken die in andere Apeldoornse winkels worden verkocht.

Zo verkoop ik het Groningse merk ESTHRZ, 24Colours uit Berlijn, Things I Like Things I Love uit Amsterdam en het Zweedse Rut & Circle.

tekst gaat door onder de foto’s

foto's indebuurt

Ik koop maximaal zes stuks van één item in, maar ik wil niets verkopen dat duurder is dan €60. Dus het moet exclusief zijn maar wel betaalbaar.”

Ruzie

Mode trok de jonge Anna al enorm aan. “Ik knipte vroeger al broeken en truien uit die dikke Wehkamp-gidsen en ik maakte ruzie met mijn moeder over welke kleding ik aantrok.”

‘Ik doe wat ik leuk vind en kan ervan leven. Hoeveel mensen kunnen dat zeggen?!’

Tijdens haar studie marketing en communicatie – “Ik wist nooit wat ik wilde worden” – had ze een bijbaantje bij de bekende tv-stylist Chantal Bles. “Dat was heel leuk, ik mocht kleding ophalen, meewerken aan fotoshoots en aan de liveshows van So You Think You Can Dance.”

De mode bleef aantrekken. En ‘deed ze altijd maar wat’, nu heeft ze haar plek gevonden.  Haar winkel is er al ruim vier jaar. “Ik denk dat mensen zich hier op hun gemak voelen, want mijn winkel is een soort huiskamer.

Vrouwen zijn heel gevoelig; ook voor wat ze aan hebben. Als wij vrouwen iets aanhebben waarin we ons niet goed voelen, kan dat onze hele dag beïnvloeden.

‘Vrouwen zijn heel gevoelig; ook voor wat ze aan hebben’

Dus ik kan heel blij worden als ik iemand aan een gave nieuwe outfit heb geholpen waar ze zelf blij van worden.

Ik heb de leukste baan ter wereld. Ik doe wat ik leuk vind en kan ervan leven. Hoeveel mensen kunnen dat zeggen?!”

Ondernemer Uitgelicht

Ken jij een Apeldoornse ondernemer met een leuk verhaal? Laat het ons weten via [email protected].Meer over Fashion Café ontdekken?

Fashion Café

kledingwinkels

Nu gesloten09:30 - 17:30

Asselsestraat 15 - 17 - 19, Apeldoorn

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.