Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alfred kookt het gerecht waar je zin in hebt: ‘Dat zorgt voor een wow-effect’

Door Job Burgwal 22 februari 2020

Alfred Brouwer opende zijn Alfred Kookt in Apeldoorn in december 2018. Volgens Alfred waren de mensen toen erg enthousiast. Wij wilden weten of ze dat nog steeds zijn.

Eerst even terug

Volgens Alfred was het de eerste maand goed druk. Dit kwam mede dankzij zijn familie, vrienden en kennissen die af en toe terugkwamen. “Daarna liep het goed door, er zit een stijgende lijn in. Ik zie steeds vaker mensen terugkomen. De donderdag, vrijdag en zaterdag draaien goed, dus dat is erg mooi. Ik moet het wel alleen aankunnen, dus ik let op het aantal reserveringen. Ik ben dagelijks open zolang er mensen binnenkomen. Op de site staat tot acht uur, maar dat is de richtlijn. Ik wil namelijk niet dat het nachtwerk wordt. Als je hier om half acht voor de deur staat, dan ben je gewoon welkom.”

‘Ik heb dagelijks wisselende soepen’

Alfred Kookt afwisselend

Wat staat er bij Alfred op het menu? “Ik heb dagelijks wisselende soepen, rekening houdend met de seizoenen, zonder smaakversterkers en natuurlijk ambachtelijk bereid”, zegt Alfred trots. “Voor vleesliefhebbers heb ik diverse gerechten uit de rotisserie. Maar ik heb ook genoeg vegetarische en vismaaltijden. Die wisselen wekelijks.”

Foto's: indebuurt

Als je Alfred Kookt binnenloopt voelt het niet als een restaurant, maar als een huiskamer met een open keuken. “Ik maak alles in het zicht van de gast. Je kunt gewoon meekijken hoe ik het bereid.” Net als in een echte huiskamer kies je niet van een menukaart. “Ik ga een gesprekje met de gast aan om erachter te komen waar hij of zij zin in heeft. Aan de hand daarvan maak ik iets klaar met de ingrediënten die ik heb. Dat zorgt voor een wow-effect. Er is ook een vaste gast die graag een T-bone eet. Als hij dat van tevoren aangeeft bestel ik dat voor hem.”

‘Alfred Kookt is niet alleen Alfred’

Alfred Kookt vaak

Bij Alfred Kookt kun je ook maaltijden meenemen naar huis. “De to go gerechten gaan goed. Ik speel daarmee in op de koopavonden, dan kunnen ondernemers tijdens hun halfuur pauze het gerecht ophalen en opeten. Je kan de klok er op gelijkzetten dat ze bestellen.”

Foto's: indebuurt

Niet alleen Alfred kookt. Een kok heeft soms ook hulp nodig. “Alfred Kookt is niet alleen Alfred. Mijn vrouw bakt de taarten en mijn schoonmoeder bakt de koekjes voor bij de koffie. Iedereen draagt zijn steentje bij.”


Meer over Alfred Kookt ontdekken?

Alfred Kookt eetcafés

Geopend10:00 - 20:00

Kapelstraat 2, Apeldoorn

Bekijk meer:eetcafés

Ondernemer Uitgelicht

Ken jij een Apeldoornse ondernemer met een leuk verhaal? Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

fantostisch

Jeroen verkoopt tosti’s aan hongerige Apeldoorners: ”s Nachts staan ze elkaar weg te meppen voor de deur’

Twee maanden geleden opende Jeroen Stob (25) zijn eigen tosti-zaak in Apeldoorn. We zijn benieuwd of...
stoofpot

5 x stoofpot eten in Apeldoorn

Een pruttelend potje onderweg naar jouw tafel, dat ruikt lekker, je begint steeds meer honger te kri...
tentfeest

Apeldoorn krijgt een eigen tentfeest!

Het fenomeen tentfeest is typisch één voor kleine dorpen. Toch? Vanaf nu niet meer, want in Apeldoor...
bart lauw poserend

Binnenkijken bij Bart: ‘Ik heb respect voor mijn schoonmaakster’

Bart Lauw (49) woont al veertien jaar midden in de stad. En dat vindt hij heerlijk. "Vanuit de woonk...
drive through

5 x deze horecazaken in Apeldoorn zouden een drive-thru moeten hebben

Drive-thru, drive-in of drive-through. Het concept heeft verschillende namen, maar draait om hetzelf...
fantostisch

Apeldoorn is eet-hotspot: zoveel horecazaken kwamen erbij de laatste acht jaar

Een nieuwe koffiezaak in de Hoofdstraat, even langs het gloednieuwe restaurant in het centrum: kan j...
roma

Roma al 42 jaar een begrip bij Apeldoorners: ‘Je moet hun vertrouwen hebben’

Wat hebben Frenkie de Jong en Koning Willem-Alexander gemeen? Ze hebben beide gegeten bij Roma! Maar...

adv.