Oh no! Intertoys is nu definitief failliet

Door Natalie Polman 22 februari 2019

Dat Intertoys in zwaar weer zit, is jullie vast niet ontgaan. Nu is het dan daadwerkelijk zo: Intertoys is failliet verklaard. 

Ontslagen

Op de website van het AD lezen we dat het voor de ruim 3000 werknemers van Intertoys een zwarte dag is: voor hen is ontslag aangevraagd. De winkels blijven voorlopig wel gewoon open: tot die tijd blijft het personeel aan het werk. Er wordt druk gekeken naar de mogelijkheden voor een doorstart.

In Apeldoorn is alleen de winkel aan de Mariastraat slachtoffer van het faillissement, maar voorlopig blijft deze winkel nog geopend. Intertoys op de Eglantier is niet betrokken bij het faillissement.

Moordende concurrentie

Volgens Roland Armbruster, CEO van Intertoys, staat ook een marktleider in speelgoed zoals Intertoys onder de ‘huidige marktomstandigheden’ voortdurend onder druk. Door de felle concurrentie van winkels zoals Action en Kruidvat zag Intertoys hun verkopen in tien jaar tijd halveren. Helaas kunnen we dus binnenkort niet meer speelgoed shoppen in die gezellige gele winkels.

Heb je toevallig nog (een) cadeaubon(nen) liggen van Intertoys? Deze kun je nog tot en met zondag 24 februari verzilveren. Bestellingen via de webshop komen niet in gevaar, want ook de webshops blijven (voorlopig) open.


Meer over Intertoys Apeldoorn Mariastraat ontdekken?

Intertoys Apeldoorn Mariastraat speelgoedwinkels

Nu gesloten09:00 - 21:00

Mariastraat 4C, Apeldoorn

Bekijk meer:speelgoedwinkels

adv.