Gigant krijgt een nieuwe ingang en meer: dit gaat er gebeuren

Door Natalie Polman 20 februari 2019

Gigant krijgt een gloednieuwe ingang. De nieuwe entree wordt de hoofdingang, niet alleen voor de popzaal, filmzaal en het café, maar ook voor cursisten.

Als je Gigant weleens bezoekt en dan via het café, moest je tot voor kort een zware houten deur opentrekken en vervolgens een dikke rode gordijn aan de kant trekken. Soms kwam je tot je lichte schrik middenin een optreden van een bandje terecht en liep je dus over het ‘podium’ richting de bar.

Transparant

Dit scenario is over ongeveer een maandje voltooid verleden tijd. De hele entree wordt transparant, dus ook de deur wordt van glas – zij het met een omlijsting. Het gordijn wordt vervangen door tochtsluis en een tweede deur. Dan stap je een groter café binnen, met een entreebalie die doorloopt naar het vroegere Markant-gedeelte.

Volg je dans-, fotografie-, theater-, muziek- of wat-voor-les-dan-ook, kun je dus ook via deze glazen deur gemakkelijk in het vroegere Markant-gedeelte komen. Binnen is namelijk een doorgang gemaakt in de rode wand, die voorheen Gigant en Markant grotendeels van elkaar scheidde.

nieuwe ingang gigant
© artist impression Rudy Uytenhaak + Partners Architecten

LED-kunstwerk

Het is de bedoeling dat straks 90 procent van al het bezoek via deze nieuwe hoofdingang binnenkomt”, vertelt Ron Wielens namens Gigant. “De oude Markant-ingang blijft wel bestaan, voor bijvoorbeeld postbezorgers.”

“Een kunstwerk bestaande uit LED-buizen markeren straks de voorgevel en de ingang en de ‘tubes’ zullen ook een stuk het pand in gaan”, aldus Wielens. “Zo wordt de ingang een stuk zichtbaarder dan hoe ‘ie was.

“Sensoren die zijn gekoppeld aan de buizen meten de activiteit in Gigant en vertalen die naar lichtactiviteit in de buizen”, aldus Wielens. “Dus als het druk is binnen kun je dat aan het lichtkunstwerk.”

Via drie elektronische schermen langs de nieuwe gevel kunnen bezoekers en cursisten van Gigant de agenda en andere info bekijken.

Meer wensen

Er liggen nog wel meer wensen, aldus Wielens. “Zo zijn de ontvangstruimtes en gangen tamelijk vol op drukke momenten, dus daarvoor zoeken we nog oplossingen.”

Maar eerst de nieuwe entree. De verbouwing, die nu in volle gang is, duurt nog ongeveer een maand. De geplande opleverdatum is 22 maart.

gigant

Dit wil je weten over de nieuwe Gigant

Het is je vast niet ontgaan, de billboards langs de weg met daarop het nieuwe logo en het programma ...


Meer over Gigant, markant in cultuur ontdekken?

Gigant, markant in cultuur

entertainment

Nu open09:00 - 22:00

Nieuwstraat 379, Apeldoorn

Bekijk meer:entertainment

Meer over

Bedrijvigheid

adv.