Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is waarom er binnenkort bouwpalen staan aan de Sleutelbloemstraat

Aangeboden door Bouwmensen Apeldoorn 7 december 2019

Misschien heb je het al wel gezien: aan de Sleutelbloemstraat 69 werken vaklieden en studenten samen hard aan nieuwe theorielokalen voor Bouwmensen en Aventus. Deze verbouwing komt voort uit een succesvolle samenwerking tussen de twee partijen.

Wat er precies staat te gebeuren? Er komen vijf theorie-lokalen op de plek van het voormalige Bouwmensen-pand. Bouwmensen is een opleidingsbedrijf voor de bouw. Misschien heb je al gezien dat dit pand, op de opleidingswerkplaats na, gesloopt is. “Het diepste punt van de bouw is nu bereikt, op naar het hoogste punt”, aldus Martien van Reen – manager bij Bouwmensen Apeldoorn.

Bouwmensen Apeldoorn leidt jonge mensen op tot volwaardige vakmensen, die na hun opleiding direct kunnen meedraaien in een bouwproject. Bij Bouwmensen Apeldoorn gaan leerlingen niet alleen naar school; ze hebben tegelijkertijd een baan. Én krijg je dus meteen een goed salaris! Een unieke combinatie van leren en werken, die leerlingen optimaal klaarstoomt voor het echte werk.

Zo moet het nieuwe pand eruit komen te zien.

Uitbreiding nodig

Zeven jaar geleden gingen Bouwmensen en Aventus samenwerken om vanuit één locatie in Apeldoorn bouwonderwijs aan te bieden: theorie en praktijk. Toen werd een lesunit geplaatst met twee theorielokalen. Die lesunit is inmiddels uit zijn voegen gegroeid. Maar de wens was om het praktijkgericht leren op deze plek voort te zetten, daarom was uitbreiding nodig. Het oude pand is inmiddels gesloopt en de eerste boorpalen voor Praktijkonderwijs 2.0 worden geplaatst. Straks kunnen leerlingen daar hun vaardigheden testen, het vak leren en het geleerde gelijk in de praktijk brengen!

Foto: Bouwmensen Apeldoorn
Foto: Bouwmensen Apeldoorn

Diverse werkzaamheden

Hoe mooi, het mes snijdt aan twee kanten: de studenten krijgen nu met deze ‘vernieuwbouw’ een fijne leerwerk-omgeving. Tegelijkertijd kunnen de betrokken bouwbedrijven op deze plek de leerlingen opleiden en ze inzetten voor diverse werkzaamheden tijdens het bouwproces. Zo staat er straks een splinternieuwe school, gemaakt voor én door leerlingen.


Meer over Bouwmensen Apeldoorn ontdekken?

Bouwmensen Apeldoorn opleidingen

Sleutelbloemstraat 69B, Apeldoorn

Bekijk meer:opleidingen

adv.