Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Naast melk, puur en wit is er ook roze chocolade en Bijzondere Bonen heeft die

Door Natalie Polman 25 mei 2018

Natuurlijk ben je nooit uitgegeten aan melk, puur of wit, maar er is sinds kort ook roze chocolade. Bijzondere Bonen aan het Schubertplein heeft die. indebuurt mocht proeven.

Ruby

Ongeveer een jaar geleden werd de chocoladesoort geïntroduceerd door het Zwitsers-Belgische chocoladeconcern Barry Callabaut en sinds een maandje kun je ervoor terecht in Nederlandse winkels: roze chocolade, officieel Ruby.

roze chocolade
foto indebuurt

De chocolade dankt zijn kleur aan een speciaal soort cacaoboon – het is dus geen chocolade waar kleurstof aan wordt toegevoegd – en er is zo’n tien jaar overheen gegaan voor de Ruby was ontwikkeld.

Nieuwe chocoladesoort

“Tachtig jaar na de laatste grote chocoladeontdekking, witte chocolade, is er dus een nieuwe chocoladesoort toegevoegd. Nu zijn er dus vier soorten”, vertelt Vince de Lange, eigenaar van Bijzondere Bonen. “Ik verwacht wel dat roze uiteindelijk net zo normaal wordt als wit.”

‘Tachtig jaar na de eerste witte chocolade is er nu roze chocolade’

Onlangs introduceerden hij en zijn vrouw Femke diverse vormen van Ruby chocolade in hun winkel aan het Schubertplein in Apeldoorn Zuid. Honderd procent zeker zijn ze niet, maar ze denken vooralsnog de enige winkel in Apeldoorn te zijn die de roze chocolade verkoopt.

Fruitig

We krijgen een paar zelfgemaakte Ruby chocolaatjes te proeven: eerst een gewoon chocolaatje met de tekst ‘Thank you’ erin gedrukt – Merci 2.0 – en enkele bonbons met onder meer ganache- en pistachevulling. Conclusie: de chocola smaakt fruitig – naar rood fruit om precies te zijn. Daar is Vince het mee eens.

Van tegeltjes tot hartjes

Hieronder een indruk van de diverse chocoladeproducten die Bijzondere Bonen van Ruby chocolade heeft gemaakt:

Tegeltjes
Chocola om 'dankjewel' te zeggen
Diverse 'rotsjes' en repen met noten en fruit
Bonbons
Bonbons - let ook op het parelmoer glanslaagje!
Bonbons
Hartjes - zonder vulling

Je betaalt bij Bijzondere Bonen per gewicht. Prijzen v.a. €3,95.


Meer over Bijzondere Bonen ontdekken?

Bijzondere Bonen speciaalzaken

Geopend09:30 - 18:00

Schubertlaan 18, Apeldoorn

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.