Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De hemdjes van Van Bamboe zijn zacht als zijde maar gemaakt van bamboe

Door Natalie Polman 5 juli 2017

Elke week geven we in rubriek De Koopman een lokale ondernemer de kans om zijn of haar mooiste waar aan te prijzen. Deze week vertelt Marga Lamers van Van Bamboe aan het Schubertplein over de zijdezachte hemdjes gemaakt van… Bamboe. 

van bamboe
De vesten van Van Bamboe hebben het eigen logo in het rugpand. foto indebuurt.nl

Geen pandavoer

“In 2001 werd in Peking ontdekt dat je textiel en kleding kunt maken van bamboe. Bamboestokken worden tot pulp gemalen en daaruit ontstaat vlas, waaruit weer draden worden getrokken. Er zijn zo’n vijftien soorten bamboe heb ik me laten vertellen en de soort die voor deze productie gebruikt is is een andere dan die de panda eet.”

Webshop

Mijn voormalige compagnon zag bamboekleding voor het eerst in Engeland. Samen probeerden we het naar Nederland te krijgen. We begonnen met een webshop met witte en zwarte poloshirts en sokken. Dat is nu zeven jaar geleden.”

De enige bamboewinkel

“We promootten ons bedrijf op zoveel mogelijk beurzen en op een gegeven moment vroegen mensen waar we dan zaten. Daarom besloten we drie jaar geleden een fysieke winkel te openen, hier aan de Schubertlaan. We waren en zijn nog steeds de enige winkel die uitsluitend kleding en textiel gemaakt van bamboe verkoopt. Nu run ik de winkel met mijn man.”

van bamboe
Een bamboestok fungeert als kledingrek bij Van Bamboe. foto indebuurt.nl

Tweedehands

“De winkel is bewust ingericht met alleen maar tweedehands kleding- en boekenkasten en kleding hangt deels aan bamboestokken. Dat past bij wat we willen uitstralen. Het hoeft allemaal niet gloednieuw en strak.”

Kussens en servies

“We verkopen van alles voor heren, dames en kinderen. Van ondergoed, truien en vestjes tot sportkleding, slaapkleding, handdoeken, wasbare luiers en zelfs kussens. Ook hebben we servies gemaakt van bamboe. Topjes en T-shirts laat ik maken in een fabriek in Turkije – waar we zelf een paar keer zijn langs geweest – en de vesten komen uit Portugal.”

Plakt niet aan je lijf

De bamboe wordt milieuvriendelijk, dus zonder gebruik van pesticiden, verbouwd en zijn daardoor ideaal voor mensen met huidproblemen. Kleding van bamboe neemt vier keer meer vocht op dan kleding van katoen, dus kleding plakt niet aan je lijf. En de sokken zijn bijvoorbeeld ideaal voor diabetici. Er ontstaan minder snel wondjes en wondjes die er zijn genezen sneller.”

van bamboe
Het interieur van Van Bamboe. foto indebuurt.nl

Hemdjes van bamboe

“Deze hemdjes zijn bijzonder omdat we ze zelf laten maken in Turkije en omdat er weinig getailleerde bamboekleding voor vrouwen te verkrijgen is. Ze zijn prima als top te dragen met warm weer en in de winter onder een vestje. Dus het hele jaar door.”

Middensegment

De hemdjes zijn verkrijgbaar in de kleuren groen, blauw, roze, paars, zwart en de prijzen variëren – afhankelijk van de verhouding bamboe, katoen en elastan – tussen de €22,50 en €24,95. Hoe meer bamboe, hoe zachter de stof aanvoelt. Onze kleding is niet goedkoop, maar ook niet enorm prijzig. We zitten bewust in het middensegment, omdat we toegankelijk willen zijn voor veel mensen.

Zacht op de huid

Ons klantenbestand is heel divers: sporters, mensen die geven om het milieu, met een gevoelige huid, mensen die net een baby hebben en ook opvallend veel vrouwen die na bestralingen iets willen dat zacht op de huid voelt. Een prachtige bijkomstigheid dat we hen kunnen helpen. Mensen komen uit heel Nederland hier naartoe: Leiden, Amstelveen, Den Briel…”


Meer over Van Bamboe ontdekken?

Van Bamboe kledingwinkels

Vandaag gesloten

Schubertlaan 22, Apeldoorn

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.