Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bouwopleiding in Apeldoorn heeft weer plek voor schoolverlaters en zij-instromers

Aangeboden door Bouwmensen Apeldoorn 4 augustus 2020

Timmerman Yusuf Terlemez, volgde zijn bouwopleiding bij Bouwmensen in Apeldoorn, vond werk waar hij heel blij van wordt en is zo aanstekelijk enthousiast dat anderen nu ook timmerman willen worden. Als dank voor het enthousiasme over zijn werk kreeg hij recent een cadeaubon van Bouwmensen.

Bij Bouwmensen in Apeldoorn kun je terecht voor het volgen van een MBO bouwopleiding. Of je je nu wil laten opleiden tot metselaar, timmerman, tegelzetter, interieurbouwer, machinaal houtbewerker of allround houtskeletbouwer.

Yusuf is zelf oud-leerling van Bouwmensen en begon als timmerman niveau 2, maar had de potentie om door te groeien naar niveau 3. Hij heeft veel tijd en energie in zijn studie gestopt om te komen waar hij nu is. Inmiddels is hij namelijk allround timmerman en vertelt hij zulke positieve verhalen over de bouw dat een bekende van hem ook als leerling bij Bouwmensen Apeldoorn is gestart. “Met dank aan Bouwmensen Apeldoorn kon ik via Vakmasters terecht bij Nijhuis Apeldoorn,” vertelt Yusuf, die nog steeds elke dag met plezier naar zijn werk gaat. “Ik zie mijn baan als beloning voor nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen en wilskracht. Mijn advies aan anderen: stel jezelf doelen en streef ernaar die te behalen!”

Zij-instromers en schoolverlaters

Het mooie aan Bouwmensen is dat er in alle opleidingen volop plek is voor zij-instromers en VMBO-schoolverlaters. Of je nu een uitkering hebt, op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, als statushouders voor het eerst aan de slag wil of eerder van school bent gegaan.

Manager Martien van Reen: “Wij hebben veel ervaring met mensen die in deze situaties zitten en de resultaten zijn erg goed.” Voor de verschillende trajecten binnen alle bouwopleidingen werkt Bouwmensen Apeldoorn nauw samen met het UWV, Aventus en verschillende gemeenten.

Bouwmensen
Foto: Bouwmensen

Kennis maken

Aanmelden kan altijd, ongeacht je leeftijd of achtergrond. Tijdens een kennismakingsgesprek krijg je inzicht in de mogelijkheden en kun je jouw wensen bespreken. Ook is het mogelijk om een korte oriëntatie te volgen. In deze periode ‘ruik’ je aan de bouwopleiding, ‘proef’ je ervan en kun je er daarna voor kiezen om in te stromen.

Volgens Van Reen zijn er in onze regio bovendien veel vacatures in de bouw, wat de perspectieven van afgestudeerde bouwstudenten heel gunstig maakt. Tijdens je opleiding ga je meteen aan het werk. Deze combinatie van leren en werken zorgt ervoor dat je gelijk een inkomen hebt en maakt het voor vrijwel iedereen mogelijk om een opleiding te volgen of zich om te laten scholen.

Over Bouwmensen

Bouwmensen Apeldoorn is een regionaal non-profit samenwerkingsverband voor en door bouwbedrijven. De opleidingen omvatten onder meer timmeren, metselen en tegelzetten. Je vindt de opleidingsplek in het pas verbouwde pand aan de Sleutelbloemstraat 69B in Apeldoorn.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bouwmensen Apeldoorn. Meer over Bouwmensen Apeldoorn ontdekken?

Bouwmensen Apeldoorn

opleidingen

Sleutelbloemstraat 69B, Apeldoorn

Bekijk meer:opleidingen

adv.