Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wij probeerden de pedicure en nail dipping van schoonheidssalon ShinyQ

Aangeboden door ShinyQ Nails and Beauty 11 juni 2019

Vakantie geboekt, maar bang om je slippers aan te trekken? Boek een afspraak bij ShinyQ en laat net als wij je voeten behandelen tot ze weer gezien mogen worden. We probeerden ook meteen de speciale nail dipping-techniek van eigenaar Angelina Nguyen (33). 

Spa-pedicure

Neem plaats in de lichte, ruimtelijke schoonheidssalon aan de Brinklaan. Terwijl de massagestoel je vermoeide rug een plezier doet, en de geur van je kop koffie je bereikt, buigt Angelina of een van haar collega’s zich over je voeten. Schaam je vooral niet, de pedicure-koninginnen van ShinyQ schrikken nergens meer van. Ze zijn specialist in het helpen oplossen en voorkomen van onder andere eelt, kloven, schimmel, likdoorns en ingegroeide nagels.

“We kunnen heel veel met moeilijke voeten,” zegt Angelina. “Dat komt door jarenlange ervaring en omdat we gebruik maken van een spa-pedicure. Je voeten worden dus eerst gewassen en worden super zacht door het water en onze verzorgingsproducten. Ze zijn dan veel makkelijker en pijnloos te behandelen.”

ShinyQ spa pedicure en dipping nails

Natuurlijke huidproducten

Een spa-pedicure is inderdaad een hele comfortabele ervaring. Ergens tussen de stoelmassage, de vriendelijke stem van Angelina, de radio op de achtergrond en het warme water over je voeten is het een kunst niet even weg te dommelen. Nadat je voeten goed geweekt zijn smeert de pedicure ze in met de natuurlijke huidproducten van NuSkin.

“Je eelt of likdoorn is niet na één bezoekje verdwenen, dat heeft tijd nodig”

“We werken veel met de Epoch-lijn van NuSkin, omdat alle ingrediënten te traceren zijn, er zit niks onnatuurlijks in deze verzorgingslijn. We gebruiken het om je huid zijdezacht te maken, maar ook om bijvoorbeeld eelt en kloven tegen te gaan.” Eenmaal ingewerkt spoelt ze je voeten af, dompelt ze onder en legt ze klaar voor het verwijderen van eelt, een massage en de volgende coating van hydraterende crème.

ShinyQ spa pedicure en dipping nails

Moeilijke voeten

“Dit is inderdaad meer dan alleen voeten wassen of aaien,” bevestigt Angelina lachend. “Soms komen mensen hier en zijn ze ergens anders al tot bloedens toe ‘behandeld’. Dat kan echt niet. Het is mooi om dan te kunnen laten zien wat een goede spa-pedicure kan doen.” Want het oplossen van voetproblemen, dat vergt ervaring en kost tijd.

“Je eelt of likdoorn is niet na één bezoekje verdwenen, dat heeft tijd nodig. Als je regelmatig een pedicure neemt en tussen behandelingen door thuis ook de verzorgingsproducten gebruikt voorkom je heel veel kwaaltjes. En kun je altijd zonder nadenken je open schoenen aantrekken. Geloof me dat iedereen wel iets heeft. Vooral als je vaak op hakken, slippers of blote voeten loopt. Of als je een actief beroep hebt.” Met haar professionele blik heeft Angelina vaak maar vijf seconde nodig om te zien wat jouw voeten en nagels nodig hebben.

ShinyQ spa pedicure en dipping nails

Dipping nails

Met een zijdezachte perzikenhuid en perfect gepedicuurde tenen nemen we plaats achter de manicurebank. Wil je deze zomer rondlopen met meer dan een huisgemaakte French manicure, dan ben je bij ShinyQ op het goede adres. Met haar speciale techniek, powder dipping, in 130 waanzinnige kleuren laat Angelina heel Apeldoorn glimmen en glanzen deze zomer. “Met dipping powder heb je geen uv-lamp nodig. Het is geurloos, snel droog, verstevigt en voedt je nagels en blijft net als gellak drie tot vier weken zitten.”

We gaan voor koraalrood (‘show off’) en kijken hoe Angelina efficiënt en super nauwkeurig onze vingernagels laag voor laag onder handen neemt. Laagje transparante coating, dip in het potje, volgende vinger. Coating, dip, volgende. Na twee laagjes op elke vinger wordt het resultaat zichtbaar. Wat poeder was is een super heldere, egale kleur geworden, gaaf!

Of je nu op zoek bent naar een kleine touch-up, een volledige transformatie, effen of een ombre effect, French manicure, gellak, powder dipping of acryl nagels, Angelina vijlt, lakt en schaaft tot je de nagels van je dromen hebt. Een klein uurtje later gaan we volledig ontspannen, glinsterend en met tegenzin weer weg.


Meer over ShinyQ Nails and Beauty ontdekken?

ShinyQ Nails and Beauty

Gesloten10:00 - 18:00

Brinklaan 47, Apeldoorn

adv.