Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nooit meer scheren: al je vragen over laserontharing beantwoord

Aangeboden door Laserontharingskliniek Apeldoorn 19 februari 2019

Nooit meer scheren, waxen, ingegroeide haartjes en een afzichtelijke bikinilijn! Lasertherapeut Hannelore Hofman van Laserontharingskliniek Apeldoorn legt uit hoe laseren werkt, op welke plekken je het kunt toepassen en waar je voor een behandeling allemaal rekening mee moet houden. 

Hoe werkt laseren?

Hannelore werkt in Laserontharingskliniek Apeldoorn met de Diode Light Sheer. Dit is een geavanceerde technologie ontworpen om comfortabel en snel ongewenste haren duurzaam te reduceren.

“De Light Sheer produceert een krachtige, hoog geconcentreerde en zuivere lichtbundel,” legt Hannelore uit. “Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid.” In het pigment van de haarwortels wordt dit laserlicht vervolgens omgezet in warmte. Hierdoor raken de haarzakjes zo beschadigd dat nieuwe haargroei niet meer mogelijk is.

“Haren in de groeifase zijn het meest gevoelig voor het laserlicht. Dit komt omdat de haarzakjes in deze fase pigment of melanine bevatten. Alleen haar dat pigment bevat kun je dus met een laser laten verwijderen.”

Laserontharingskliniek Apeldoorn
Foto: Laserontharingskliniek Apeldoorn

Welke lichaamsdelen kun je laten laseren?

“Vrijwel alle lichaamsdelen kunnen we met laserlicht behandelen,” vertelt Hannelore. “Zoals het gezicht, de armen, benen, borst, rug en bikinilijn. Uitzondering daarop zijn de genitaliën en de huid rondom de ogen, waaronder de wenkbrauwen en haar in het oor.”

Doet het pijn?

Nauwelijks! Volgens Hannelore voelen de meeste mensen tijdens de behandeling een sterk prikkelend gevoel. Na de behandeling kun je je dagelijkse bezigheden meteen weer hervatten.

Aantal laserbehandelingen

Het aantal behandelingen dat nodig is om van alle haartjes af te zijn is per persoon verschillend. “De groeicyclus van een haar bestaat namelijk uit verschillende fasen: de groeifase, de overgangsfase en de rustfase. Voor een optimaal resultaat behandelen we het haar in de groeifase. Je zult zien dat na elke behandeling haren uitvallen, minder haren terugkomen en de haren dunner en zwakker worden.”

Na gemiddeld drie tot zes behandelingen zijn alle haren in de eerste groeifase geweest en voorgoed verdwenen. Misschien ben je al blij met een flinke vermindering van de haren, dan kun je natuurlijk ook eerder stoppen met de behandeling.

Laserontharingskliniek
Foto: Laserontharingskliniek Apeldoorn

Voor en na de behandeling

Als je besluit dat je definitief van die nare haartjes af wilt is het belangrijk om rekening te houden met een paar dingen: “Zes weken voor het begin van de behandeling moet je stoppen met epileren, harsen, het gebruiken van ontharingscrème of de touwtjesmethode,” legt Hannelore uit. “Anders kan het haarzakje namelijk niet vernietigd worden. Je mag je wel scheren of het haar knippen.”

Verder mag de huid die gelaserd gaat worden geen actief pigment bevatten. “Dat betekent dat je niet bruin mag zijn van de zon, zonnebank of een zelfbruinende crème. Verder adviseer ik je om ook na de behandeling gedurende zes weken niet te zonnebaden. Dus opnieuw geen zonnebank, zonlicht en zelfbruinende crème.” Het vergt dus even een strakke planning, maar dan ben je ook voorgoed verlost van allerlei ontharingsmethodes!

Intakegesprek

Voor een behandeling bij Laserontharingskliniek Apeldoorn vindt altijd een intakegesprek plaats. “We vinden het belangrijk,” zegt Hannelore, “om iemand eerst volledig te informeren over de mogelijkheden en persoonlijk advies te geven.”

Je bent dan ook altijd welkom voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek en een proefbehandeling aan de Schuttersweg 76. In het gesprek legt Hannelore nog eens uitgebreid uit wat er wel en niet mogelijk is met jouw haar- en huidtype en waar je rekening mee moet houden. “Ga er daarna thuis nog even rustig over nadenken voor je beslist. We zullen mensen nooit vragen om meteen een besluit te nemen.”

Meer informatie over de laserbehandeling vind je op www.ontharingskliniek.nl.


Meer over Laserontharingskliniek Apeldoorn ontdekken?

Laserontharingskliniek Apeldoorn beauty en wellness

Gesloten09:00 - 16:00

Schuttersweg 76 (House of Beauty), Apeldoorn

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.