Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Krista van de Beautyfabriek: ‘De coupe de soleil-mutsen hebben we ritueel verbrand’

Aangeboden door De Beautyfabriek 14 september 2020

Wat de fantastische kapsels van heel veel Apeldoorners, influencers en vloggers gemeen hebben? De Beautyfabriek. Het beautyconcept aan de Arnhemseweg is gespecialiseerd in onder meer kleuringen, extensions en krullenknippen, en dat lijkt heel Nederland te hebben ontdekt. Wij spraken eigenaar Anke (34) en haar rechterhand Krista (29) over hun passie voor het vak.

De eerste vestiging van de Beautyfabriek staat in Doetinchem, maar in 2017 nam Anke een kapsalon aan de Arnhemseweg in Apeldoorn over en maakte er een plek van waar je in één keer voor al je schoonheidsbehandelingen terecht kunt. Voor een knip- en kleurbehandeling, haarextensions en haarwerk, een manicure, wimperextensions, huidverbeteringsbehandelingen, ontharingen, een spraytan en permanente make-up hoef je vanaf dan nog maar naar één plek te reizen. Anke: “Apeldoorn ligt mooi centraal, mensen komen er vanuit heel Nederland naar toe.”

Meer dan een schaar vasthouden

Op het moment van overname gaat het niet goed met de kapsalon die te koop staat. Anke begint op de Arnhemseweg haar Beautyconcept de Beautyfabriek, zoals deze ook in Doetinchem op dat moment stond. We hebben op zondag overgenomen en maandag moesten we draaien, dat was wel een uitdaging. Haha! Krista is het eerste jaar veel daar geweest om de kar te trekken en onze technieken en look en feel te trainen en te bewaken aan de medewerkers die we in Apeldoorn hadden aangenomen. We blinken vooral uit in onze haartoevoegingen en moderne verftechnieken, hierin hebben we echt extra moeten trainen met het Apeldoornse team.

Instemmend geknik bij Krista: “Wij werken bijvoorbeeld niet met coupe soleil mutsen of jammer, bij ons is het degelijk handwerk en netjes en goed leren folieen. We hebben die mutsen dus ook ritueel verbrand. Op school leer je een scheiding maken, hoe je verf mengt en een schaar vasthoudt. Maar dan ben je niet klaar. Er komt zoveel meer bij kijken, als je niet bijleert kom je er niet en zeker niet op ons niveau.”

De Beautyfabriek
Influencer Lisanne de Bruijn komt graag bij de Beautyfabriek. Foto: de Beautyfabriek

Gespecialiseerd team

Al snel werd Apeldoorners duidelijk dat de Beautyfabriek meer was geworden dan een standaard kapsalon. “We zijn gespecialiseerd in haarverlenging,” zegt Krista. De twee stylisten namen een bak ervaring mee vanuit hun tijd bij Balmain Hair, een bedrijf dat wereldwijd bekend staat om zijn hair extensions en haarproducten. “Onze lijntjes met andere professionals zijn dus kort en we zijn vanaf het begin goed getraind. Haartoevoeging is echt niet voor iedereen hetzelfde. Voor de een zijn fill ins geschikt, voor de ander kiezen we voor double hair, weer een ander is juist meer gebaat bij tape terwijl de ander weer beter uitkomt met een set clip in. Zo bekijken we per persoon, naar de haarconditie, de haarwens, het budget en de leefstijl, zodat we de beste manier van haartoevoegen kunnen adviseren voor die persoon.

Die specialisatie beperkt zich overigens niet tot extensions, ook op het gebied van kleuringen en krullen springt de kapsalon eruit. Anke: “Het hele bedrijf is gespecialiseerd. Krista leidt iedereen persoonlijk op en is een eigenzinnig persoon met een hele eigen visie. Het resultaat is dat iedereen hier zijn eigen plek vindt. We hebben bijvoorbeeld twee dames die retegoed kunnen krullenknippen. En onze Britt van 24 begon ooit met een snuffelstage voor haar middelbare school en is nu bedrijfsleider in Apeldoorn.” “Als je héél veel onderzoek hebt gedaan,” voegt Krista toe, “is het heel leuk als je dat door kan geven.”

‘Als mensen beseffen dat je ze altijd oprecht advies geeft, dan waarderen ze je’

Geliefd onder influencers

Met de inzet van de twee onvermoeibaar enthousiaste vrouwen en een leergierig team dat zich gretig alle nieuwe technieken eigen maakt, ontpopt de Beautyfabriek in Apeldoorn zich al snel tot een geliefde bestemming voor vrouwen uit het hele land. Influencers als Maike Beunk, Lisanne de Bruijn en Ajla van der Wal vertrouwen hun coupe regelmatig toe aan de vaardige handen van het team haarstylisten.

“Maike is bijvoorbeeld kritisch en heel kundig als het om haar haren gaat, dit omdat ze ervaren is en weet wat ze wel en niet wil en wat wel en niet werkt voor haar. Toen ze voor het eerst bij ons kwam was ze zwanger en haar haarkwaliteit niet optimaal door de belasting van de wijze van haartoevoegen die gebruikt was, wij hebben haar toen een andere manier aangeraden, ze vertrouwde ons en haar haren zijn toen echt ontzettend opgeknapt terwijl ze onze verlenging droeg. Sindsdien vertrouwt ze ons volledig, als mensen beseffen dat je altijd oprecht advies geeft vanuit je kennis en ervaring, dan waarderen ze dat.”

Of wat dacht je van Ajla, met haar opvallende pastelkleurige lokken. “Ajla wil graag verrast worden, dat is voor ons een feest. Veel mensen vragen naar haar look en willen hetzelfde. Het is een ingewikkelde kleuring, dus je moet wel bereid zijn er de behandelingen voor te nemen. Maar het is tof dat ons werk zoveel enthousiaste reacties oplevert.”

De Beautyfabriek
Anke en Krista krijgen vaak vragen over de extensions van Zwolse influencer Maike Beunk. Foto: de Beautyfabriek

Nieuwe salon?

Het gaat dus goed met de Beautyfabriek in Apeldoorn, zowel de kapsalon is druk als de schoonheidssalon. Maar Anke zou Anke niet zijn als er geen nieuwe plannen worden gevormd. “Zwolle zou een goede optie zijn om de volgende salon te starten”, zegt Anke, “Maar met drie kinderen thuis is het nu wel even druk genoeg, met inmiddels drie salons waar ik eigenaar van ben wil ik eerst de huidige salons optimaliseren.

Ook zijn er heel veel aanvragen of wij kappers willen trainen, op het gebied van kleuringen en verlengingen, maar ook in marketing en communicatie. Voorlopig zou ik niet weten waar we de tijd vandaan moeten halen, maar we zullen altijd bezig blijven en vernieuwing zoeken, ik heb dat wel nodig, die druk. Vorig jaar openden we onze derde salon, deze zit in het mooie Groenlo en daar zijn Krista en ik nu regelmatig om ‘puntjes op de i’ te zetten. Het is echt supergaaf om te zien dat we ook daar een salon die vastliep hebben omgeturnd tot de Beautyfabriek en dat deze nu flink in de lift zit.

Nu ook op dinsdag

De Beautyfabriek is geopend van maandag tot en met zaterdag. Een afspraak plan je heel gemakkelijk zelf online. En ben je zelf kapper of schoonheidsspecialist en op zoek naar uitdaging, open sollicitaties worden altijd serieus behandeld.Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Beautyfabriek. Meer over De Beautyfabriek ontdekken?

De Beautyfabriek


Gesloten09:00 - 16:00

Arnhemseweg 211, Apeldoorn

adv.