Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tien jaar Tim Koldenhof Producties: ‘Een nieuwe naam geeft ons de kans om volledig te ontplooien’

Aangeboden door Tim Koldenhof Producties 8 juli 2019

Tim Koldenhof en Joji Na begonnen Tim Koldenhof Producties (TKP) tien jaar geleden met een handjevol leerlingen en af en toe een optreden. Inmiddels zijn de hoog aangeschreven vooropleiding van de theaterschool en de danslessen voor de allerjongsten niet meer weg te denken uit Apeldoorn. Om nog maar te zwijgen over evenementen als de jaarlijkse Foodhallen. Joji en Tim vierden dit weekend hun tienjarig succes met een grote jubileumshow én een nieuwe naam!

Tien jaar succes

Van peuters die super energiek door hun peuter- en kleuterdanslessen stuiteren, tot gedreven tieners die een vooropleiding volgen in voorbereiding op een musicalopleiding of toneelschool: voor iedereen is er een passende les te vinden bij de theaterschool van Tim en Joji.

Het begon tien jaar geleden in Orpheus, waar Tims vader werkte en hij zelf kind aan huis was. “Ik studeerde theatertechniek en hield mijn afstudeervoorstelling in Orpheus.” Dat Tim in de theaterwereld zou gaan werken was vanzelfsprekend, dus dat hij samen met goede vriend Joji een theaterschool opzette was misschien niet meer dan onvermijdelijk. “We begonnen als Tim Koldenhof Producties met één theatergroepje en af en toe een optreden. Eigenlijk doen we nu nog steeds hetzelfde, maar dan nu met 850 leden.”

“We halen docenten uit het werkveld vanuit heel Nederland hierheen om gastlessen te geven”

De school groeide en de twee ondernemers besloten vijf jaar geleden te verhuizen van de Ruysdaellaan naar de oude kantine op het Zwitsalterrein. “Vanaf toen ging het hard,” vertelt Joji. “Met een eigen plek en faciliteiten groeide de school nog sneller. Tim ontwikkelde zich als pionier van het Zwitsalterrein en op het gebied van evenementen.” Onder de naam Tim Koldenhof Events ging Tim zich focussen op het organiseren van evenementen, terwijl Joji aan het roer stond van de school. “Het is heel tof voor de school om een eigen studio te hebben. Tegelijk hebben we nog veel plannen, willen we nog verder groeien.”

Nieuwe naam

De theaterschool van Tim Koldenhof Producties gaat vanaf nu verder onder de naam Joji Na School of Arts. De nieuwe naam werd afgelopen zondag, 7 juli, bekend gemaakt tijden de jubileumshow van Tim Koldenhof Producties. Tim: “Joji Na School of Arts blijft onderdeel van Tim Koldenhof Producties maar met deze naamswijziging kunnen onze theaterschool en evenementenorganisatie Tim Koldenhof Events zich nog meer profileren.”

In de nieuwe constructie richt Tim zich op de evenementenorganisatie en Joji op de theaterschool. Beide eigenaren blikken terug én vooruit. Joji: “Te gek dat wij onze 10-jarig jubileum gisteren in een uitverkocht Orpheus mochten vieren. Dit is tevens het begin van een nieuwe fase van ons bedrijf met volop nieuwe ideeën en initiatieven die wij binnenkort bekend zullen maken.”

Tim Koldenhof en Joji Na
Een nieuwe naam en een nieuw logo! Foto: Joji Na School of Arts

Nieuw lesaanbod

Een nieuwe seizoen betekent bij TKP ook een splinternieuw lesaanbod om uit te kiezen. “We zitten bovenop veranderingen in de podiumkunsten en kijken naar wat voor stijlen kinderen leuk vinden. Daarop passen we ons lesaanbod elk seizoen aan.”

Nieuw is de mogelijkheid om na de zomer lessen te volgen in onder meer kindercabaret, dancehall en boypower – dansles alleen voor jongens. “Ook kunnen mensen kiezen voor combinatielessen van zang en dans of zang en theater. We halen docenten uit het werkveld vanuit heel Nederland hierheen om gastlessen te geven, dus de kwaliteit ligt hoog.”

Op het programma voor volgend seizoen staan nu 100 lessen. Hier zit voor iedereen iets tussen, of je nu peuter bent of 60-plusser. “Voor de ouders van kinderen die overdag een les volgen, hebben we ’s avonds een dance workout. Het is grappig om te zien dat moeders daar nu vaak voor kiezen.” Het volledige lesaanbod voor 2019/2020 vind je hier.

Open dag: zondag 14 juli

Zondag 14 juli krijgen kinderen en jongeren tijdens de open dag van Tim Koldenhof Producties alvast een voorproefje van het nieuwe seizoen. “Geheel in festivalsfeer, met foodtrucks, optredens en workshops. Kinderen kunnen meedoen met proeflessen, knutselen, acteren, zingen en dansen.”

De open dag wordt gehouden van 10.00 tot 14.00 uur, op het Zwitsalterrein rondom de locatie van de theaterschool. Terwijl ouders een koud biertje drinken op het terras worden peuters tot tieners tijdens de vele activiteiten meegetrokken in de bijzondere wereld van theater, zang en dans. Je bent van harte welkom! Meer informatie over de open dag lees je hier.


Meer over Tim Koldenhof Producties ontdekken?

Tim Koldenhof Producties entertainment

Gesloten08:30 - 21:30

Vlijtseweg 140, Apeldoorn

Bekijk meer:entertainment

adv.