Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rolstoelers Willy en Enny willen meer van wereld zien en collecteren voor rolstoelbus

Door Natalie Polman 21 maart 2019

Willy Buning en Enny Mikuska (beide 57) zijn sinds vier jaar een stel én beide rolstoelers. De twee willen, samen met hun hond Arco, op pad. Met een tweedehands rolstoelbus kunnen ze dat doen, alleen hebben ze daarvoor €6.000 nodig.

De geliefden hebben een crowdfundingactie opgezet om hun doel te bereiken. Hun droom is een rolstoelbus, waarmee ze af kunnen reizen naar een aangepast huisje en ze tevens hun hond Arco, die ze twee jaar geleden uit het asiel haalden, niet achter hoeven te laten.

Enny heeft de spierziekte multiple sclerose en is sinds vier jaar volledig afhankelijk van een rolstoel. Willy zit als gevolg van ‘drie mislukte rugoperaties’ nagenoeg altijd in een rolstoel, want hij kan hooguit tien meter lopen. Het stel zit in de wao, waardoor er weinig ruimte overblijft om te sparen.

Met de hond

Zo zijn de twee min of meer aan huis gekluisterd en ‘al tientallen jaren niet meer op vakantie geweest’. Een dagje weg zouden de twee al fantastisch vinden, of ergens in een aangepast huisje zitten waar de hond ook mee mag. De twee hebben wel een pasje voor de Valys, een taxiservice voor reizigers met een mobiliteitsbeperking die buiten hun regio op pad willen, maar dan mag hun hond niet mee.

Het beest naar een pension brengen is geen optie, want hij heeft verlatingsangst, zo zeggen de twee. “Hij heeft de twee weken dat hij in het asiel heeft gezeten nadat hij bij zijn dode baas is weggehaald niet willen eten en is toen behoorlijk afgevallen. En toen Willy pasgeleden vier dagen in het ziekenhuis heeft gelegen heeft hij ook bijna niets gegeten”, zo zegt Enny.

De twee geven aan dat een tweedehands rolstoelbus €6.000 kost en hopen dat bedrag via doneeractie.nl bijeen te sprokkelen.

Lees ook:

sandra ordelman

Sandra vangt cavia’s met liefde op in haar achtertuin: ‘Dit is mijn therapie’

Sandra (37) was altijd al dol op dieren en werkte jarenlang met paarden. Sinds ze door een dubbele r...

adv.