Saskia Huisman van het Farmer’s Steakhouse (49): ‘Ik eet elke dag vlees’

Door Natalie Polman 9 september 2017

Het was niet bepaald stralend weer deze zomer. Tot genoegen van Saskia Huisman (49), sinds bijna 18 jaar eigenaresse en één van de gezichten van Farmer’s Steakhouse. Haar restaurant, boven het Bluescafé en tegenover de Vue bioscoop, heeft namelijk geen terras. “De zomer is goed voor ons geweest. De paar hete dagen nemen we voor lief.”

Onbeperkt spareribs

Vleeseters in Apeldoorn en (verre) omstreken weten Farmer’s Steakhouse al jaren te vinden. Een vertrouwd stekje voor een tournedos, entrecote of onbeperkt spareribs, waar het restaurant sinds de begindagen mee scoort. “De spareribs blijven een succes. Mensen uit Almelo of Den Haag komen ervoor terug. En iedere vrijdag komt een meneer een portie spareribs met friet afhalen.”

farmer's steakhouse

Het Farmer’s Steakhouse werd in juni 1983 geopend door vrienden van de ouders van Saskia. “Ik kwam er kort de na opening als zestienjarige te werken in de bediening. Ik voelde me meteen verbonden met het Steakhouse, want het was natuurlijk van bekenden.” Maar ze wist ook dat het horecavak bij haar paste. Dus ging ze de Hotelschool doen.

Veel vaste gasten

Na afronden van haar opleiding werkte ze kort bij andere zaken, keerde Saskia terug naar het Steakhouse. Eerst als bedrijfsleider en sinds 2000 is ze dus eigenaresse. Sinds dat jaar horen ook chef-kok Jos van der Bijl en bedrijfsleider Gilian Revenberg tot het kernteam. “Dat is prettig voor onszelf en de gasten, we zijn op elkaar ingespeeld.”

‘Ik voelde me meteen verbonden met het Steakhouse’

Saskia werkt vijf dagen van de zeven dagen per week dat het restaurant in geopend. “Het is veel te leuk om hier te zijn, om contact te hebben met de gasten. Ik heb veel vaste gasten. Die vinden het prettig dat je er bent. Met velen maak ik een praatje en sommigen hoef ik de menukaart niet eens meer te geven, want van hen weet ik wat ze willen eten.”

Net als vroeger

“De afwisseling is ook leuk. Ik sta in de bediening, maar één of twee keer per week ook in de keuken. Net als de bedrijfsleider trouwens. Als iemand op vakantie is, nemen we elkaars taken over. Zo werk ik dus ook niet altijd op dezelfde dagen.” Naast Saskia, Jos en Gilian werken er nog zo’n zeven mensen, ook vaak jarenlang. “Als ze stoppen, komen ze hier eten en kletsen we bij”, glimlacht Saskia.

‘Sommigen hoef ik de menukaart niet eens meer te geven, want ik weet wat ze willen eten’

Naast het personeelsbestand blijven ook de inrichting en menukaart jarenlang nagenoeg ongewijzigd. “Soms komen mensen na tien jaar terug en tot hun blijde verrassing is het dan nog net als vroeger. Wel hebben we altijd een maandaanbieding en in het wildseizoen spelen we daarop in. We kopen ook al achttien jaar biologisch vlees in bij dezelfde slager in Zutphen.”

Elke dag vlees

Saskia’s favoriet van de kaart? “De Long Horn Pepper Steak, die is wat vetter en ingewreven met grof gemalen pepers. Ik eet elke dag vlees. Op een vrije dag eet ik ook vaak hier. Als ik met mijn kinderen mee ga naar Yume dan bestel ik naast vis ook lamskoteletten.”

‘Op een vrije dag eet ik ook vaak hier’

Met de toekomst van Farmer’s Steakhouse zit het wel goed: Saskia’s 22-jarige dochter Floor, die min of meer opgroeide in de zaak, rondde onlangs de Hotelschool af en zal het restaurant op den duur overnemen. Maar nu moet Saskia daar nog lang niet aan denken. “Ik wil nog niet aan afbouwen denken. Ik ben nog te jong om thuis te zitten.”

Ondernemer Uitgelicht

Ken jij een Apeldoornse ondernemer met een leuk verhaal? Laat het ons weten via [email protected]

Farmer’s Steakhouse

bbq restaurants

nu gesloten16:00 - 22:00

Nieuwstraat 74B

Bekijk meer:bbq restaurants
Foutje gezien?

Lees mee en reageer!

Reactie