Na twee jaar trekt Romy (27) bij Nathan (28) in: ‘Apeldoorn net zo gezellig als Brabant’

Romy en Nathan
Romy van den Heuvel verhuist voor de liefde van Brabant naar Apeldoorn. Foto: eigen foto

“Ik kende Apeldoorn alleen van de Apenheul en Julianatoren”, vertelt de Brabantse Romy van den Heuvel (27) telefonisch. Maar toen Nathan van der Hoek (28) drie jaar geleden in haar leven kwam veranderde dat. En na twee jaar latten staat het stel voor de onvermijdelijke keuze: wordt het Apeldoorn of Nistelrode?

Inmiddels wonen Romy en Nathan alweer een jaar samen in Apeldoorn. Romy: “In Brabant is alles gezellig en van ‘kom erbij!’. Toen ik hier naartoe ging was ik wel een beetje bang dat de mensen stugger zouden zijn. Maar dat valt mij honderd procent mee. Voel mij juist hartstikke welkom hier.”

Wat hierin ook zeker heeft meegeholpen is dat Romy direct in de familie- en vriendenkring van Nathan werd opgenomen. Nathan: “Toen Romy naar Apeldoorn kwam hoopte ik natuurlijk dat ze zich hier gauw op haar gemak zou voelen. Gelukkig had ze in de voorgaande jaren al kennisgemaakt met mijn familie en had ze hier ook al vriendschappen gesloten. Hierdoor was de overgang naar Apeldoorn stukken makkelijker.”

Gebroken nachten

Maar hoe is het eigenlijk allemaal begonnen? “Via sociale media”, roept het stel in koor aan de telefoon. “We reageerden allebei onder hetzelfde bericht”, legt Nathan uit. “En toen ik haar foto bekeek vond ik haar wel een leuke meid dus ik stuurde haar een berichtje.” Dat de interesse van twee kanten kwam bleek al snel. Er werden nummers uitgewisseld en er volgde een periode van appen, bellen en facetimen. “Dat leverde wel wat gebroken nachten op”, vertelt Nathan. “Maar dat was allemaal voor het goede doel.”

“Uiteindelijk hadden we onze eerste date halverwege Nistelrode en Apeldoorn – in Nijmegen”, vertelt Romy. “Toen heb ik haar gelijk volledig vernederd tijdens een potje poolen”, lacht Nathan. Maar het deed gelukkig niks af aan de klik die het tweetal ook in real life had. “Na het poolen hebben we nog op het terras gezeten”, vertelt Romy. “Daarna zijn we allebei weer naar huis gegaan om vervolgens nog tot diep in de nacht met elkaar te bellen. Een goed teken.”

Lees verder onder de foto>

Romy en Nathan op Ameland. Eigen foto

Niet op de logeerkamer

Er volgden nog meer dates in onder meer Nijmegen en Amsterdam. “Je houdt tijdens het daten wel in je achterhoofd dat de afstand tussen onze woonplaatsen niet ideaal is”, blikt Nathan terug. “Maar al met al is het maar een uur rijden dus je weet waar je aan begint.” Romy bekent: “Ik voelde al vrij snel kriebels. De afstand heeft mij hierin niet weerhouden. We vonden elkaar gewoon veel te leuk om het af te kappen.”

En dan komt het moment dat Romy voor het eerst in Apeldoorn op bezoek komt bij Nathan. “Ik was erg nieuwsgierig naar zijn omgeving en hoe hij woonde”, herinnert Romy zich. Tijdens deze eerste kennismaking in Apeldoorn gaat het tweetal de stad in, kijken ze thuis op de bank een filmpje en volgt er een logeerpartij. “En ze hoefde niet eens op de logeerkamer”, grapt Nathan.

Ik voelde al vrij snel kriebels dus de afstand heeft mij hierin niet weerhouden

Romy van den Heuvel

Wie laat wat achter?

“Op een gegeven moment dan ga je er gewoon voor”, weet Nathan. “En ondanks de afstand wil je elkaar toch regelmatig zien. Dat is best pittig als je daarnaast ook nog allebei werkt, sport en een sociaal leven hebt.” Precies twee jaar lang reist het tweetal heen en weer tussen beider woonplaatsen. In die periode bespreken ze regelmatig de opties om in Apeldoorn of in Brabant te wonen. “We keken vooral naar wie laat wat achter?”, vertelt Romy. “Hij heeft hier zijn werk, vrienden en voetbal. Ik had natuurlijk mijn werk in Nistelrode. Maar veel van mijn vriendinnen woonden sowieso al verder weg plus ik had hier al een leuk sociaal leven opgebouwd.”

Lees verder onder de foto >

Romy en Nathan op vakantie in Noorwegen. Eigen foto

Geen druk opleggen

“We hebben rustig de tijd genomen om te kijken wat het beste bij ons past”, vindt Romy. “En we hebben geen van beiden druk op elkaar gelegd om tot een beslissing te komen.” Uiteindelijk wordt het dus Apeldoorn. “Ik was daar hartstikke blij mee”, vertelt Nathan. “Maar voor Romy betekende het wel dat ze verder van haar familie zou wonen en haar baan moest opzeggen.”

“Ik bedacht dat ik liever wilde verhuizen dan dat ik mij zorgen moest maken of Nathan zich in Nistelrode wel zou vermaken”, legt Romy uit. “Dat het met mij in Apeldoorn wel goed zou komen, daar was ik wel van overtuigd.” Dat het werkt daar heeft het koppel dan ook samen moeite voor gedaan. “Dat is ook het mooie aan onze relatie”, vindt Romy. “Dat we elkaar wat gunnen.”

Dagje Brabant

En als Romy nu ineens een keer naar Brabant wil? “Dan rijden we daar direct heen”, haast Nathan zich te zeggen. “Als zij haar familie of vrienden mist dan is dat toch logisch. Het is tenslotte maar een uurtje rijden.” Maar heimwee naar Brabant heeft Romy niet gehad. “Natuurlijk mis ik bij vlagen mijn ouders en mijn goede vriendin. Je loopt immers niet zomaar meer even binnen”, vertelt ze. “Maar dan plan ik gewoon een dagje die kant op. En als ik er dan ben dan is het contact ook intenser dan vroeger.”

Plannen om naar Brabant te verkassen heeft het stel dus niet. “Ik heb hier inmiddels echt mijn leven opgebouwd”, zegt Romy. “Een leuke nieuwe baan, boodschappen doen op de zaterdagmarkt, kijken bij de voetbal en afspreken met familie en vrienden. En de gastvrijheid van de mensen hier maakt ook dat ik Brabant niet eens zo vaak mis.”

Meer in deze categorie

Apeldoorners

Ga naar “Moeder en dochter zetten nieuwe stap met Central Park: ‘Meer tijd en rust’”

Moeder en dochter zetten nieuwe stap met Central Park: ‘Meer tijd en rust’

central park one love wendie de roos jazz diks apeldoorn
Ga naar “Apeldoorner Raymond in de race voor titel Beste Treinomroeper van Nederland 2023”

Apeldoorner Raymond in de race voor titel Beste Treinomroeper van Nederland 2023

raymond lorie de beste treinomroeper van nederland
Ga naar “Buitenkijken bij Sandra en Marco in Welgelegen: ‘We hebben alles vastgelegd in ons tuindagboek’”

Buitenkijken bij Sandra en Marco in Welgelegen: ‘We hebben alles vastgelegd in ons tuindagboek’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50”

PATHÉ BIOSCOOP TICKETS van € 25 voor € 12,50

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “WALKX Instappers € 12,99”

WALKX Instappers € 12,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 11 juni 2023
Ga naar “Giulia’s Gelato ambachtelijk schepijs van € 2,99 voor € 1,99”

Giulia’s Gelato ambachtelijk schepijs van € 2,99 voor € 1,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 13 juni 2023
Ga naar “katoenen menstruatieslip van € 15 voor € 10”

katoenen menstruatieslip van € 15 voor € 10

 • HEMA
 • Geldig t/m 11 juni 2023

Vacatures

Ga naar “Vacature allround medewerker”

Vacature allround medewerker

 • Hoveniersbedrijf Isidorus Hoeve
 • Fulltime/Parttime
isidorus hoeveisidorus hoeve

Topper

Ga naar “Vergunningverlener wabo”

Vergunningverlener wabo

 • HUBSUB
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Financieel Medewerker Kostenadministratie”

Financieel Medewerker Kostenadministratie

 • Hanos Apeldoorn
 • Fulltime/Parttime
hanos apeldoorn
Ga naar “Logistiekmedewerker dagdienst”

Logistiekmedewerker dagdienst

 • Kei Uitzendbureau
 • Fulltime
Kei Uitzendbureau
Ga naar “Administratief medewerker WIA verzekeringen, Achmea”

Administratief medewerker WIA verzekeringen, Achmea

 • Randstad
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Apeldoorn krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers”

Apeldoorn krijgt een nieuw Broodfonds voor ondernemers

 • Broodfonds
 • 22 juni 2023

Topper

Ga naar “Drakenbootfestival 2023”

Drakenbootfestival 2023

 • Van 16 jun t/m 18 jun
Drakenbootfestival 2019
Ga naar “Oudroze in Apeldoorn”

Oudroze in Apeldoorn

 • T/m 9 jun
Oudroze in ApeldoornOudroze in Apeldoorn
Ga naar “Orpheus Speelt Buiten”

Orpheus Speelt Buiten

 • Theater & Concert Orpheus
 • Van 30 jun t/m 1 sep
orpheus speelt buitenorpheus speelt buiten
Ga naar “Zomerfestival Kwik!”

Zomerfestival Kwik!

 • Theater & Concert Orpheus
 • 25 juni 2023
kwik zomerfestival orpheuskwik zomerfestival orpheus