Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Liefje ontmoet in Apeldoorn: ‘Ze is zó anders dan andere vrouwen die ik ooit gekend heb’

Door Natalie Polman 4 juli 2020

In de zomerserie ‘Liefje ontmoet in Apeldoorn’ vertellen stellen over de ontmoeting op die ene plek in onze stad. In deze tweede aflevering leren we hoe Amsterdammer Arjen Noordeman (45) Apeldoorn leerde kennen, dankzij de vele dates met zijn Irina (42) door haar stad. “Dat de plek waar iedereen drinkt het Caterplein heet vond ik grappig”.

We spreken en zien Arjen, creative director bij een tv-bedrijf en Irina, inkoper Marketing Communicatie bij Achmea – heel gewoon tegenwoordig – via videochat. Irina zit in haar woonkamer in nieuwbouwwijk Schatkamer van Zuid, hij zit thuis in Amsterdam. De twee latten, later meer daarover.

Eerst over de eerste ontmoeting! Die was – heel gewoon tegenwoordig – ook digitaal. Het was een avond in september 2016 toen Irina’s zusje op bezoek was en wel nieuwsgierig was naar die date-app, Tinder. Samen gingen ze aan het ‘swipen’, toen al snel de foto van Arjen opdook. “‘Wauw’, zeiden de zussen in koor.

“Hij sprong eruit, was een echte verschijning”, zegt Irina nu. “Ook zijn biografie (de tekst onder de foto’s op iemands Tinder-profiel, red.) was bijzonder. Hij had in Amerika gewoond, was liefhebber van speciaalbier, gewoon niet doorsnee.” Natuurlijk werd er naar rechts geswipet en daar was direct de ‘match’.

Indrukwekkend

Want ook Arjen, aan de andere kant van het scherm, zag Irina wel zitten. “Ik vond haar er heel indrukwekkend uit zien. Een ongelooflijke schoonheid.” Het schrok hem ook een beetje af. “Het was een beetje alsof je een fotomodel ziet. Dan denk je ook een afstand te voelen. Ik zette haar gelijk op een voetstuk.”

‘Voordat we elkaar gezien hadden was er al een grote aantrekkingskracht’

Dat bleek allesbehalve nodig. “Die afstand was er helemaal niet. Ook op menselijk vlak was er direct een fijne klik. Ze bleek heel down to earth en grappig. Dat was verfrissend en ook een verrassing dat dat zo was. En de chemie was er heel sterk.”

Ook Irina voelde direct een klik. “Toen we die match hadden, heb ik de telefoon weggelegd en heb ik het aan hem overgelaten”, zegt Irina. Later die avond begint hij het gesprek. “Hij zei: ‘Je bent zo fancy glamorous’. Dat had nog nooit iemand tegen mij gezegd!”, herinnert Irina zich. “Voordat we elkaar gezien hadden was er al een grote aantrekkingskracht.”

Thuiskomen

Toen moest de echte ontmoeting nog komen. Na een eerste date in Amersfoort daten de tortelduifjes meestal in Apeldoorn. “Het eerste halfjaar (dat de twee daten, red.) woonde ik nog bij mijn ex”, zegt Arjen.

Hij vond het heerlijk om deze kant op te komen. “Irina woonde destijds in afwachting van haar nieuwe huis op een recreatiepark in Beekbergen. Vond het heerlijk om daarheen te gaan. Even lekker eruit. Ik kom oorspronkelijk uit Arnhem dus als je over de snelweg naar Apeldoorn rijdt voelt het als thuiskomen, heel bekend en vertrouwd.”

‘Ik kende Apeldoorn nog niet zo goed (…) Maar zij heeft me alle leuke plekjes laten zien’

Het Stadscafé was hun vaste stek (“Goede service, biertjes, burgers”), maar ze kwamen overal: De Graaf (van Vlaanderen, red.), De Babbel, Finnegan’s, YuMe, naar de film bij Vue. “De naam Caterplein vond ik grappig, dat de plek waar iedereen dronk zo heet”, zegt Arjen. “Ik kende Apeldoorn nog niet zo goed, was weleens op (Paleis, red.) Het Loo geweest. Maar zij heeft me alle leuke plekjes laten zien”, zegt Arjen.

In Het Stadscafé.
Bij de Apenheul.
In het Paleispark bij Het Loo.
Als vrijwilligers in het callcenter van Serious Request Apeldoorn, 2018.
Bij Radio Kootwijk.
In Amsterdam.

Politiek en pin-up

En zo kwamen twee ogenschijnlijke tegenpolen bij elkaar. “Het is bij ons wel ‘opposites attract’“, zegt Irina. “Ze is zó anders dan andere vrouwen die ik ooit gekend heb.” Irina: “Ik ben best precies en hou van lang uitslapen, Arjen is van vroeg wakker worden. Hij houdt van stand-up comedy en politiek, ik absoluut niet.” – “Irina haakt inderdaad af als ik teveel over politiek ouwehoer”, zegt Arjen. “Dan stop ik.”

‘Ik hou van lang uitslapen, Arjen is van vroeg wakker worden’

Wel houden beide van industrieel design, dus zoals Irina woont, is helemaal naar Arjen’s smaak. Ook zijn ze van de muziek en mode uit de jaren 50. “Die pin-upgirl of rockabilly look, vetkuiven, dat vinden we allebei leuk”, zegt Arjen. “We gingen ook veel naar concerten, we zouden dit jaar ook naar het Drakenboot-concert gaan”, zegt Irina.

In augustus 2019 volgde de bruiloft van het liefdespaar. Natuurlijk in Apeldoorn, op het oude raadhuis, met een trouwfeest bij SOAP en trouwfoto’s op het Zwitsalterrein.

Apart maar toch samen

Als Arjen het zo fijn vindt in Apeldoorn bij Irina, waarom is hij dan niet allang bij haar ingetrokken? “We hebben allebei een kind uit onze vorige relatie en het co-ouderschap maakt dat we dichtbij onze kinderen moeten wonen. Zo blijven we dus voorlopig gebonden aan onze woonplaats”, legt Irina uit.

“Eerst zei ik steeds tegen mezelf ‘Natuurlijk komt het goed’, maar na een tijdje besef je wel dat dit de realiteit is”, zegt Arjen. “Het weerzien is altijd wel fijn, want we missen elkaar wel.”

“We zien elkaar sowieso alle weekenden, met of zonder kinderen, zonder kinderen vaak langer, soms al vanaf donderdag. Onze schema’s zijn redelijk uitgelijnd en we zien elkaar sowieso in elke week dat we de kinderen niet hebben.”

‘We willen elkaar niet afleiden’

“Soms krijgen we de vraag waarom we niet de hele week bij elkaar zijn als we geen kinderen hebben”, zegt Irina. “Maar we willen elkaar niet afleiden. We doen veel calls voor ons werk.”

“We hebben veel contact”, reageert Arjen. “’s Morgens vroeg wensen we elkaar een fijne dag en aan het einde van de dag vragen we elkaar hoe de dag was. Die contactmomenten hebben we de hele dag door, we FaceTimen ook veel. Zo voelt het alsof je de hele dag bij elkaar bent.”

Rondje

Hij voegt daar nog aan toe: “Praktisch gezien levert samenzijn dan simpelweg niet genoeg op. Zo hebben we een rustiger ritme en als je dan bij elkaar komt, heb je de aandacht helemaal voor elkaar.” In de date-fase gebeurde dat nog wel. “Dan kwam je woensdagavond aan en ging je op donderdagavond in de file terug”, lacht Arjen.

Maar die tijd is voorbij. Al zijn er genoeg date-plannen in het vooruitzicht. “We willen nog naar Serengeti (het pop-up terras bij het Stationsplein, red.) en lekker bier en burgers eten bij Het Stadscafé, met recht hun stamkroeg te noemen. “Toen Irina daar eens zat met een vriendin heb ik Het Stadcafé gebeld en een rondje voor ze besteld. ‘Betaal maar als je er weer bent’, hadden ze gezegd.”

Liefje ontmoet in Apeldoorn

Heb jij ook je liefje ontmoet in Apeldoorn en wil je daarover vertellen? Mail ons en we nemen contact met je op!

Lees ook:

uschi moris shalom liefje ontmoet

Liefje ontmoet in Apeldoorn: ‘Waarom kwam ik hier een broodje eten? Alles heeft een reden’

Een nieuwe zomer-rubriek op indebuurt Apeldoorn! In 'Liefje ontmoet in Apeldoorn' spreken we elke we...
Erik Kamphuis Apeldoorn tattoo

Erik (52) heeft een grote Apeldoorn-tattoo op zijn arm: ‘Apeldoorn is mijn stadsie’

Toen Erik Kamphuis 15 of 16 was, pakte hij een naald, doop die in Oost-Indische inkt, en prikte daar...
lot en ron

Lot en Ron schelen bijna tien jaar: ‘Het was juist ikzelf die eerst vond dat het niet kon’

Wij vroegen ons af of een relatie met een groot leeftijdsverschil kans van slagen heeft. De Apeldoor...
zomer serengeti (1)

Vakantie in eigen stad: 7 x op deze terrassen in Apeldoorn waan je je in verre oorden

Op vakantie naar een verre bestemming zit er voorlopig niet echt in. Maar je kunt je ook op vakantie...
buitenactiviteiten nettenfabriek

Geen festivals deze zomer, dit kun je wél doen in Apeldoorn

We moeten er toch echt aan geloven, geen festivals deze zomer. Als je uitgehuild bent kan je beginne...
Tinder

Tinderen in tijden van corona: zo gaat dat in Apeldoorn

Voor wie het gemist heeft, traditioneel daten is de komende tijd vrijwel onmogelijk in Apeldoorn. Ma...

Meer over

Apeldoorners

adv.