Apeldoorn

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ilse (43) maakt creatieve bruidstaarten én boeketten

Door Natalie Polman 19 maart 2019

Zoek je een bruidstaart met bijpassende bruidsboeketten? Misschien kan Ilse Roukema (43) je daaraan helpen!

Ze is al bloemist vanaf haar 16e, al twijfelde ze toen ze een opleiding moest kiezen al tussen de bloemisterij of de bakkerswereld. “Alleen moet je als bakker zo vroeg opstaan”, lacht Ilse, die met haar gezin in Lieren woont.

Maar het één hoeft het ander niet uit te sluiten en daar is de moeder van drie een levend bewijs van. Met haar bedrijf Floak, Flowers and Cake, bakt Ilse sinds ruim twee jaar de meest creatieve themataarten en maakt ze de mooiste bijpassende boeketten op aanvraag voor bruiloften maar ook andere feestelijke gelegenheden. Daarnaast werkt ze dus nog steeds in een bloemenzaak.

Crèmes en fondant

“Voordat ik mijn bedrijf had bakte ik dit soort taarten alleen voor de verjaardagen van mijn kinderen”, zegt Ilse. Het was op één van die verjaardagen dat een vriendin van haar zei dat de taarten zo mooi waren afgewerkt en de smaak zo lekker is. “Toen heb ik op een gegeven moment deze stap gezet.”

De taarten bakt ze in de keuken en ook voor “de smeerboel met crèmes” maar voor “knutselwerkjes met fondant” wijkt ze uit naar een kamer boven, waar ze alle benodigdheden en een werkblad heeft. Haar bloemboeketten stelt ze buiten of in de schuur samen.

foto indebuurt

“Gelukkig heb ik een hele lieve bazin van wie ik dit mag doen. Daar moet ik zuinig op zijn.” Daarmee bedoelt Ilse dat ze de winkel waarin ze als bloemist werkt niet onnodig in de weg wil zitten. “Al liggen mijn visitekaartjes in de winkel.”

Net als waarschijnlijk veel andere creatievelingen doet Ilse de nodige inspiratie op op Pinterest, Instagram en fora. “En dan ga ik zelf ermee puzzelen”. Ik hou wel van lieflijke taarten, maar stoer vind ik juist ook heel gaaf. “Ik ben wel heel perfectionistisch, maar het moet ook gewoon goed zijn.”

‘Ik ben wel heel perfectionistisch, maar het moet ook gewoon goed zijn’

Ze zal nooit iets dat ze tegenkomt één-op-één namaken. “Soms nemen mensen foto’s mee met wat ze willen hebben, maar ik ga geen kopieën maken. Ik kan wel iets maken dat erop geïnspireerd is, maar maak ‘m nooit helemaal na.”

Dat leidt niet tot ontevredenheid, in tegendeel. “Ik voel vaak wel goed aan wat mensen willen.” Al is het natuurlijk altijd afwachten. “Als ik mijn taarten en bloemstukken een dag voor op op de dag van het feest aflever, is het afwachten. Als je vervolgens foto’s met tevreden reacties binnen ziet komen, dan weet ik dat ik het goed heb gedaan”.


Meer over Floak Flowers & Cake ontdekken?

Floak Flowers & Cake bakkers

Geopend09:00 - 20:00

Tullekensmolenweg 113A, Lieren

Bekijk meer:bakkers

Ben of ken jij een Apeldoorner met een goed verhaal?

Laat het ons weten! Misschien wordt hij of zij binnenkort Apeldoorner van de Week op indebuurt.

sweet charlotte

Lotte van Sweet Charlotte bakt hele bijzondere bruidstaarten

Taarten bakken deed ze al van jongs af aan, maar ze had nooit gedacht haar werk ervan te kunnen make...
Bakken & Zo

Famke Mesch van Bakken & Zo: ‘Ik wilde er een complete bakwinkel van maken’

Famke Mesch, eigenaresse van Bakken & Zo, vertelt in 'De Koopman' van deze week waarom deze cupcake-...

adv.