De favorieten van GroenLinks-kandidaat Danny Huizer: ‘Alle seizoenen kan je prima vertoeven op het Raadhuisplein’

Door Natalie Polman 12 maart 2018

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Omdat de verkiezingen eraan komen hebben we Apeldoornse politieke partijen gevraagd iemand van hun partij zijn of haar favoriete Apeldoornse locaties met ons te delen. Op de volgende pagina’s lees je wat de favoriete locaties zijn van GroenLinks-kandidaat Danny Huizer.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Het Zwitsalterrein

Danny Huizer
foto Danny Huizer

“Vind ik een bijzondere plek omdat het een plek met geschiedenis is en wij mogen best zuinig zijn op onze geschiedenis. Ik vind het mooi om te zien hoe een diversiteit aan bedrijven de vrijgekomen panden en ruimten hergebruiken. Naast het hergebruik is het ook een plek geworden waar je lekker langs ons mooie kanaal kan fietsen en kan sporten. Al met al een mooi voorbeeld van verantwoord omgaan met de beschikbare materialen. Niet alles maar slopen en opnieuw gaan bouwen, maar nadenken over onze toekomst.”

Radio-Kootwijk

Danny Huizer
foto Danny Huizer

“Weer een foto van onze geschiedenis. Het mooie vind ik de rust en de schoonheid van het gebouw, de zandverstuiving, de heide, het bos op de achtergrond en een route over het fietspad er naar toe. Bijzonder aan deze plek vind ik dat er jonge mensen met dementie aan het werk zijn om de heide te beschermen. In samenwerking met Staatsbosbeheer zorgen de vrijwilligers van DemenTalent ervoor dat de heide niet wordt verdrongen door boomgroei. Een prachtig voorbeeld van een inclusieve samenleving en van participatie.”

Amaliapark

Danny Huizer
foto Danny Huizer

“Een mooi voorbeeld van verstandig omgaan met beschikbare ruimte in het centrum van Apeldoorn. Een oase aan groen in plaats van stenen, de Grift die mooi is en ook nog een rol speelt bij het opvangen van regenwater, het blik aan het zicht ontnomen, een plek om te ontmoeten en te bewegen; kortom functioneel in het kader van klimaatadaptie, een verfraaiing van het beeld en een plek waar Apeldoorners elkaar ontmoeten. Mag wat mij betreft navolging krijgen op andere plekken in het centrum. Apeldoorn: stad in het groen.”

Raadhuisplein

Danny Huizer
foto Danny Huizer

“Met een voorzichtig zonnetje in de winter genieten van een glühwein, volle terrassen in het voorjaar, het buiten eten in de zomer en een bokbiertje in de herfst. Alle seizoenen kan je prima vertoeven op het Raadhuisplein. Terugkijkend naar een geslaagde editie van Serious Request was het plein één van de gezelligste plekken in Apeldoorn. Veel (lokale) bandjes en artiesten, leuke kraampjes, gezellige verlichting en vooral veel mensen goedgehumeurd op de been. Het plein geeft sfeer aan de binnenstad en nodigt uit om het centrum te bezoeken.”

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶