De favorieten van Chantal Zwaag: ’55 uur radio maken voor Serious Request was een ervaring om nooit te vergeten’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste plekken. Deze week vertelt Chantal Zwaag (27) over haar favorieten in Apeldoorn.

RTV Apeldoorn

rtv apeldoorn

“De meeste mensen zullen me kennen van RTV Apeldoorn. De studio van RTV Apeldoorn is dan ook een plek waar ik heel vaak kom. Toen ik nog op de basisschool zat, mocht ik tijdens ‘Roefeldag’, een dag waarop je een kijkje in de keuken van bedrijven krijgt, eens kijken bij deze studio. Toen was het nog Ziekenomroep de Zonnegolf, waar je een plaatje aan mocht vragen als iemand in het ziekenhuis lag. We mochten zelf een muziekje aankondigen en een mevrouw zei toen dat ik het zo leuk deed, dat ik maar terug moest komen als ik 16 was.

En dat deed ik. Ik was net een week 16 geloof ik en ik ging er naartoe. Ze dachten in eerste instantie dat ik een stageplek zocht, maar ik wilde puur ervaring opdoen. Ik zat toen namelijk nog op de havo bij de Koninklijke Scholengemeenschap en wilde kijken of journalistiek iets voor mij was. Dat moment is inmiddels al ruim 11 jaar geleden.

Uiteindelijk ben ik journalistiek gaan doen en heb inmiddels nu zo’n 4,5 jaar mijn eigen bedrijf Chantal Zwaag Media, waarmee ik onder meer artikelen schrijf voor de Stentor. Bij RTV Apeldoorn doe ik de redactie en presentatie van meerdere programma’s, waaronder het politieke programma In de Wandelgangen en van mijn ‘kindje’ de Zaterdagmiddagmix (elke zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur).

Leuk detail, bij RTV Apeldoorn heb ik ook mijn vriend Jeroen leren kennen, hij doet vooral technische dingen daar achter de schermen; zorgt er onder meer voor dat RTV Apeldoorn ‘on air’ is. Het leuke hieraan is dat we het van elkaar begrijpen dat er heel veel tijd in gaat zitten. Als één van ons zegt dat ‘ie even een uurtje naar de omroep is, weten we beiden dat dat geen uurtje is.”

Finnegan’s

finnegan's

“De Finnegan’s was altijd al een plek waar ik graag ‘simpel, maar lekker’ ging eten ’s avonds, maar sinds een paar jaar kom ik daar ook graag voor de lunch. Voor mijn werk heb ik geregeld lunchafspraken of ik moet even wat eten tussen twee interviews of opdrachten door en dan is dit een hele fijne plek.

Ook ga ik hier graag eten met Jeroen samen, met mijn beste vriendin, zusje en/of mijn moeder. Met mijn beste vriendin, met wie ik samen op de KSG heb gezeten, ging ik hier een paar jaar geleden eten, en toen kwamen we ineens een vroegere leraar van de KSG tegen. Toen voelde n we ons ineens weer even 15.

De lunchdeal bij de Finnegan’s, een soepje met een tosti, vind ik voor tussen de middag een hele fijne. En wat altijd kan: de browniessssss. Love them!”


Het Glazen Huisje Apeldoorn

Chantal Zwaag
Chantal Zwaag in het Glazen Huisje. foto Rob Bremer

“Voor de deur van Modehuis Beermann staat een etalagehuisje. Het grootste gedeelte van het jaar wordt daar gewoon kleding getoond, maar vijf jaar lang hebben we met RTV Apeldoorn van hieruit het Glazen Huisje Apeldoorn gemaakt. De miniversie van het grote Glazen Huis van 3FM, maar met hetzelfde doel. De eerste vier jaar deed ik de redactie, denk aan alle artiesten regelen die langskwamen en contact zoeken met mensen die zich ook inzetten voor dit doel. Het vijfde jaar deed ik dit ook, maar toen mocht ik ook ín het huisje.

Samen met Jasper Koot maakte ik 55 uur lang radio voor 3FM Serious Request. Wat was dat vet zeg! Echt een ervaring om nooit meer te vergeten. Beiden aten we ook niet, we kregen alleen Juvo-shakes. Ieder mochten we ’s nachts even vier uur eruit om te slapen bij Hotel de Paris, maar je begrijpt, dat lukt amper. Al met al heb ik in die 55 uur denk ik maximaal vijf uur geslapen.

Maar het was zo gaaf om te doen. Mensen leven zo met je mee. Ik was vooral bang dat het ’s nachts heel rustig zou zijn en dat die nachten dan heel lang zouden zijn, maar er kwamen steeds hele gezellige (lees: dronken) mensen langs die dan bijvoorbeeld geld boden als we samen op de radio zouden zingen. En ik vind dat prima, dus dan doen we dat toch gewoon, haha.

Dit jaar mogen we trouwens het Glazen Huisje niet in helaas, omdat deze te dichtbij het Marktplein staat waar dus 3FM staat. Maar we gaan wel uitzenden, van dinsdag 19 december tot en met zondag 24 december van 12.00 tot 20 uur (zondag van 12.00 tot 18.00 uur), live vanuit ’t Cafeetje van Marja.”

Ons eigen huis in Zuidbroek

Chantal Zwaag

“Met mijn bedrijf werk ik vanuit huis, dus ik ben heel veel thuis te vinden. Ik vind dat zelf een hele fijne plek. Ik moest wel even wennen toen we naar Zuidbroek gingen, want daarvoor woonde ik bij mijn moeder in de wijk De Heeze, dus vanaf daar hoefde ik bijvoorbeeld naar het centrum maar vijf minuutjes te fietsen. En Beekbergen was een kwartiertje fietsen, dat kost me nu toch zo’n drie kwartier. Want ja, ik doe alles op de fiets en maak soms dagen van zo’n 35 kilometer. Maar inmiddels ben ik eraan gewend en vind ik het heerlijk. Ik vind het sowieso heel gaaf dat we een eigen huis hebben dat we vanaf de grond af hebben opgebouwd zien worden. Nou ben ik een tikkeltje ongeduldig, dus het duurde me allemaal wat lang, die bouw, maar toen het klaar was, was dat zo bijzonder! Ik besef me dan ook heel vaak hoe blij we hiermee mogen zijn.”

Jouw favorieten

Wat zijn jouw favorieten in Apeldoorn en waarom? Waar ga je heen om tot rust te komen, lekker te lunchen of je te vermaken in de weekenden? Laat het ons weten en inspireer daarmee jouw mede-Apeldoorners. Deze locals gingen je trouwens al voor.

Welke Apeldoorner verdient een mooi kerstgeschenk?

Laat ons weten wie er een onvergetelijke verrassing verdient, dan gaan we daar namelijk samen voor zorgen.

Nomineren maar! Welke Apeldoorner verdient een mooi kerstgeschenk?

Meer in deze categorie

Favorieten van

Ga naar “Apeldoornse hotspots volgens Apeldoorners: dit zijn Thea’s (76) favoriete plekken”

Apeldoornse hotspots volgens Apeldoorners: dit zijn Thea’s (76) favoriete plekken

thea mous-jonasse bospaviljoen t leesten
Ga naar “Apeldoornse hotspots volgens Apeldoorners: dit zijn Angela’s (53) favoriete plekken”

Apeldoornse hotspots volgens Apeldoorners: dit zijn Angela’s (53) favoriete plekken

angela stouten favorieten
Ga naar “Leuk volgens locals! Wat zijn volgens jou de leukste plekken in Apeldoorn?”

Leuk volgens locals! Wat zijn volgens jou de leukste plekken in Apeldoorn?

favorieten van apeldoorn

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “op alles van Leifheit”

op alles van Leifheit

 • Geldig t/m 4 december 2022
Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “HOUTEN KERSTBOOMPJES”

HOUTEN KERSTBOOMPJES

 • Xenos
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50”

Dare to Share bij De Beren Restaurants. van € 75 voor € 37,50

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 4 december 2022

Vacatures

Ga naar “Zorgheld in de ouderenzorg!”

Zorgheld in de ouderenzorg!

 • Tempo-Team
 • Parttime
logo-tempoteam
Ga naar “Helpende in de ouderenzorg”

Helpende in de ouderenzorg

 • Tempo-Team
 • Parttime
logo-tempoteam
Ga naar “Medewerker klantadministratie WLZ, Zilveren Kruis”

Medewerker klantadministratie WLZ, Zilveren Kruis

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Orderpicker avonddienst”

Orderpicker avonddienst

 • UBN Uitzendbureau
 • Parttime
Ga naar “BI Specialist | Junior of Starter”

BI Specialist | Junior of Starter

 • Experis
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Snowponies van Alex Klaasen in Theater Orpheus Apeldoorn”

Snowponies van Alex Klaasen in Theater Orpheus Apeldoorn

 • MORE Theater Producties
 • 9 december 2022

Topper

Ga naar “Kerstmarkt in Apeldoorn”

Kerstmarkt in Apeldoorn

 • Van 8 dec t/m 23 dec
kerstmarkt apeldoornkerstmarkt apeldoorn
Ga naar “Douwe Bob in de Grote Kerk”

Douwe Bob in de Grote Kerk

 • GIGANT
 • 3 december 2022
douwe bob posthumadouwe bob posthuma
Ga naar “Gitaarcafé Apeldoorn”

Gitaarcafé Apeldoorn

 • Brouwerij & Proeflokaal Puik Bieren
 • T/m 8 dec
gitaarcafe apeldoorn puik bierengitaarcafe apeldoorn puik bieren
Ga naar “Mini markt”

Mini markt

 • Nettenfabriek
 • T/m 3 dec
minimarkt nettenfabriekminimarkt nettenfabriek