Christa (31) heeft de ziekte van Lyme en nog een laatste hoop op herstel

Door Natalie Polman 10 januari 2018

De 31-jarige Christa Brummel heeft de ziekte van Lyme en is de wanhoop nabij. Ze heeft nog een laatste hoop op herstel.

Stamcelbehandeling

Zestien jaar geleden werd Christa gebeten door een teek. Sinds drie jaar heeft de ziekte haar lichaam en leven in zijn greep. Samen met haar vriend Henry probeerde ze alle mogelijke behandelingen in Nederland, zowel regulier als alternatief. Zonder succes. Haar laatste hoop op herstel is een stamcelbehandeling in Duitsland.

Immuunsysteem

“De behandeling in Duitsland duurt twee weken en is er op gericht het immuunsysteem te herstellen. Stamcellen worden uit mijn lichaam gehaald, schoongemaakt, vermenigvuldigt en terug gebracht in het lichaam. Mijn immuunsysteem is volledig verwoest door de bacterie wat maakt dat mijn lijf niet op kan boksen tegen deze verschrikkelijke ziekte. Het zorgt ervoor dat ik ziek blijf. Door deze behandeling wordt de schade hersteld zodat het lichaam zelf weer kan vechten”, legt Christa uit.

Crowdfunding

De behandeling kost echter €35.000 en dat hebben Christa en haar vriend niet. Dus proberen ze het benodigde geld bijeen te krijgen middels crowdfunding. “Ik vind het ontzettend moeilijk om hulp te vragen en helemaal in deze vorm. De verzekering weigert behandelingen voor deze infectieziekte te vergoeden. Het maakt me ontzettend verdrietig dat het op deze manier moet en er geen andere weg is, maar we zijn de wanhoop nabij”, schrijft Christa op de crowdfundingpagina.

Op dit moment heeft de actie al meer dan €18.000 opgeleverd. Wil je Christa ook steunen, kijk dan op dreamordonate.com.

Meer over

Apeldoorners