Wendy (37) reist als blogger de wereld over: ‘Ik zou niet meer terug willen’

Wendy lopend
foto indebuurt

Wendy Pasop (37) schrijft al acht jaar over reizen, op haar blog ‘Reismeisje’ deelt ze onder andere reisverhalen en reistips om anderen reizigers te helpen en te inspireren. Ook heeft ze haar eigen onderneming genaamd Yogabubbel waar ze retreats en evenementen organiseert. Haar favoriete land? Colombia. “Je hebt er echt alles, van hoge bergen tot hagelwitte stranden.”

Over reisverhalen gesproken; de Apeldoornse heeft een beeld meegenomen. “Dit is de Hanuman”, vertelt ze. “Tijdens een reis naar Azië wilde ik graag een godenbeeld mee terug te nemen als aandenken. Eenmaal daar trok iets op het strand mijn aandacht. We vonden dit aangespoelde beeld in de branding. Grappig hè? Je kunt je wel voorstellen dat hij een mooi plekje heeft gekregen in ons huis hier in Apeldoorn”, vertelt Wendy lachend.

Op haar 27e stapte Wendy voor het eerst in een vliegtuig, op weg naar India voor haar eerste wereldreis. “Ik heb altijd al een liefde voor reizen gehad. Als kind wilde ik zelfs stewardess worden.” Uit een fanatiek reizigersgezin kwam Wendy niet. “We gingen wel altijd naar verschillende Europese bestemmingen op vakantie, maar die echte reislust herkent mijn familie niet.'” Ook al kon de nu 37-jarige toen nog niet bedenken dat dit nog maar het begin was, het was al wel duidelijk waar haar passie lag. “Na die eerste reis was ik verkocht. Ik was enorm nieuwsgierig wat de wereld nog meer te brengen had.”

apengod
foto indebuurt

Passie delen

Na haar eerste grote reis volgden al snel meer. “Ik werkte toen nog gewoon voor een baas in loondienst maar ik probeerde wel minimaal twee keer per jaar een grote reis te maken. Na die reizen kreeg ik steeds meer vragen van mensen om mij heen zoals bijvoorbeeld; ‘Hoe plan je een wereldreis’?” In 2013 besloot Wendy te beginnen met bloggen onder de naam ‘Reismeisje’. “Ik wilde graag mijn passie voor reizen delen met andere reizigers en mijn tips en ervaringen delen om zo anderen te kunnen helpen en inspireren. Aan het begin schreef ik vooral voor mijn familie en vrienden maar langzamerhand wisten steeds meer mensen mijn blog en social media te vinden.”

Aandacht

Er is veel veranderd sinds die eerste wereldreis naar Azië. De bezoekersaantallen van Reismeisje zijn niet alleen enorm gestegen, ook de manier waarop Wendy haar reizen organiseert is veranderd. “De eerste reizen die ik maakte waren propvol gepland, we gingen van hot naar her en het was soms erg veel. Toen ik thuis was en de foto’s bekeek was het zo van; oh ja, daar zijn we ook nog geweest. Dat doe ik niet meer, ik bekijk liever twee mooie plekken met veel aandacht dan zes met weinig aandacht. Ik ben bewuster gaan reizen met meer oog voor alles om mij heen. Dat is iets dat wij als Nederlanders meer zouden moeten doen. Mensen aan de andere kant van de wereld hebben, als het gaat om materiële spullen, vaak minder. Toch zijn ze gelukkig, vaak zelfs gelukkiger.”

Wendy portret
foto indebuurt

Horloge

De reizen hebben Wendy ook veel geleerd over het leven aan de andere kant van de wereld. “In Nederland is alles gestructureerd en keurig op tijd, ik ben ook iemand die van structuur houdt maar in het buitenland kun je niet alles plannen. Als je als Nederlander op een bus gaat wachten in bijvoorbeeld Ethiopië moet je je horloge thuis laten want die bus gaat niet op tijd komen. Toch heb ik tijdens het wachten op de bus de meest mooie mensen ontmoet waarbij we later zelfs zijn blijven slapen. Dat soort momenten laten je bovendien een unieke kant van het land zien, niet de kant van pracht, praal en 5-sterrenhotels maar die van het gewone leven.”

Mensen aan de andere kant van de wereld hebben, als het gaat om materiële spullen, vaak minder. Toch zijn ze gelukkig, vaak zelfs gelukkiger

Vrijheid

Pas twee jaar geleden ging Wendy volledig zelfstandig aan de slag. “Ik hecht heel veel waarde aan vrijheid om mijn eigen ding te kunnen doen. Als ik terugkijk op mijn leven wil ik niet denken; had ik maar. Ik wil alles eruit kunnen halen wat erin zit. Een werkweek van zestig uur past daar niet langer bij. Nu ik voor mijzelf werk kan ik mijn eigen tijd indelen en dat vind ik heerlijk. Ik zou nooit meer terug willen.”

Creatief

Vrijheid heeft ze dan wel veel maar denk maar niet dat de onderneemster veel stil zit. “Een eigen onderneming is heel veel werk. Je moet het écht met passie en plezier doen, anders is het lastig volhouden als het moeilijk wordt. Ik zeg ook altijd: ‘Als je persoonlijke groei wil doormaken moet je gaan ondernemen.’ Je gaat tegen zoveel dingen aanlopen en dan moet je toch weer met oplossingen komen en creatief blijven.” En creatief blijven gaat Wendy goed af. Naast Reismeisje is ze ook eigenaar van Yogabubbel, waar ze focust op yoga, mindful leven en waarmee ze retreats en evenementen organiseert. “Ik probeer wel per maand mijn focus te leggen op één van mijn bedrijven om zo kwaliteit te kunnen blijven leveren.”

Wat kan wél?

Als ondernemer moet je wel flexibel zijn, dat werd vorig jaar maart wel heel duidelijk. Als reisblogger en organisator van evenementen over heel de wereld werd Wendy hard getroffen door de pandemie. “Tuurlijk was het even schrikken, mijn bezoekersaantallen liepen terug en ik kon plotseling geen reizen en evenementen meer plannen. Op zo’n moment kun je jezelf in wanhoop verliezen maar je kunt ook denken; wat kan er wél? Ik schreef een e-book over mijn ervaring met wereldreizen met daarin allemaal praktische tips en handige weetjes. Het is als ondernemer ook slim om iets te maken waar je één keer veel werk in moet stoppen maar waar je vervolgens lang gebruik van kan maken. Zo ontwierp ik voor Yogabubbel het ‘Transformatie programma‘ wat ik in januari voor het eerst startte met 27 vrouwen. Daar heb ik heel veel positieve reacties op gehad – in april start ik met de tweede groep.”

Wendy opzij
foto indebuurt

Ambities

“Het leven is één groot avontuur, als ik terugkijk had ik nooit kunnen bedenken dat ik dit zou bereiken. Ik ben trots dat ik zoveel heb kunnen doen van wat ik graag doe en dat ik ook veel mensen heb kunnen inspireren en enthousiasmeren. Ideeën en ambities voor de toekomst heb ik nog genoeg.” Als het weer kan wil Wendy zich meer oriënteren op evenementen, niet alleen voor Yogabubbel maar ook voor Reismeisje. “Ik vind het mooi om verschillende mensen die allemaal één passie hebben samen te kunnen brengen. Het zou helemaal mooi zijn als ik daar een aandeel in mag hebben.”

Meer over Wendy vind je via de Instagram-accounts van Reismeisje en Yogabubbel. Meer informatie over haar bedrijven vind je via de websites Reismeisje.nl en Yogabubbel.nl.

Ben of ken jij een Apeldoorner met een goed verhaal?

Laat het ons weten! Misschien wordt hij of zij binnenkort Apeldoorner van de Week op indebuurt!

Lees ook:

Meer in deze categorie

Apeldoorner van de Week

Ga naar “Terugkijktip! Apeldoornse makelaar Frank te zien in tv-programma ‘Wie van de 3’ op SBS6”

Terugkijktip! Apeldoornse makelaar Frank te zien in tv-programma ‘Wie van de 3’ op SBS6

Ga naar “Welkom kleintje! 5 x überschattige pasgeboren mini-Apeldoorners”

Welkom kleintje! 5 x überschattige pasgeboren mini-Apeldoorners

Ga naar “Gaaf! Jeffrey (31) uit Apeldoorn doet mee aan het nieuwe Net5-programma ‘High Tea Challenge’”

Gaaf! Jeffrey (31) uit Apeldoorn doet mee aan het nieuwe Net5-programma ‘High Tea Challenge’

In onze gids

Ga naar “Uitgekookt.nl”

Uitgekookt.nl

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Bospaviljoen ’t Leesten”

Bospaviljoen ’t Leesten

 • Hoenderloseweg 191
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Restaurant De Boschvijver”

Restaurant De Boschvijver

 • J.C. Wilslaan 25
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
de boschvijver

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Win jouw trouwjurk voor € 30,-”

Win jouw trouwjurk voor € 30,-

 • Bruidsboetiek De Blauwe Hoeve
 • Geldig t/m 31 oktober 2021
Ga naar “4 voordelige huidverbeterende kuren!”

4 voordelige huidverbeterende kuren!

 • De Beautyfabriek
 • Geldig t/m 31 oktober 2021
Ga naar “Je dag goed beginnen met bewegen! Gratis proefles!”

Je dag goed beginnen met bewegen! Gratis proefles!

 • Bewegingsstudio PureMotion
 • Geldig t/m 30 september 2021
Keety PureMotion
Ga naar “EIS Adventskalender € 89,95”

EIS Adventskalender € 89,95

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 10 oktober 2021
Ga naar “Teddyjas van € 24 voor € 12,99”

Teddyjas van € 24 voor € 12,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 10 oktober 2021

Vacatures

Ga naar “Verzorgende / thuiszorg Matenhof (Apeldoorn-Zuid)”

Verzorgende / thuiszorg Matenhof (Apeldoorn-Zuid)

 • KleinGeluk
 • Parttime
Ga naar “Buschauffeur Apeldoorn”

Buschauffeur Apeldoorn

 • Pouw Vervoer
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Bouwplaatsmedewerkers bij Nikkels”

Bouwplaatsmedewerkers bij Nikkels

 • Nikkels Bouwbedrijf
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker welzijn / locatie Sainte Marie”

Medewerker welzijn / locatie Sainte Marie

 • KleinGeluk
 • Parttime
KleinGeluk
Ga naar “Allround Hairstylist”

Allround Hairstylist

 • De Beautyfabriek
 • Parttime
apeldoorn-beautyfabriek-2019-103

Agenda

Ga naar “Coronaproof concert met Rolf Sanchez”

Coronaproof concert met Rolf Sanchez

 • Theater & Concert Orpheus
 • 1 april 2022
Rolf Sanchez
Ga naar “Fotowandeling bij Stichting ‘kLEEF!”

Fotowandeling bij Stichting ‘kLEEF!

 • Stichting ‘kLeef
 • 29 september 2021
Ga naar “Ontmoetingsbijeenkomst Vermoeidheid en Werk”

Ontmoetingsbijeenkomst Vermoeidheid en Werk

 • Stichting ‘kLeef
 • 30 september 2021
Ga naar “Open Huis bij Stichting ‘kLEEF!”

Open Huis bij Stichting ‘kLEEF!

 • Stichting ‘kLeef
 • 29 september 2021