Advertentie wordt geladen…

Patrick en Yury verlieten Apeldoorn en verhuren nu droomvilla op het Griekse eiland Corfu: ‘Het heeft zo moeten zijn!’

patrick yury corfu
Patrick (links) en Yury begonnen een nieuw leven in Griekenland. © privéfoto

Droom jij er weleens van om Apeldoorn achter je te laten om een nieuw leven te beginnen in het buitenland? Patrick Overduin (47) en Yury Meijer (51) zaten al op Griekenland toen ze hun droom wilden opgeven. Maar toen kregen ze ineens een nieuwe kans. “We waren onze koffers voor terugkeer al aan het pakken.”

Advertentie wordt geladen…

Patrick en Yury leerden elkaar zo’n twintig jaar geleden kennen in Café Coming Out, een voormalige homobar aan de Van Kinsbergenstraat in Apeldoorn. Patrick werkte op dat moment als schoenenverkoper bij Lamers, toen nog aan de Asselsestraat. “Hij was al bezig op het Griekse Corfu waardoor ik al snel de (eerste) stap maakte naar dit prachtige eiland”, schrijft Patrick over zijn ‘ware liefde’ Yury.

“Na een aantal fantastische jaren keerde het tij en zijn we noodgedwongen weer naar Nederland terugverhuisd. Ik pakte mijn oude werk weer op en Yury begon met af en toe een caravan te verkopen.

Ondanks de crisis van destijds hebben we beiden carrière kunnen maken; ik, Patrick, als inkoper bij een Nederlandse schoenen keten en Yury uiteindelijk tot de grootste restaurateur van klassieke caravans in Europa.”

Talloze vakanties

“Het Griekse leven blijft echter trekken en na weer talloze vakanties op Corfu is het ineens 2019 en sta je op zo’n punt in je leven waarop je denkt: wat gaan we met de rest van de tijd doen?

Lang verhaal kort; het roer ging om. Niet meer alleen maar werken en verplichtingen maar kiezen voor geluk en kwaliteit van leven.

Alle bezittingen werden verkocht, ik nam ontslag, nog even snel getrouwd en afscheid genomen van alle dierbaren, honden en noodzakelijke spullen ingeladen en hop naar Griekenland om daar onze droom waar te maken.”

Die droom? “Een oude en vervallen camping over te nemen en daar een ‘glamping’ accommodatie te maken, iets wat hier nog niet gedaan werd.”

Vol goede moed

“En zo begonnen we nog vol goede moed en boordevol inspiratie aan 2020…

De onderhandelingen waren vlotjes verlopen, mede-investeerders hadden hun beloftes gedaan en de zaken werden goed geregeld. Niets stond ons dus nog in de weg om vol enthousiasme aan de slag te gaan met het opknappen en restaureren van de hele camping.

Natuurlijk wisten we dat het sowieso lastig zou worden en we wisten dat er heel hard gewerkt zou moeten worden en ook dat er de nodige financiële risico’s genomen werden maar no guts no glory immers dus vol gas er tegenaan…”

patrick yury corfu
Patrick en Yury in Griekenland © privéfoto

In je hempie

“En dan komt het moment dat er steeds sneller elkaar opvolgende onheilsberichten komen over het inmiddels welbekende coronavirus. Uiteraard is de nieuwe crisis dramatisch en nieuw voor iedereen maar als je net dan een bedrijf wilt starten dat totaal afhankelijk is van toeristen dan sta je wel mooi in je hempie.”

Na een zoveelste herziening van tijdschema’s, kostenprognoses, herziene afspraken en de mede-investeerders die hun beloftes niet nakwamen begonnen wij ons toch ook serieus achter de oren te krabben of we hier nog wel zoveel geld in wilden blijven steken.” Deze droom onder deze omstandigheden levensvatbaar krijgen; het leek steeds meer of het bij een droom zou blijven, aldus de twee.

Weg roze bril

“Gedwongen door actualiteiten en feiten hebben we uiteindelijk de pijnlijke keus moeten maken om op het laatste moment te stoppen met de camping en de aanstormende wereldwijde crisis zonder grote risico’s te gaan overleven.

Dus weg roze bril, een groot financieel verlies geleden en geen doel meer, dus wat nu??? Terug naar Nederland? En dan?! Een hotel overnemen of een kleinere camping? We wisten het even niet meer want niet alles past bij ons of bij wat we wilden.”

Duimendraaien

“Inmiddels zit alles wereldwijd op slot, breekt er een enorme crisis uit en wij zitten maar op ons ‘droom’eiland zonder doel duimen te draaien en dit gaat nu al bijna een jaar zo door.

We hebben nagenoeg alles wat maar mogelijkerwijs interessant kon zijn bekeken, besproken en doorberekend maar niets, echt niets lukte. Met de Grieken valt lastig – of eigenlijk totaal niet – te onderhandelen of wat er werd aangeboden was volledig illegaal en onbruikbaar.

Kortom; er was altijd wat dus werd er een ultimatum voor een terugkeer naar West-Europa gesteld.”

Geweldige villa

“En toen gebeurde er een wonder”, kondigt Patrick de ommezwaai aan. “In het voortraject van de camping waren we al eens wezen kijken bij een geweldige villa, maar we hadden er destijds niets mee gedaan omdat we ons moesten concentreren op de camping waar we al in zaten.

En toen gebeurde er een wonder

Moedeloos van alle teleurstellingen hadden we tussendoor nog eens een voorstel gestuurd naar de eigenaren hiervan. Maar we hebben nooit meer iets van ze vernomen en er dus niets meer mee gedaan.”

Uit het niets

“Tot er plots, uit het niets, een positief antwoord binnenkwam (en echt; we waren onze koffers voor terugkeer al aan het pakken). Voor we het wisten hadden we een deal, waren de contracten getekend en hadden we ineens een enorme villa met een eigen terrein wat vijftig procent groter was dan ‘onze’ camping. Het heeft zo moeten zijn!

Tuurlijk; alles was oud en inclusief het nodige aan achterstallig onderhoud maar met een geweldige vibe, prachtig zeezicht, 350 m2 groot en op een privé landgoed van 23.000 m2 op maar een kilometer afstand van zee.

Wat wil je nog meer, dit was een geschenk uit de hemel; een ruwe diamant met oneindige mogelijkheden!”

Dit was een geschenk uit de hemel

ELVIS

“Inmiddels hebben wij onze villa (waar Patrick en Yury sinds februari 2021 in wonen, red.) ELVIS gedoopt, niet vanwege de zanger maar vanwege het vintage ontwerp en al die geweldige retro stijlelementen die onze villa heeft.”

ELVIS gaat vanaf dit seizoen dienstdoen als guesthouse-accommodatie en is ook in zijn geheel als villa te huur voor groepen tot maximaal twaalf personen.”

Broertje op het water

“We zijn nu druk bezig met herstellen, verven en het opnieuw inrichten van Elvis. Dankbaar voor – en gelukkig met – deze nieuwe uitdaging lopen wij na een jaar van achteruitgang weer over van inspiratie en zin!

Zoveel zelfs dat ELVIS ook gelijk een broertje voor op het water heeft gekregen: [email protected] Hiermee bieden wij korte privétours aan van één of meerdere dagen zeilen over de Griekse intens blauwe zee op een geweldig 44 voet (ongeveer 13,4 meter, red.) klassiek zeiljacht.”

“Uiteraard blijft het spannend wat er met het toerisme gaat gebeuren, maar zoals het er nu naar uitziet gaat Griekenland vanaf begin mei open voor het toerisme en hopen wij dat het gewone leven weer los mag barsten”, schrijft Patrick in een e-mail op 22 april.

Wij zijn er klaar voor en hebben er enorm veel zin in om leuke mensen een onvergetelijke vakantie te laten beleven.”

Meer zien van Elvis? Check www.purecfu.com, check @pure_elvis op Instagram of Elvis on Corfu op Facebook.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Apeldoorner van de Week

Ga naar “Apeldoornse Kirsten start benefietactie voor slachtoffers van psychisch geweld: ‘Ze worden vaak niet geloofd’”

Apeldoornse Kirsten start benefietactie voor slachtoffers van psychisch geweld: ‘Ze worden vaak niet geloofd’

kirsten regtop
Ga naar “[video] Bewoners Apeldoorn Zuid ontmoeten elkaar bij Old School: ‘Wij willen iets van onze tijd, liefde en ruimte delen met anderen’”

[video] Bewoners Apeldoorn Zuid ontmoeten elkaar bij Old School: ‘Wij willen iets van onze tijd, liefde en ruimte delen met anderen’

old school apeldoorn
Ga naar “Naomi (22) vestigt hoop op hulphond: ‘Hij kan me weer vertrouwen in mensen helpen geven’”

Naomi (22) vestigt hoop op hulphond: ‘Hij kan me weer vertrouwen in mensen helpen geven’

naomi willems

In onze gids

Ga naar “No-Peanuts maaltijdboxen”

No-Peanuts maaltijdboxen

 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Jolien No-Peanuts

Nu gesloten

Ga naar “La Toscana Apeldoorn”

La Toscana Apeldoorn

 • Italiaanse restaurants
 • Gesloten
la toscana

Nu gesloten

Ga naar “Oud & nieuw”

Oud & nieuw

 • Plasweideweg 55
 • Kringloopwinkels
 • Gesloten
oud en nieuw kringloop

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Hoge korting op showroommodel Auping bedden”

Hoge korting op showroommodel Auping bedden

 • Slaapidee Apeldoorn
 • Geldig t/m 31 juli 2021

Topper

Ga naar “Weer in beweging komen? Gratis proefles!”

Weer in beweging komen? Gratis proefles!

 • Bewegingsstudio PureMotion
 • Geldig t/m 30 juni 2021
PureMotion Keety

Topper

Ga naar “Gratis E-skates bij aanschaf van Segway E-scooter”

Gratis E-skates bij aanschaf van Segway E-scooter

 • Bike Centre Holland
 • Geldig t/m 30 juni 2021
Gratis E-skates bij aanschaf van Segway E-scooter
Ga naar “AH Kersen 500 gram € 2,49”

AH Kersen 500 gram € 2,49

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 27 juni 2021
Ga naar “Verduisterend rolgordijn € 7,95”

Verduisterend rolgordijn € 7,95

 • Action
 • Geldig t/m 29 juni 2021

Vacatures

Ga naar “Event Medewerk(st)er Horeca”

Event Medewerk(st)er Horeca

 • Omnisport Apeldoorn
 • Parttime
Omnisport

Topper

Ga naar “Ervaren Schoonheidsspecialiste”

Ervaren Schoonheidsspecialiste

 • De Beautyfabriek
 • Parttime
de beautyfabriek apeldoorn

Topper

Ga naar “Personal Coach”

Personal Coach

 • Ladyline Apeldoorn
 • Parttime

Topper

Ga naar “Klantenservice medewerker studieboeken”

Klantenservice medewerker studieboeken

 • Soleo
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Schoonmaakster”

Schoonmaakster

 • Club De Villa
 • Oproepbasis
club de villa beekbergen

Agenda

Ga naar “Coronaproof concert met Rolf Sanchez”

Coronaproof concert met Rolf Sanchez

 • Theater & Congres Orpheus
 • 1 april 2022
Rolf Sanchez
Ga naar “Drakenbootfestival 2021”

Drakenbootfestival 2021

 • 10 september 2021
Yoran Fotografie-Drakenbootfestival
Ga naar “Zomerschool 2021 Beekbergen”

Zomerschool 2021 Beekbergen

 • 5 juli 2021
Zomerschool 2021 Beekbergen
Ga naar “Congrestival All that jazz”

Congrestival All that jazz

 • Theater & Congres Orpheus
 • 2 juli 2021
Congrestival All that jazz
Ga naar “Zomerkriebels Apeldoorn”

Zomerkriebels Apeldoorn

 • 16 juli 2021
Logo-ZomerKriebels-Apeldoorn-scaled